Witam! Mam Camry taką jak w temacie.
Mam pytanie dotyczące pedału hamulca. Bo w innych autach łącznie z Camry 96r manual bez ABSu pedał jest twardy.
W mojej Camry są takie objawy:
Jak mam wyłączony silnik to po kilkukrotnym naciśnieciu pedału hamulec robi się twardy i tu nie widze nic dziwnego.
Natomiast po właczeniu silnika pedał ucieka i to też jest normalne. Ale naciskam dalej i pedał ciągle ucieka do końca. Hamulce niby sa dobre, auto przegląd też przeszło, ale to jest dziwne zjawisko nie wiem czy to zalezy od tego że mam automata czy ABS (ABS nie działa bo czójniki nawaliły) ale według mnie charakterystyka pedału hamulca bardziej by była związana z tym że to automat, ale to i tak podczas jazdy bo wiadomo auto ciągle jest napędzane, a nie tak jak w manualu, chociaż nie wiem.
Jakby hamulec był zapowietrzony to po drugim naciśnięciu chyba by robił się twardszy? A ten pedał ciągle opada i tak syczy podczas wciskania. Śrubę regulacyjną od hamulca mam ustawiaoną w środkowej pozycji.
Ide zaraz odpowietrzać ale wątpie zeby to było to.
A i jeszcze jedno, jak pedał już dojdzie do końca to silnik ma mniejsze obroty jakby się meczył, na gazie jest to bardzo wyczuwalne.
Pozdrawiam