Autor Wątek: Kolejny problem tym razem hamulce  (Przeczytany 10512 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kaska

• Gość
Odp: Kolejny problem tym razem hamulce
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Czerwca 2006, 20:16:23 »
Hej! wymieniałam ostatnio szczęki i linki od ręcznego. W ASO kosztowało to wszystko razem 700 zł. Do tego za wymianę 110 - ale to już nie w ASO. Ale myślę że się opłacało, bo ręczny nigdy tak nie działał, nic mi nie stuka itp... bo szczęki były już takie kiepskie i cienkie na 3 mm, że blokowały mi koło i stukało i trzęsło autem okropnie, w dodatku linki były okropnie zardzewiałe.
Co do ABSów to też mi się kontrolka pali od jakiegos czasu. W tym tygodniu jestem umówiona żeby to obejrzeli i modlę się żeby to nie był czujnik z wiadomoch powodów ;)
Zgadzam się ze co jakiś czas trzeba trochę zainwestowac w auto. U mnie teraz nastał taki dziwny okres że ciągle coś się dzieje, tzn auto jeździ ale ciągle coś trzeba wymieniać. Mam nadzieję że to chwilowe i po wymianie tych wszystkich rzeczy bedzie ok, bo już zaczęła mi czasami przychodzić myśl żeby sprzedać autko...
Kaska

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Czerwca 2006, 23:38:27 »
Zweryfikuj napewno kupie od ciebie  ;D
Pisałem PM - mam te szczęki. Widać po nich, że używane ale jeszcze mają ciutke okładzin. Mam jeszcze cały tylny zacisk (chyba prawy) razem z jarzmem oraz komplet dupereli (sprężynki, gumki) do hamulców tył (w tym postojowego) Jeśli ktoś coś potrzebuje - pytać, dostaniecie zdjęcia.
Poza tym mam dwie lampy przednie (szkło oryginalne na Europę) z silniczkami, ale połamane zaczepy.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

raptus

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Czerwca 2006, 22:38:18 »
odpisalem ci ze biore o cena obojetna bo i tak musze kupic a moze masz na prawe kolo wszystkie potrzebne duperele czyli sprezynki i samoregolatory czy jak to sie nazywa poprostu ja nie mam nic na tym kole i potrzeba mi kazdej pierdolki ::) bo same szczeki to dalej malo  :-[
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2006, 22:40:42 wysłana przez raptus »

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Czerwca 2006, 00:11:13 »
W piątek obfocę to co mam i podeślę fotki (podaj mail priv). Przypomniało mi się - mam dwa zdemontowane z camry 2.2 (pasują też do 3.0) wahacze przednie - cukierki są do wywalenia, ale jabłka w dobrym stanie.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Czerwca 2006, 12:04:53 »
aa, to i mi podeślij, głównie te lampy, ale resztę też...

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl