Autor Wątek: Metaliczne brzmienie jakby z katalizatora przy 1500 obr/min  (Przeczytany 11551 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rafath

• Gość
Odp: Metaliczne brzmienie jakby z katalizatora przy 1500 obr/min
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Listopada 2004, 12:14:18 »
Chyba wiem o co chodzi..., moze zadzwonie do swoich tlumikarzy i niech pokombinuja ;), ale z Mokotowa na Wole (daleka wole) nie chce mi sie jechac... jakos tej Woli nie lubie, zle mi sie kojarzy... pewnie dlatego, ze tam jezdzilem zawsze do naprawy :D... no i Carolina Car Company....

piwo

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Listopada 2004, 12:26:36 »
Cytat: rafath
....moze zadzwonie do swoich tlumikarzy i niech pokombinuja...

Wydaje mi sie ze kontakt z fachowcami od tlumikow bedzie najlepszym rozwiazaniem-szkoda czasu i kasy na 'uniwersalnych' specow.  Daj oczywiscie znac jak bedzie sie autko zachowywac po 'przeszczepie'  :D

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Listopada 2004, 22:42:28 »
ja wywaliłem cały środek(on to powodował) z tego łącznika i już jest oki  :-DD

Vieshczu

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Listopada 2004, 13:39:04 »
Coś mi przy 3 ani nawet 4 tysiącach nie dudni, nie warczy, ani nie skacze. Po prostu normalna praca silnika na wyższych obrotach - czy to dlatego, że mam Diesla, czy niektóre serie nie miały takiego defektu ('93)?

Offline look

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Grudnia 2004, 22:18:26 »
Cytat: rafath
Witajcie...

Czy Wam tez wydech wpada w renozans przy 3K rpm? Slychac wtedy takie buczenie... ponoc to wina zle skonstruowanego jablka miedzy portkami a wydechem... znacie jakies sposoby zeby to wyeliminowac? Bo w czasie deszczu to buczy niemiłosiernie :(

ps. oczywiscie w wydechu nie grzebalem i nie mam zadnych "dopalaczy"

Prawdopodobnie przedmuchy na przegubie miedzy kolektorem a katalizatorem. Ja wycialem go i wspawalem łącznik elastyczny z siatki za 120zł i wszystko jest OK.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl