Już jestem

Sekwencja jest jedynym słusznym i skutecznym sposobem gazowania camry ! Wiem ponieważ miałem dwie camry z 1MZ-FE i pierwszą z II gen LPG a kolejną z gazem sekwencyjnym. Ci, którzy mnie znają wiedzą, że samochód kupuję po to by nim jeździć więc najlepszy zakres obrotów zaczyna się od 4tys RPM a kończy na 6200. Sekwencja spisuje się znakomicie. Spalanie jest wyższe od PB o jakieś 2-4 litrów, ale przy proporcji < 1/2 cen PB/LPG nie ma się co zastanawiać.. Mój lex na dziś ma średnie 17,5l LPG co daje w przeliczeniu 7,8l noPB 95 więc rachunek jest prosty.
W Wawie znam firmę, w której było gazowanych 6 camry (jeździlem każdą z nich), teraz podjeżdżam tam od czasu do czasu z LSem. Po drugie instalacja KME jest całkiem fajna i prosta w konfiguracji - mam odpowiedni soft i kabel więc regulacje parametrów mogę przeprowadzić sam (szczerze mówiąc od 5 miesięcy nic nie zmieniałem i jest OK).
Dla mnie największym mankamentem gazu jest wożenie zapasu w bagażniku - alternatywą - dojazdówka, ale przy dużej ilości km po Polsce wożę pełnowymiarowe koło a ono zabiera sporo miejsca.
Straszenie przez przeciwnikow LPG droższymi przeglądami i naprawami to bzdura. Jedno tankowanie do pełna PB to koszt 300PLN i przejeżdżam 550km, za to muszę dwa razy wlać LPG po 88PLN a różnicę już mam w kieszeni. Co prawda kaczuchy straszą jakimiś podwyżkami akcyzy na gaz, ale Zyta wyleciała więc może LPG nie dostanie tak ostro w kość.
Posiadając auto z konwersją LPG koniecznie należy pamiętać o: świecach (platynki co 100kkm), filtrze powietrza (max 10kkm) a najważniejsze filtrach gazu (w IV gen faza lotna i ciekła) Jak poczujesz pogorszenie osiągów wymieniasz te filtry (ja co 15-20tys) przy czym fazy ciekłej kosztuje 5PLNów i robię to sam, bo nie mam czasu na jeżdżenie do speców.
W razie pytań zapraszam na priv/GG a w Wawie na spotkanie