Autor Wątek: Piszczące hamulce  (Przeczytany 13515 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
Odp: Piszczące hamulce
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Lutego 2008, 23:53:13 »
Musze wymienic klocki w mojej YII.  Mam przejechane 62 tys kilometrow. Zastanawiam sie czy nie warto wymienic tez i tarcze. Ile wytrzymuje tarcze w YII? Jesli okolo mojego przebiegu to moze by je wymienic razem z klockami..... Nie chce mi sie za kolejne pare tysiecy kilometrow jechac tam ponownie.
Aha jeszcze jedno. Jaki wydatek moge sie spodziewac przy tej wymianie, bede to zalatwial w łódzkim  ASO - AMX

O ........... trochę za wcześnie ja jestem po przeglądzie 60 tyś " zużycie tarcz i klocków przód oraz tył minimalne ".

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Lutego 2008, 09:49:53 »
Musze wymienic klocki w mojej YII.  Mam przejechane 62 tys kilometrow. Zastanawiam sie czy nie warto wymienic tez i tarcze. Ile wytrzymuje tarcze w YII? Jesli okolo mojego przebiegu to moze by je wymienic razem z klockami..... Nie chce mi sie za kolejne pare tysiecy kilometrow jechac tam ponownie.
Aha jeszcze jedno. Jaki wydatek moge sie spodziewac przy tej wymianie, bede to zalatwial w łódzkim  ASO - AMX

O ........... trochę za wcześnie ja jestem po przeglądzie 60 tyś " zużycie tarcz i klocków przód oraz tył minimalne ".
to jeszcze nie wymieniałeś klocków?

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Lutego 2008, 00:36:46 »
Ja po 24 tys. mialem klocki starte o  0.2 mm  :huh:

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Lutego 2008, 07:36:48 »

to jeszcze nie wymieniałeś klocków?

Oczywiście, że nie -  zużycie wszystkich elementów minimalne!
A moje hamulce przeżyły jeszcze taką historie http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=15809.0

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl