Autor Wątek: Problem z felagami Ronal R42  (Przeczytany 8729 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Problem z felagami Ronal R42
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Czerwca 2006, 21:20:57 »
też widziałem, nawet widziałem na 225 i było ok - wszystko kwestia odpowiedniego dobrania ET, bo ani z jednej, ani z drugiej strony za wiele miejsca nie ma.

TUV dopuszcza nawet 235/45/17, więc pole do popisu jest, ale wszystko - jak już pisałem - kwestia ET...

na Twoim miejscu zrobiłbym nadkola, i zapomniał o sprawie...

pzdr
3VZ.pl

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Czerwca 2006, 22:25:10 »
przemo. czy ty czytales to co jest napisane kilka postow wyzej....
pisalem o tym i nie tylko ja ze na TAKIEJ SAMEJ FELDZE rozne opony o TAKICH SAMYCH PARAMETRACH beda roznie sie ukladac....

jest to 100% wina opony a nie felgi, bo felga jak jest 7x16 np to kazda ma tyle co do mm!!!! a jelsi jest opona 195/45 np to sa znaczne rozbierznosci!!!

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

przemo.

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Czerwca 2006, 22:35:21 »
Red_Point, ale ja to potwierdziłem pisząc: "są opony które bardziej "wystają" na feldze inne mniej". a tylko bawią mnie dyskusje, ze może sprawdzic tą lub tamtą...:) bo kto ma tyle kasy do wywalenia na sprawdzanie. :)

pozdrawiam

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Czerwca 2006, 23:13:41 »
"fakt, są opony które bardziej "wystają" na feldze inne mniej, ale to nie wina opony, a felgi"
tu napisales ze to wina felgi....

my chyab mowimy o dwoch roznych rzeczach!;) ja mowie o tym ze na takiej samej feldze rozne opony beda mialy rozna szerokosc i jedna bedize obcierac a drug nie..... Ty natomiast twierdzisz ze ta sama opona na roznych felgach bedize inaczej sie ukladala, co nie jest prawda..... (zakladajac ze naciagmy na fele z takimi samymi parametrami... - to samo co z oponami)

a co do testowania to oczywiscie nikt nie ma na to kasy, dlatego juz zaznaczylismy ze np rainsport to baaaardzo szeroka guma po naciagnieciu na alu......
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

przemo.

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Czerwca 2006, 19:24:52 »
nie chce tutaj rozmawiać co poeta miał na mysli... ale,  ;D

chodziło mi o to, że sa rozne opony 205. jedne są "wąskie" inne "szerokie" - fakt, są opony które bardziej "wystają" na feldze inne mniej..." .
pisząc - "...ale to nie wina opony, a felgi" - miałem na myśli cały wątek, a nie tylko twoją wypowiedź. Czyli to, że etz257 ocierają opony o ranty nadkola, że to nie wina opony, a wina felgi i jej ET

jeżeli zrozumiałeś tak moje słowa to sorry :) ale było by to nie logiczne - to tak jak by odległość między Warszawą, a Gdańskiem była inna niź Gdańskiem, a Warszawą.  ;D

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Czerwca 2006, 22:26:29 »
Czerwony punkciku, chyba shift + 1 czasami Ci się zacina.

Chłopaki, życzę powodzenia z rantami, pokażcie efekt końcowy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl