Autor Wątek: Tunning Yarisa  (Przeczytany 89591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hawczyn

• Gość
Odp: Tunning Yarisa
« Odpowiedź #180 dnia: 29 Sierpnia 2012, 16:29:17 »
nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje :-o i, że niby dzięki temu filtr nie zassa wody? :embarassed:

Offline mirko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #181 dnia: 29 Sierpnia 2012, 17:37:50 »
że niby dzięki temu filtr nie zassa wody? :embarassed:

najprościej mozna to opisać tak: jest to półprzepuszczalny materiał, tzn. jak sie trzyma pod kranem to przepuszcza wode, ale wolno, natomiast piachu, kurzu czy innego syfu praktycznie zero bo ziarenka są za duże zeby się przedostać. Co do wody podczas jazdy to nie ma szans że się dostanie przez to bo podczas jazdy powietrze wszystko "zdmucha", wkłókna sa tak skonstruowane że przepuszcza powietrze a wody nie. Skoro ja jeżdzę z tym 1.5 roku i jest ok to o czymś świadczy. Zobacz na mój wątek jak czyściłem stożek - po roku i ok 10tys. km był prawie czysty i z olejem !

Stożek po roku jazdy z drychargerem: http://img221.imageshack.us/img221/2407/17439971w.jpg
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2012, 17:40:23 wysłana przez mirko »

hawczyn

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: 29 Sierpnia 2012, 19:48:20 »
No to ładny bajer... z tego co widzę to ta siatka jest w zastawie Typhoona. Mirko dzięki za info :good:

Offline mirko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #183 dnia: 29 Sierpnia 2012, 19:53:50 »
Jest w zestawie, ale można kupić oddzielnie, "normalne" ceny to tylko na ebay...

Offline adii

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #184 dnia: 01 Września 2012, 14:10:52 »
hawczyn dla Ciebie fotka dolotu

zbudowany z adapter na przepływomierz 60mm węglarski
stożek z wejściem na 60mm żadnych redukcji itp.
rura 110mm docięta aż do lampy

Offline paba

• Moderator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #185 dnia: 24 Września 2012, 23:59:12 »
http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=23182

wspaniały

jakbym miał sporo kasy wybebeszyłbym swojego na takie zajawki, żeby szkolić umiejętności :roll:
TIIDA '09

hawczyn

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: 25 Września 2012, 16:01:19 »
niby fajne ale szkoda mi tej Yariski, tym bardziej, że wszystko robione metodą na jeb.ł pies :-P

Offline davidoff

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #187 dnia: 25 Września 2012, 18:01:00 »
może nie było w tym fury pieniędzy i zaplecza mechaników ale nie widzę w tym projekcie ani jednej rzeczy zrobionej tak jak to nazwałeś. Auto budowane w konkretnym celu, z zajawki nie dla pieniędzy, nie na szybko, rozebrane do gołego, wygląd podporządkowany funkcjonalności. Co w tym złego?
Ale to bardzo budujące, że mamy takich ludzi jak Ty hawczyn, którzy mogą wszystko robić na najwyższym światowym poziomie.

uwielbiam kompleksowe przebudowy Yarisów, zawsze się zastanawiam kiedy zrobię to ze swoim :-P ale pewnie nie prędko, o ile w ogóle :-)

hawczyn

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: 26 Września 2012, 16:11:28 »
ah davidoff, miałem Cię za normalnego człowieka i prawdziwego miłośnika dobrego Tuningu, sam masz odjeb.ne auto, wszystko robisz bardzo dokładnie i nie żałujesz pieniędzy, to dla mnie jest pasja i dobry tuning, za to Cię szanowałem. Dla mnie auto z tej strony można porównać do pseudo rajdówek robionych z polonezów czy maluchów, po prostu wiocha i debilizm, auta z filmików na YT pt "katowanie". Twoje auto jest robione z głową i będzie Ci służyć wiele lat bo o nie dbasz a ten złom pojeździ jeden sezon i pójdzie na złom, tutaj nie ma co porównywać. Takie auta mogą robić furorę w Afryce ale nie w cywilizowanych krajach. A jeżeli dla Ciebie niedomalowane elementy np wokół drzwi, przypalone i poplątane kable to jest wysoki poziom to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać. Ciekawi mnie ile ciekawych propozycji i pomysłów z tej strony zafundujesz u siebie? Aha i możesz mi wytłumaczyć te stwierdzenie "wygląd podporządkowany funkcjonalności" bo trochę tego w tym przypadku nie rozumie...

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #189 dnia: 26 Września 2012, 16:40:12 »
Widzę, że dla kolegi hawczyna, człowiek szykujący sobie auto do KSJ'tu to debil i wieśniak  <zalamka> <zalamka>. Ciekawe podejście, tym bardziej, że często bywam na takich imprezach w moim mieście i porównując to auto do widywanych  na żywo powiem, że jest zrobione bardzo dobrze. Te auta mają służyć do zabawy i realizowania jakoś swoich pasji, a nie do tego żeby ktoś oceniał je stylistycznie. Ochłoń kolego  :cool: .

Offline davidoff

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #190 dnia: 26 Września 2012, 16:46:10 »
A jeżeli dla Ciebie niedomalowane elementy np wokół drzwi, przypalone i poplątane kable to jest wysoki poziom to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać
nigdzie nie napisałem, że poziom jest wysoki, sprzeciwiłem się jedynie stwierdzeniu, że jest na jeb.ł pies.

Ciekawi mnie ile ciekawych propozycji i pomysłów z tej strony zafundujesz u siebie?
a bo ja wiem? ale fajnie wyglądają mocowania foteli do szyn, podoba mi się sposób poprowadzenia wzmocnień do przednich kielichów, zaspawanie budy od spodu, osłona pod silnik. Jest parę fajnych rozwiązań

Aha i możesz mi wytłumaczyć te stwierdzenie "wygląd podporządkowany funkcjonalności" bo trochę tego w tym przypadku nie rozumie...
nie do końca zrozumiałem co miałeś na myśli mówiąc o metodzie z psem, myślałem ze również chodzi Ci o wygląd zewnętrzny np. chlapacze czy zamontowany na stałe hak. Stąd napisałem o wyglądzie podporządkowanemu funkcjom jakie ww rzeczy spełniają.

Od siebie powiem Ci, że zgadzam się, że nie jest to zrobione tak jak powinno. Ale poczytaj sobie cały temat, nie jest tego wiele. Gość parę lat ścigał się tym autem w rajdach, później zainwestował w główne TRD, szperę i parę innych gratów. To nie było auto jak napisałeś na 1 sezon, tylko zajawka staruszka który chciał się jeszcze pobawić. U mnie ten gość ma + :-) Bo z tego yarisa więcej frajdy trudno byłoby chyba wykrzesać takim kosztem.

hawczyn

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: 26 Września 2012, 20:56:24 »
Co do metody na jeb.ł pies to napisałem to w żartach co potwierdza buźka z jezorem na końcu zdania, dla mnie te stwierdzenie jest typowo żartobliwe nie mające na celu obraźania kogokolwiek, miałem dobry dzień i jak zobaczyłem te zdjęcia to było to pierwsze co przyszło mi do głowy. Sam śledzę takie wątki w internecie i naprawdę pierwszy raz widziałem takie niedociągnięcia... Jak ktoś się już zabiera za takie coś to nie zbawi go te pare godzin więcej na dopracowanie. Takie jest moje zdanie i możecie się z nim nie zgadzać. Ty widocznie miałeś gorszy dzień i musiałeś mi do.ebać. OK

A co do auta to... ciekawy projekt ale mi się osobiście nie podoba.  :-P
« Ostatnia zmiana: 27 Września 2012, 20:19:13 wysłana przez Radex »

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #192 dnia: 26 Września 2012, 23:04:42 »
Posprzątać można oczywiście, wg mnie to zwykła wymiana zdań, a że ktoś się uniósł, mi to nie przeszkadza jeśli się pewnych granic nie przekracza.

Pabie, myślę, że się nie oberwało.....czemu?
Może za stary jestem do dyskusji na temat tuningu, ale z całym szacunkiem, odróżniam  tuning wizualny, AV itd od przeróbki i dostosowanie auta do celów sportowych, czy to będzie zawodowy czy amatorski. Jak dla mnie auto z Twojego linku Paba, jest przygotowywane bardzo dobrze jeśli chodzi o sport amatorski. Nigdy nie ośmielił bym się drwić z tamtego człowieka, bo doceniam pracę którą wykonał za własne $.
Hawczyn, widzę, że mamy wspólne cechy, też potrafię być uparty i upierdliwy, niestety, nie trawię tylko niektórych cech charakteru które posiadła dzisiejsza młodzież, nie bierz tego do siebie mocno, ale szacunek należy się wszystkim.
Pozdrawiam Yarisów  :good:

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #193 dnia: 27 Września 2012, 20:20:57 »
jakby ktoś pytał, to nie eddie pousuwał posty :)

grzecznie i merytorycznie proszę, bo...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl