Witam
Czy Szanowne grono posiadaczy IIIgen Camry może podać wymiar zaznaczony na rysunku w swoim bolidzie?? Będę bardzo wdzięczny.

Fabryka podaje:

Wczoraj podjechałem ustawić zbieżność po wymianie amortyzatorów z przodu. Okazało się, że auto bardzo mocno siedzi przodem mimo sprężyn Lesjofors z przebiegiem ok.50kkm. Trochę mnie to dziwi, że sprężyny uległy takiemu małemu przebiegowi, wg diagnosty powinny śmiało wytrzymać ok. 100kkm.
Wracając do geometrii zawieszenia z przodu to faktycznie
przyznaję rację Camry2.2, że należy skontrolować zawieszenie po każdorazowym grzebaniu przy Mc-personach. W moim przypadku po wymianie amortyzatorów oba koła zrobiły się zbieżne o 1*35” i było to widać gołym okiem. Kąt pochylenia kół również się zmienił, ale w bardzo znikomym stopniu, mieści się w normie. Wg. diagnosty nie ma możliwości założenia Mc-persona dokładnie w to samo miejsce i tak jak pisał
Camry2.2 malutkie odchyłki w otworach robią już swoje. Ciekawą rzeczą jest również wykonanie amortyzatorów, nie wszystkie są po prostu takie same, chodzi mi tu o rozmieszczenie otworów. Oczywiście jest pewna tolerancja i trzeba jej się trzymać, ale myślę, że faktycznie najlepiej to skontrolować na przyrządach i być pewnym, że po 10kkm nie będziemy musieli wymieniać opon.
Pozdrawiam