Autor Wątek: Centralny w Y1 po raz kolejny  (Przeczytany 43004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

miro_x

• Gość
Odp: Centralny w Y1 po raz kolejny
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Kwietnia 2006, 23:24:58 »
dokladnie o to mi chodzilo tylko musze popatrzec gdzie one wychodza. najlepiej by bylo jakbym nie musial ich ciac tylko zakonczylbym jakas kostka bo chce na czas przegladow wypinac centralny zeby aso sie nie przywalilo o instalacje "piracka" :)

darku

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Kwietnia 2006, 23:28:58 »
Kostka z dzwi konczy sie pod deska w miejscu gdzie masz regulacje swiatel. Mysle ze  aso nie bedzie sie tym interesowac:).

miro_x

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Kwietnia 2006, 22:43:13 »
Dla zainteresowanych c.z. w Yarisie 3D (tylko dla drzwi). Jesli jest zainstalowany alarm to ASO powinno puscic wiazke dwoch kabelkow zielony i pomaranczowy w lewym slupku kolo nog. Trzeba tylko kupic centralke i dwa silowniki. Centralke podpinamy pod zasilanie które u mnie takze bylo wyprowadzone. Kabelki z oryginalnej wiazki brazowy i bialy podpinamy pod wspomniny zielony i pomaranczowy. Ja sprobowalem na oko i musialem zmienic kolejnosc ale efekt jest tylko taki ze alarm sie rozbraja a zamek zamyka trzeba zamienic i kabelki i jest ok. Generalnie prosta sprawa. Reszta kabelkow juz wg schematu c.z. Jak ktos nie ma elektrycznych lusterek moze wykorzystac kostki w drzwiach prawych i lewych do podpiecia silownikow. Oszczedza to nam ciagniecie kabelkow przez caly samochod. Kostka laczaca obie z drzwi znajduje sie pod regulacja swiateł (dostep ze skrzynki bezpiecznikow). Nalezy tylko zmostkowac dwa kabelki z kostki z prawych drzwi do lewych po to zeby master silownik sterowal slavem.Dodatkowo z lewych drzwi przyjdzie nam podciagnac jeden kabelek bo tylko 4 sa wolne a nam do mastera trzeba 5. Reszta podlaczenia juz wg uznania i miejsca pod deska.
Mam nadzieje ze ten opis przyda sie  osobom które tak jak ja mialy problem ze znalezieniem informacji nt. c.z w Yarisie.

Ps. Centralke kupilem za 15 zl wraz z wiazka kabelkow. (siłowniki mialem)

Ps2. Wielkie dzieki koledze darku za przydatne informacje.

Update do instalacji centralnego 25.04.2006
Wszytsko poszlo jak trzeba i centralny dziala. Kilka uwag dla ulatwienia innym montazu.
-  pisałem o tym ze brakuje kabelka.  Ja wykorzystałem kabelek od +czyli czerwony. Wypialem go z wtyczki w lewym boczku i polaczylem jako bialy kabel sterujacy.
- z prawych drzwi wykorzystałem kabelki zielono-czarny i zielono-czerowny.
- z lewych nie trzeba ciagnac masy do centralki (kabelek czarny) gdyz jest ona wpieta juz we wtyczce w lewym boczku.
- z powodu braku wtyczki laczacej oba boki samochodu, kupilem wsuwki po 15gr szt i tak podlaczylem kabelki do wtyczki. Razem 5 wsuwek po dwie na kabelki zielony i niebieski z centralki i jeden na kabelek brazowy.
- reszta podlaczen wg schematu centralnego.
Moj opis dotyczy centralki sterowanej minusami z wyjsciem na alarm (kabelki brazowy i bialy)

Cala instalacja kabelkowa ograniczyla sie do polaczen w drzwiach silownik - wtyczka oryginalna do lusterek i od tej wtyczki do centralki i wiazki z alarmu.

Jedyny problem jaki sie pojawil jest taki ze jak sie zamknie recznie zamek to ten juz nie odskoczy jak to bylo bez silownikow. I tu trzeba uwazac zeby sobie nie zatrzasnac drzwi z kluczykami w srodku.
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 00:39:04 wysłana przez miro_x »

Ben

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Stycznia 2008, 09:29:17 »
Pozwolę sobie odświeżyć ten wątek, przeszukałem całe forun i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Mam Yarke rocznik 2000 z oryginalnym centralnym zamkiem, jak zainstalować do niej zdalne sterowaniej, jaki sterownik kupić - wiadomo, względnie tani a dobry  :wink:
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2008, 10:24:54 wysłana przez Ben »

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Stycznia 2008, 10:29:53 »
jak zainstalować do niej zdalne sterowaniej
Co rozumiesz pod pojęciem "zdalne sterowanie" ??? Alarm ???

Ben

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Stycznia 2008, 10:42:40 »

Chodzi o podłączenie modułu radiowego, lub jak kto woli ... sterowanie z pilota  :wink:
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2008, 10:44:57 wysłana przez Ben »

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Lutego 2008, 18:50:27 »
Mam mały problem z centralnym zamkiem, który nie reaguje na pilota.

Problem pojawił sie już kilku krotnie. Próbuję zamknąć drzwi z pilota i nic, zamykam z kluczyka i reagują wszystkie siłowniki blokując zamki. Co jest grane? Dodam, ze centralny firmy "tytan" montowany był w ASO.

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Lutego 2008, 19:06:48 »
A może to sprawa bateri w pilocie ???
Brałes to Szymon pod uwagę ???

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Lutego 2008, 19:16:06 »
A może to sprawa bateri w pilocie ???
Brałes to Szymon pod uwagę ???

To sprawdziłem i wykluczyłem na samym początku.

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 22 Lutego 2008, 19:23:07 »
to może coś nie tak jest z sensorem który odbiera sygnał wysyłany przez pilota :huh:

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Lutego 2008, 19:26:17 »
Gwarancje na centralny już sie skończyła ( 1 rok ) nie wiem czy jechać do ASO czy może do Pana Zdzisia. Ku.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :oops: :oops: :icon_pray: :icon_pray:

Offline sadza07

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Lutego 2008, 22:48:46 »
Miałam swojego czasu problemy z centralnym. Jeden pilot otwierał drzwi lecz ich nie zamykał, drugi nie działał wcale. Pan Zdzisio :wink: zaprogramował pilociki od nowa i wszystko gra do tej pory. Może to podobny problem?

miro_x

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Lutego 2008, 23:01:30 »
Hmm u mnie była trochę inna bajka. SIłowniki działały ale od mastera poluzowało się cięgno i nie zamykał zamka. Jeśli tobie nie odpowiada w ogóle centralny na pilota a bateryjki masz sprawne to obstawiam jak kolega wcześniej uszkodzenie czujnika.
A alarm ci się uzbraja ? (o ile masz ?)

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Lutego 2008, 07:42:32 »

A alarm ci się uzbraja ? (o ile masz ?)

Alarmu nie ma wszystkie siłowniki działają. 

wacnik777

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Lutego 2008, 19:12:17 »
Ja mam też problem z otwieraniem drzwi z pilota. Zamyka mi się bez problemu, jak chce otworzyć to na pilocie nie pali mi się dioda, nie wiem czy to może być winna bezpiecznika , o ile taki jest a może coś innego, może ktoś tez mial podobny problem. Proszę o odpowiedź.
Nadmieniam, że centralny jest bez alarmu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl