Autor Wątek: Czy kradną Land Cruisery?  (Przeczytany 47212 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bisua

• Gość
Czy kradn± Land Cruisery?
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Grudnia 2004, 13:59:41 »
dokładnie a na trefny towar nie ma zbytu

Darus

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Grudnia 2004, 15:42:08 »
To tak jak z firmami... jesli cos produkujesz na co nie ma zbytu - przestajesz produkowa. Gdyby ludize nie kupowali, to inni by nie kradli - bo po co krasc jesli to bedzie tylko garaz "zasmiecalo".

eltech

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Grudnia 2004, 22:49:29 »
Od kiedy kilka ładnych lat temu rypneli mi pierwsze radyjko z auta powiedziałem że nigdy żaden ciul złodziejowaty sięna mnie nie pożywi. Przynajmniej w ten sposób mogęzmniejszyć popyt. A mam z nimi na pieńku bo paręrazy mnie już sk.......  oskubali. :cry:

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Grudnia 2004, 23:51:48 »
Kiedyś mi wyłamali zamki, ukręcili stacyjkę, unieszkodliwili immobiliser i alarm, tam gdzie bezpieczniki zrobili baja -bongo i choć nie wiem czemu nie dali rady odjechać - na koniec jeszcze wyżyli siępo karoserii. Nie wiem co byłoby droższe - starta auta, czy koszty jego naprawy. Po takim incydencie mam w d... to czy jest popyt na auta, czy nie (sa klienci co kradną bo lubią) - po prostu , powinno sięzłodziejom obcinać palce, lub całe ręce (jak za Hamurabiego) -  zastanowiłby sięjeden z drugim nim podejdzie do cudzego auta.
A co do LC (nie pomne modelu) - znam kolesia, którego uprowadzili razem z autem - ma do dzisiaj uraz psychiczny i jak siada do auta to ogląda sie przerażony wokół.

Darus

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Grudnia 2004, 14:25:23 »
No przy uprowadzeniu kazdy mialby uraz maly...

Natomiast co do kar jestem za ! kilku po obcinac... inni sie zastanowia..

eltech

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Grudnia 2004, 21:30:23 »
Tak tak dobrze mówisz, jakby za kradzież obcięli by łapęza rozbój obie a za morderstwo kulka w łeb to podejrzewam że od razu by spadła przestępczość w polsce tylko do tak ustanowionego prawa trzeba byłoby zrobić taki zapis żeby sędzia nie mógł tego nie zastosować bo jak znam życie prawo sobie a sędzia sobie

yorey

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Kwietnia 2005, 11:02:52 »
Land cruiser jest bodaj najchętniej i najczęściej kradzionym autem na świecie - wbrew opinii jednego z kolegów - Rosjanie bardzo lubią landka i to jedno z niewielu aut, które jest w stanie poradzić sobie z ichnimi drogami. Reasumując - jeśli masz landka to go pilnuj:)

yorey

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Kwietnia 2005, 11:05:26 »
zaś co do związku między surowością kar, a ewentualnym spadkiem przestępczości to - wybaczcie - mówią nieprawdę koledzy kaczyńsko - lepperowskie brednie, że słuchać hatko.

:chmmm Tylko upominam  :idea:  :idea:  :idea:  :bno
janmor

eltech

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Kwietnia 2005, 20:09:10 »
polemizowałbym ale w sumie to nie ten wątek  :D

topol

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 07 Lipca 2005, 16:54:55 »
Ostatnio kumpel dostał propozycję, ehmmm, nie do odrzucenia. Umowa kupna-sprzedaży jego LC 100 za kluczyki i brykę.... Argumenty były z gatunku tych nie do odparcia...

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 07 Lipca 2005, 17:03:29 »
Coś więcej napisz, możesz?

topol

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 08 Lipca 2005, 08:43:42 »
Z tego co mówił wyglądało to tak:

wyszedł z knajpy gdzie obiadał i poszedł na parking do samochodu, tam do niego podeszło trzech na oko miłych i grzecznych ludzi w wieku późnomłodzieżowym (żadne ABSy), zagadnęli go że ładna bryczka itp itd a potem położyli na masce umowękupna-sprzedaży (w międzyczasie podjechały dwa samochody i stanęły niedaleko blokując przejazd) i uchylająć dyskretnie marynarki ukazali spluwy i już w czystej polszczyźnie grzecznie poprosili o dokumenty samochodu i kluczyki plus informacje o zabezpieczeniach. "Zaproponowali" mu że go odwiozą w pobliże miasta i jakby mu sięcoś w międzyczasie przypomniało o zabezpieczeniach to jeszcze "kolegom" może przekazać.

I co chłop miał zrobić, dał co chcieli zabrał umowęi wrócił do Polski samolotem.

Tak to bywa niestety....

Darus

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 08 Lipca 2005, 09:24:31 »
O ja piernicze... to aż bojęsie wyjezdzac na miasto teraz LC :-((

debilizm no...

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Lipca 2005, 09:29:41 »
Ja pierniczę!