Witam wszystkich,
jestem nowiuśki na formum ale Camry (2,2 93 amer.) jeżdzę już od 2 lat, postanowiłem się podzielić paroma pomysłami jaki mi chodzą po głowie i chętnie usłyszę opinie o nich. Mam parę pomysłów na mini mody Camry.
Zrealizowany
Przeróbka kluczków i pilota do alarmu i centralnego na wersję "scyzoryk"
Znalazłem ostatnio na allegro alarm którego piloty mają płytkę pasującą do kluczyków do VW tzw "scyzoryków"
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=97072035 i
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=96407084Przeróbka się udala, kilka porad podstawowych:
- Należy dorobić kluczyk (tak na wszelki wypadek) najlepiej na surówce innej niż SILIKA bo ta ma w paskudnum miejscu dziurkę do trzymania obudowy plastikowej i po docięciu ma słabą wytrzymałość
- W wersji amerykańskiej trzeba zrobić minimalnie dłuższą niż oryginał VW (ok 2 mm) bo przy wyciąganiu trzeba wciskać kluczyk w stacyjce (nie wiem jak jest w europejeskiej wersji ale pewnie nie)
- całość operacji wykonuje się przy pomocy imadełka, piłki do metalu i kilku pilników (tzw. iglaków)
Działa pięknie kluczyk się składa alarmi i centralny działają super.
W planach
- Przeróbka dźwigni (automat) na krótszą i ładniejszą może z LS300
- Implant skórzanych elektrycznych foteli (przynajmniej przód) z Leksusa LS 300 lub LS 400 nie wiem które bedą pasować. LS 400 przed rokiem 93 wygląda w środku prawie jak moja Camry (ale prawie może zrobić wielką różnicę)
myślałem o wymianie całego wnętrza (boczki, deska) ale się chyba nie uda zresztą cena LS z tego rocznika zniechęca to takiej pracy lepiej go kupić
- podgrzewanie lusterek (widziałem na allegro gotowe grzałki)
- dodanie spryskiwaczy reflektorów
- i najbardziej ambitny to komputer pokładowy oparty o PC-ta wyświetlacz dotykowy 7" obsługującu GPS, muzykę, telefon przez bluetooth, diagniostykę (dodatkowe czujniki temp, ciśnienia itp) czujniki parkowania, antyradar
plany ambitne zobaczymy czy starczy czasu mojego i życia toyotki.
Pozdrawiam i czekam na opinie i podpowiedzi.