Autor Wątek: Czy coś mi urwali?  (Przeczytany 4104 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

giepe

• Gość
Czy coś mi urwali?
« dnia: 14 Lipca 2006, 20:31:40 »
Witam,

kilka dni temu odebralem auto od lakiernika, u którego malowałem maskę, która była bardzo poobijana -- na dnie odprysków pokazał się rdzawy kolor:(
Przy okazji lakiernik pomalował mi te plastikowa elementy, które są pomiędzy kloszami lamp a zderzakiem.
No i chyba to było coś jakby "o jedno psiknięcie za daleko" ;)

Dzisiaj zauważyłem, że coś jest nie tak z lewym kierunkowskazem i z listewką pod nim.
Sam klosz kierunkowskaza kiwa się pod ręką (prawy nie!) oraz są duże szpary względem błotnika co dobrze widać na poniższym zdjęciu:

A tak wygląda prawy kierunkowskaz:

Co mogli zrobić źle? Czyżby urwali przy demontażu jakieś zaczepy??
Co można poprawić?

Pozdrawiam
Grzesiek

Lord D4

• Gość
Odp: Czy coś mi urwali?
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lipca 2006, 09:35:17 »
Spróbuj wyjąć migacz - zgodnie z opisem w instrukcji odnośnie wymiany żarówki - i zobacz, czy masz całe zaczepy. A szpara wygląda tak, jakby niedokłądnie zamontowali ci błotnik - jest na całej długości lampy i nawet na listwie pod reflektorem.

giepe

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lipca 2006, 12:45:55 »
Spróbuj wyjąć migacz - zgodnie z opisem w instrukcji odnośnie wymiany żarówki - i zobacz, czy masz całe zaczepy. A szpara wygląda tak, jakby niedokłądnie zamontowali ci błotnik - jest na całej długości lampy i nawet na listwie pod reflektorem.

Błotnik nie był ruszany! Widać zresztą spory odprysk nad migaczem.
Malowana była maska i właśnie te listewki pod reflektorami.

Dzięki za wskazówkę co do wyjęcia migacza.

Pozdrawiam
Grzesiek

blue_point

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Lipca 2006, 19:18:52 »
hey !

u mnie jest to samo :/ zazwyczaj samochody po wypadku juz tak maja, a szczegolnie AVE, tych blotnikow nie da sie zlozyc poprawnie.

Co ja naprzeklinałem na moich lakiernikow, i nastepne malowanie robię w ASO, zabezpiecza przed korozją, i złożą porzadnie ten element ;D wkoncu to ASO ...

giepe

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Lipca 2006, 07:28:59 »
hey !

u mnie jest to samo :/ zazwyczaj samochody po wypadku juz tak maja, a szczegolnie AVE, tych blotnikow nie da sie zlozyc poprawnie.
[...]

A jak to jest w samochodach bez wypadku??

blue_point

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Lipca 2006, 08:48:01 »
w samochodach bez wypadku to jest nie mozliwe, chociaz LuCaZ ma wszystko ekstra złozone :(

Tak jak mówie, trzeba dać do ASO oni sie zaopiekują wszystkim :) lakiernik pomaluje i złozy na odwal, on tylko przeciez mial lakierowac ... a w ASO to wszyscy zadbają :)

Offline marcinekmm

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Lipca 2006, 08:53:08 »
Sprawdź mocowanie lampy (czy trzyma zatrzask, tzn. czy lampa sama się nie wysuwa, itp.). W kwestii listwy; mocowana jest ona jednym wkrętem tuż pod grillem przy lampie przedniej (o ile dobrze pamiętam), a przy błotniku jest po prostu wsuwana i już. Najwyraźniej niedbale złożyli i tak wygląda jak wygląda.
A kierunkowskaz, jak zatrzask jest cały, to powinien wsunąć się jeszcze głebiej, zatrzasnąć i lampa powinna ładnie pasować do błotnika (jak z prawej strony). Jak połamali zatrzask to jedź ich op***prz i tyle. Niech dają kasę na drugą lampę i już. Zamiast  kilkadziesiąt złotych dołożyć do interesu to wolałbym wlać paliwa na to konto do zbiornika :)
Ale mimo wszystko bądźmy dobrej myśli :))

Tak jak mówie, trzeba dać do ASO oni sie zaopiekują wszystkim :) lakiernik pomaluje i złozy na odwal, on tylko przeciez mial lakierowac ... a w ASO to wszyscy zadbają :)

Nie ma reguły; znam takie przypadki, że włosy dęba stają.... :(
Marcin

TomRun

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Lipca 2006, 14:29:05 »
Lewy kierunkowskaz na pewno nie "lezy" dobrze, ze zdjec widac, ze znacznie gorzej niz prawy... a moze gumowa uszczelka wystepujaca miedzy kierunkowskazem i blotnikiem nie jest dobrze zalozona?

Slavoo

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2007, 13:46:18 »
ja miałem podobnie w swojej Vectrze... lakiernik urwał mi zaczepy w kierunkowskazie, a potem przykleił go na silikon do reflektora... załamka  :embarrassed:

Zolty

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Lutego 2007, 11:51:53 »
>blue point: moj lewy przod wyglada tak samo, a robiony byl w ASO, po malej stluczce. Nota bene, wspolczesne lakiery to porazka - moj rysuje sie od tarcia powietrza juz przy 50 km/h   :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl