witam
dzieki za za dotychczasnowa pomoc!
nie znalazlem nic o tym na forum wiec pisze:
problem jak w temacie. czy ktos z was spotkal sie z czym spodobnym? czy to w ogole jest mozliwe i moze miec ze soba zwiazek?
dwa dni temu dalem do wymiany pasek rozrzadu. pomijam ze chlopcy przy okazji pokrecili mi cos przy inastalacji gazowej, ale to juz wyprostowalem u mojego "drogiego" gazownika. tylko, ze regulacja gazu nic nie pomogla.
Gaz mam od prawie 2 m-cy i wszystko bylo super! zwyczajowo ten silnik byl ekonomiczny w przedziale 2,5k - 3,5k obr i tak sobie lubile jezdzic. a rogi pokazywal od 3,5 w gore i tez sobie z tego skrzetnie korzystalem np. przy wyprzedzaniu na trasie, bo prawie 110 KM wciskalo w siedzenie bez zarzutu.
a teraz: "

" jak mawi prosty lud.
w calym przedziale obrotowym ciagnie tak samo (slabo) tzn: tylko "ekonomicznie" [albo - choc to moje subiektywne odczucie - nawet slabiej niz "ekonomicznie"]
note: filtr powietrza nowy, na tych samych świecach ktore sa teraz chodzi poprzednio w wiele dynamiczniej, zostaly wymienione rownoczesnie przewody wysokiego napiecia (na takie za 200 PLN no to chyba niezgrosze, hm?). instalacja chodzi doskonale bez zarzutu (chyba ze sie do niej zabiora spece a mechaniczengo: códów mi tam z nia nawywijali, ze szkoda gadac)
poza tym kilka swoich porad (ciagle sie ucze)
- dla gazownikow: pamietajcie ze w reduktorze zbiera sie parafina i srednio co ok. 20Kkm trzeba reduktor odparafinowac, odkrecic srube na dole - tak jakby sie spuszczalo olej z silnika

)
- jak macie slabe swiece to analizator spalin wslazuje wysokia (powyzej albo duzo powyzej 100 [jednostek]) zawartosc weglowodorow(?) w spalinach
- uwaga na przewody wysokiego napiecia w Corolli: czesto upalaja sie w nich te "kolby" - koncowki przewodow, ktore dochodza do świec. sa w tych cylindrach i dostaja ciagle wysoka temparature OBJAWY: upalony przewod skutkuje tym ze nie chodzi prawidlowo cylinder w silniku, slaba moc itp.
- miejscie pod reka bezpiedczniki od instalacji gazowej, bo jak sie przepali to stanie wszystko!
cdn

POZDRAWIAM SERDECZNIE
CORALLOWCY WSZYSTKICH KLAS - LACZCIE SIE !!!