NIE ZAKŁADAJ instalacji II GENERACJI !! To prehistoria, połasisz się na kilkaset czy tam max 1000PLN a potem szybko dołączysz do grona osób narzekających na instalacje gazowe w samochodach. Wiem i piszę to z autopsjii - trzy samochody (w tym dwie camry) na II generacji - kupa wkurzania się, dziury w mocy, 'ciągle coś' - kolejne dwa auta (camry i lexus) na IV generacji KME - jest wspaniale ! Czuję delikatną różnicę między kulturą pracy na PB czy LPG, ale to jest "delikatna" różnica.
Nie wierz w ściemy typu "nie traci mocy itp" MUSI staracić - na II generacji zabierasz autku ponad 75% powietrza na dolocie !
W Warszawie polecałem i polecam warsztat na Szpaczej - nie płacą mi tantiem, ale mają dwóch monterów, którzy NAPRAWDĘ znają się na rzeczy. Dziś wjeżdżając do Katowic słyszałem reklamę jakieś firemki montującej gaz na wtrysku za 2650PLN To jest TANIO i uwierz mi WARTO. Zapytaj parę osób na TKP (Lwiecz01 założył do 3.0 II gen a po 2 tygodniach przekładał na IV, ja i chyba marcinm też taki manewr przerobił)
Najlepszy test - umów się z kimś kto ma instalację II generacji (w tym samym modelu samochodu) wysiądź ze swojego atuka i od razu pojedź tamtym (zobacz czy jego chodzi 'dobrze') a potem wsiądźcie do Twojego samochodu i poznasz różnicę Pamiętaj PRAWIE robi dużą różnicę.