Autor Wątek: Dla klientów liczy się jakość i cena  (Przeczytany 7685 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jackal

• Gość
Dla klientów liczy się jakość i cena
« dnia: 07 Września 2004, 17:59:19 »
Klienci kształtują swoje wyobrażenie o markach samochodowych przede wszystkim w oparciu o jakość oraz cenę- takie są wyniki badań przeprowadzonych przez amerykańską firmęBooz Allen Hamilton. Oznacza to, że strategia marketingowa, która nie kładzie odpowiedniego nacisku na atrybuty auta i jego wartość, może okazać sięnietrafiona. Evan Hirsh, wicedyrektor Booz Allen Hamilton, jest zdania, że nie opłaca sięwydawać na reklamę, która kładzie nacisk na sferęobyczajową lub ma siępodobać klientowi. Takie przesłanie nie pokrywa sięz argumentami, jakie skłaniają klienta do kupna samochodu.

A Was co skłoniło do kupienia własnie tego auta którym jeździcie?? Dlaczego Toyota?
« Ostatnia zmiana: 28 Lipca 2010, 12:45:48 wysłana przez Janmor »

Offline adam

• Toyot Pełzający
  • **
Dla klientów liczy siê jako¶æ i cena
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Września 2004, 20:52:12 »
Niezawodność.Opinie,między innymi Wasze Forumowiczów.Niezły zrywny silnik do miejskiej jazdy.Poza tym to miała być Corolla ( wymarzona??) ale w maju nie było już BASE, a na FL
sierpień za póżno i zabrakło by trochękasy.
Zresztą " co sięodwlecze to nie uciecze"

YARIS BLUE 1,3

Ps.Jackal co to znaczy opiekun działu??? :shock: ::szczena::

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Września 2004, 09:43:04 »
Cytat: Adam
Jackal co to znaczy opiekun działu???

Dlaczego mnie pytasz, ja tego nie wymyśliłem.

Wcześniej byłem moderatorem działu news (nie prosiłem o to, być może jednak z uwagi na stare forum i moje newsy, przyznano mi taki "tytuł"), po zmianach z ostatniego weekendu przestałem być moderatorem (nieoficjalnie wiem, że byłem zbyt krnąbrny wobec adminów). Dział "News" zmienił nieco nazwę, a ja zostałem jego opiekunem, cokolwiek to znaczy w zamyśle adminów.

Ponieważ nie mam już takich możliwości jak moderator, jestem zwykłym użytkownikiem forum, więc każdy może zamieszczać ciekawe jego zdaniem newsy, a mi nic do tego - taki ze mnie opiekun  :roll:

PS
GratulujęYarisa Blue !!!

Offline adam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Września 2004, 19:28:24 »
Jackal, ja to wszystko " obserwuję" na bierząco od maja, tylko za "stary" jestem na te podchody i nie bardzo chce mi sięw to mieszać.
Pytanie było trochętakie  :wink:  bo ta "zaszczytna nominacja" rozśmieszyła mnie do łez.
Ale widze że "IDZIE NOWE" może jeszcze będzie OK.

POZDRO.

Offline otis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Września 2004, 19:45:29 »
co mnie skłoniło do zakupu toyoty? głównie słynna niezawodność oraz dynamiczne silniki. odkąd sięgam pamięcią zawsze marzyłem o corolli, i gdy ją wreszcie mam nie mogęsięnacieszyć  :-D  :-D  :-D
"... po jasnej stronie księżyca"

janmor

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Września 2004, 19:44:17 »
A ja myślę, że taktyka Toyoty jest właściwa. Z psychologicznego punktu widzenia wyrwali kawałek tortu, tyle ile mogli z nas wycisnąć i raczej bardziej im teraz będzie zależało na tym aby utrzymać tą swoją ćwiartkę. Za dwa lub trzy lata wprowadzą jakiś hicior i tym zwabią klientów. A co do tańszych aut = mogłem sobie kupić Skodęi nie mieć kredytu, ale kupiłem Toyotęi kredyt mam, myśle o nim, cholera mne toczy ile jeszcze rat, bojęsie o mojego szerszenia, troszczęsięo niego, dokupuje mu różne cacuszka ( nie mylić z cycuszkami :P  ), nie pozwalam nikomu go prowadzić ( wała ) i codziennie patrzęczy stoi za oknem! Suma - sumarum dobro ciężko zapracowane, które nie daje spokoju cieszy jeszcze bardziej dodatkowo dowartościowując właściciela  :-D  A jak wiemy stres wg. najnowszych badań amerykańskich psychologów jest czynnikiem pozytywnym  :D
Tak więc jestem happy jak i wszyscy właściciele Toyot!!!

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Września 2004, 09:07:43 »
Cytat: janmor
Tak więc jestem happy jak i wszyscy właściciele Toyot!!!

Nie wszyscy, nie wszyscy, ale z tymi nielicznymi malkontentami nic sięjuż nieda zrobić  :adiabelek

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Września 2004, 11:54:10 »
po prostu toyoty są bardzo niezawodne choć koszt czesci jest wysoki i to odstrasza bardzo czesto potencjalnych nabywców i dlatego japończyki raczej nigdy nie wygraja z autami np niemieckimi

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Września 2004, 12:04:24 »
Pomału, pomału i wygrają. Tylko że do tego czasu będą całkowicie pochodzić z europejskich fabryk, więc jakością mogą nsięnie różnić od niemieckich :-(

pankuba

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Września 2004, 12:11:51 »
Ja wybrałem Toyke bo potrzebujęsamochodu do jeżdżenia codziennie (a niestety nie stac mnie na 2  :wink: ). Niestety mieszkanie w ładnej okolicy powoduje że samochód jest czymś nie zbedne dla zupełnej swobody (zresztą jak stwierdził mój brat z Wrocka: w Wawie przy tych odległościach bez samochodu sie nie da) . Potrzebował auta którym pojadęraz w roku na przeglad zrobią co trzeba i wiem, że następna wizyty za rok (bo tak to mniej więcej u mnie wypada.

Cytat: Bisua
po prostu toyoty są bardzo niezawodne choć koszt czesci jest wysoki i to odstrasza bardzo czesto potencjalnych nabywców i dlatego japończyki raczej nigdy nie wygraja z autami np niemieckimi

To bardzo czesta obiegowa opinia a nie do końca prawdziwa. Jak pojeździłem rok do firmowego ASO Daewoo to byłem mile zaskoczony cenami w ASO Toyoty  :lol:

No i trzecia rzecz: nawet jak części są droższe to rzadziej (albo wcale, jak dobrze pójdzie)  sie je wymienia, o czym też ludzie zapominają.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Września 2004, 12:14:05 »
Dokłądnie, zresztą w innych serwisach montują regenerowane zamienniki.

Toyka też to robi, ale stosuje tylko te najmniej zurzywające się.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl