Autor Wątek: Dobry sub...  (Przeczytany 17357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szuto

• Gość
Dobry sub...
« dnia: 15 Września 2004, 21:38:57 »
Potrzebuje jakiegos dobrego i nie zadrogiego suba... lub dwa do zabudowy! Chcialbym uzyskac dobry czysty basik, najczesciej slucham czarnej muzy, ale przydalo by sie zeby tez wytrzymywal szybsze tempo... Dodam jeszcze ze o moc ze wzmacniacza raczej nie musze sie martwic, wiec co jest godne uwagi?
Dzieki!

Radek

• Gość
Dobry sub...
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Września 2004, 19:15:16 »
Szuto napewno w szczecinie lub jego okolicach jest zakład zajmujacy sie CA ( o ile masz juz wzmacniacz na pokładzie) podjedz do nich powiedz im co chcesz miec i ile kasy wydac i niech chłopaki ci podłaczą pare głosnikow w roznych skrzynkach posłuchasz i wtedy bedziesz wiedział co ci podoba.
Z mojej strony moge ci zaproponowac głosniczek FOCAL 25 2 sztuki w skrzyni Classic i wierz mi zatrzesiesz okolicą i bedziesz miał  ładny szybki basik.
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2007, 14:43:12 wysłana przez Miche »

szad

• Gość
Dobry sub...
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Września 2004, 19:45:58 »
ale on chce cos do zabudowy.. a nie skrzynki :D

zalezy jak duzo miejsca masz na ta zabudowe.. jak malo to musze wybierac suby ktore dobrze graja w malej przestrzeni.. a tu sie wybor mocno ograniczy.  :wink:

Radek

• Gość
Dobry sub...
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Września 2004, 19:51:25 »
Cytuj (zaznaczone)
ale on chce cos do zabudowy.. a nie skrzynki 
Jakas roznica miedzy skrzynka a zabudową. :-D Własnie focal potrzebuje mały litraz.
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2007, 14:43:28 wysłana przez Miche »

szad

• Gość
Dobry sub...
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Września 2004, 19:53:02 »
hehe duza..

1. na co mu skrzynia? kwiatek na niej w domu postawi
2. jesli ma malo miejsca to musi miec glosnik ktory bedzie umial grac w takim miejscu..

ogolnie pomysl skrzyni jest tu od czapy.  8)

Radek

• Gość
Dobry sub...
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Września 2004, 20:03:22 »
Dlaczego zakładamy ze ma mało miejsca
Zasada działania ta sama wiec w czym problem. Chyba najpierw kupujesz głosnik ktory ci odowiada a dopiero pozniej dobierasz skrzynke/zabudowe. Dla mnie skrzynka i zabudowa pod głosnik niskotonowy to to samo wiec moze sie nie zrozumielismy.
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2007, 14:43:49 wysłana przez Miche »

GAK

• Gość
Dobry sub...
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Września 2004, 21:51:16 »
Cytat: Radek
Szuto napewno w szczecinie lub jego okolicach jest zakład zajmujacy sie CA...

jezeli chodzilo o dobry zaklad CA...
... nie bylbym o tym taki przekonany... ;) ale nie chce tutaj nikogo okolicznego urazic zeby mi potem ktos szyb nie pokruszyl ;)
co do zabudowy i skrzyni to zawsze wydawalo mi sie ze zabdowa to ladniejsza skrzynia dopasowana do bagaznika i maskujaca przy okazji pozostale elementy zestawu wzmak(i) kondensator(y)... i przy takim zdaniu pozostane !!!
a glosniki... do malych przestrzeni (chociaz tez nie wiem czemu do malych skoro to nie zostalo okrslone ;)) to moze byc np hertz 2x ES250 po 20 litrow zamknietej na sztuke lub wspolna (trzebaby policzyc jaka)
ja mam intertechnika mds 08 (20cm) sztuk tylko 1 w zamknietej ok 15 litrow... moze takie 2 sztuki? pod koniec miesiaca bede juz w domu moge dac posluchac ;)
ale z czarna muza kojarzy mi sie raczej hertz... mialem swojego czasu hs250 w yarku... ale za bardzo nim trzeslo... a zabawy typu "falujace lusterka", jakos mnie nie bawia ;)
g.

Radek

• Gość
Dobry sub...
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Września 2004, 23:03:19 »
Cytuj (zaznaczone)
jezeli chodzilo o dobry zaklad CA...
... nie bylbym o tym taki przekonany...  ale nie chce tutaj nikogo okolicznego urazic zeby mi potem ktos szyb nie pokruszyl 
Nie musi byc wcale dobry wazne zeby mieli jakies głosniki do odsłuchu.
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2007, 14:44:01 wysłana przez Miche »

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Dobry sub...
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Września 2004, 23:53:49 »
Radek,  ma raceje!! sprzetu trzeba sluchac a nie pytac sie na forum co kto ma kupic!!!
to jest mocno bez sensu!!! tak kupowalem pierwszego suba! przy nastepnych juz zawsze wczensnie wozilem sie z nimi zanim co kolwiek kupilem i 'testowalem'!!!

co do zabudowy to tak jak napisal GAk - taka dokladnie dopasowana skrzyneczka to jest!:) czasmi z mdfu - czasami z jakis laminatow!:)

dobry czysty szybki precyzyjny basik = 2x20!! - ale tym 'glosno' napewno nie zagrasz nawet jak bedea to glosniki z wyzszej polki!! jesli chcesz troche cisnienia to idealne rozwiazanie 2x25!! bedzie czysto szybko i wrazie potrzeby naprawde bardzo glosno!!
2x30 w przedizale do 600 zl sztuka - ciezko bedize!! - tzn zalezy jeszcze kto co uwaza za 'ladny, czysty' basik!:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

szad

• Gość
Dobry sub...
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Września 2004, 10:29:54 »
Cytat: Radek
Dlaczego zakładamy ze ma mało miejsca
Zasada działania ta sama wiec w czym problem. Chyba najpierw kupujesz głosnik ktory ci odowiada a dopiero pozniej dobierasz skrzynke/zabudowe. Dla mnie skrzynka i zabudowa pod głosnik niskotonowy to to samo wiec moze sie nie zrozumielismy.

no to kup sobie metrowego suba clariona i zobaczymy gdzie go wepchniesz.

patrzysz ile masz miejsca, co chcesz uzyskac i pod to kupujesz suba...

co do reszty to nie jestes w stanie odsluchac kazdego rodzaju muzyki w zakladzie CA
oczywiscie mozesz zabrac swoja ulubiona CD ale ja jestem zdania ze przy pierwszych zakupach lepiej zdac sie na kogo kto sie na temacie zna.
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2007, 14:44:46 wysłana przez Miche »

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
Dobry sub...
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Września 2004, 10:34:50 »
szad,  cos w duzym bledzie jestes ze nie jest w stanie odsluchac kazdego rodzaju muzyki - tzn masz apsolutna racje ze nie zrobi tego w sereisie CA - bo kto testuje glosniki czy co kolwiek w serwisie???

to oczywiste ze suba wstawiasz do siebie i zasowasz z nim kilka dni - mozesz sluchac czego chcesz jak chcesz itd!! to jedyny rozsadny sposob testowania sprzetu!!
po kilku minutowym odsluchu niestety nic nie stwierdzisz co jka gra!!!

szad

• Gość
Dobry sub...
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Września 2004, 10:36:49 »
Cytat: Red_Point
szad,  cos w duzym bledzie jestes ze nie jest w stanie odsluchac kazdego rodzaju muzyki - tzn masz apsolutna racje ze nie zrobi tego w sereisie CA - bo kto testuje glosniki czy co kolwiek w serwisie???

to oczywiste ze suba wstawiasz do siebie i zasowasz z nim kilka dni - mozesz sluchac czego chcesz jak chcesz itd!! to jedyny rozsadny sposob testowania sprzetu!!
po kilku minutowym odsluchu niestety nic nie stwierdzisz co jka gra!!!

jesli tak to oczywiscie masz racje, tylko ktory zaklad da Ci suba na kilka dni... chyba ze sa wyjatkowo ugodowi.. poza tym prawie kazdy sub wymaga innej skrzyni/pojemnosci. poza tym jesli masz zabudowe to tez nie kazdego mozesz wsadzic nawet do testow.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
Dobry sub...
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Września 2004, 10:40:07 »
szad,  nie wierze ze w warszawie tak sie nie robi!?!?!? poprostu nie wierze!! :shock:
co do skrzyni - to ostatnio jka kupowalem suba to odsluchiwalem go w 3ch skrzynkach - wszzystkie oczywiscie dostalem od firmy w ktorej mialem je kupic - jesli mi sie spodoba - oczywiscie!:) potem zabudowe suba zrobilem tak aby kubatura skrzyni byla taka sama i wypasik!:)

szad

• Gość
Dobry sub...
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Września 2004, 10:41:22 »
a wez to z drugiej strony, ty bys kupi suba ktrego juz mialo 4-5 osob?? i niewiadomo co sie z nim dzialo? bo ja nie.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
Dobry sub...
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Września 2004, 10:42:33 »
do testowania sprzecik zawsze jest inny!!:)

jka sie decydujesz to bierzesz nowke sztuke!:) - oczywiste ze takiego bym nie kupil!:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl