Autor Wątek: Owiewki na szyby  (Przeczytany 6655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jorik

• Gość
Owiewki na szyby
« dnia: 09 Września 2004, 19:07:50 »
Co myślicie o założeniu owiewek na szyby? W 3- drzwiowym, każde uchylenie szyby nie służy jadącym z tyłu, a w dodatku ten hałas. ::szczena::

adi

• Gość
Owiewki na szyby
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Września 2004, 19:30:03 »
Kwestia gustu ;) i troche napewno sie przydadza w deszczu i zeby mniej wialo  :roll:  jak kupisz i zalozysz to zdaj relacje :wink:

sniarek

• Gość
Owiewki na szyby
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Września 2004, 22:19:43 »
[shadow=blue][/shadow]też chce sobie założyć owiewki nawet sprytnie je zakładają , nie przeszkadzają w podnoszeniu szyby, jak założysz napisz wrażenia :) .

Hicks

• Gość
Owiewki na szyby
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Września 2004, 09:25:24 »
Pozwolęsobie przypomnieć, że ten temat już był.
I wszyscy którzy założyli te owiewki byli niezadowoleni, głównie dlatego, że elektryczny napęd nie jest w stanie domknąć szyb.

adi

• Gość
Owiewki na szyby
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Września 2004, 09:47:25 »
a jak ktos musi miesnei cwiczyc korbami :lol:  :?:

Hicks

• Gość
Owiewki na szyby
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Września 2004, 10:09:08 »
Twoja Pani na siedzeniu obok też lubi pakować na biceps ?  :wink:

adi

• Gość
Owiewki na szyby
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Września 2004, 10:14:23 »
Zalezy ktora  :lol:  :roll:

Lapa

• Gość
Owiewki na szyby
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Września 2004, 14:31:24 »
Ja miałem założone owiewki Heko w wersji 3d bez elektryki. Zamykanie szyby nie wymagało wiele wysiłku (moja małżonka tylko na początku sięskarżyła), ale w Chorwacji temperatury nie wytrzymał klej i owiewki zaczęły opadać (ta strona w tylnej części drzwi).

W tej chwili zdjąłem owiewki i zostały mi po nich odkształcone uszczelki (na szczęście nie dużo i powoli wracają do normy, szczęśliwie nic nie przecieka).

Faktycznie owiewki bardzo  fajnie poprawiły napływ powietrza przez okno (nie wiało w kark i głowę) i przy braku klimy na trasie przez Europęnieco pomogły ale po tym jak klej póścił sięzdenerwowałem i chyba już ich nie założę.

Jeszcze jedną zaletą było to że przy zamykaniu drzwi nie było odgłosu drżenia szyby, za to przy uchylonym oknie drżała i szyba i owiewka :sad

soban

• Gość
Owiewki na szyby
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Września 2004, 17:50:54 »
Mam założone owieki firmy HEKO (60 zł w 2002 roku) w  Yarisie 5D tylko z przodu (bo widziałem i takie do tylnych drzwi ale ja nie potrzebuję). Mam elektryczne szyby i ich silniczek nie ma żadnych problemów z dociśnięciem szyby - nawet mi sięwydaje że robi to za mocno ( czasami aż trzeszczy jak za długo przytrzymać guzik sterujący pod koniec zamykania okna ). Owiewki trzymają siębez podklejania - ps. już mineło 2.5 roku od ich założenia i jestem z nich zadowolony

jorik

• Gość
Owiewki na szyby
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Września 2004, 07:55:26 »
Oryginalne owiewki montują w salonie Toyoty za 210 PLN :((
Są montowane na klej i z uchwytami bodajże przykręcanymi pod uszczelką.
Czy ktoś montował takie i czemu są takie drogie?? :roll:  :cry:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl