Autor Wątek: srebrna zdzira reaktywacja!!!!  (Przeczytany 27371 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lennox

• Gość
srebrna zdzira reaktywacja!!!!
« dnia: 26 Sierpnia 2006, 19:23:20 »
Witam all maniakow camraka!!!!po dlugim czasie wkoncu sie odzywam......co prawda mialem problemy i depreche!!!!mija zdzira miala juz kartke FOR SALE ;]]] bylo to tylko przez 3h,mialem juz planowana nastepna honde i zmienilem zdanie.....stwierdzilem jednak ze bede inwestowal na max!!!oto lista rzeczy ktore chcem zrobic,jesli ktos moze mi podpowiedziec niech da konkretne odpowiedzi....
-caly uklad wydechowy-jaki????
-lepsze chlodzenie(jest mozliwe?)
-car audio JBL
-obnizenie
-spojler,progi
-cale malowanie(soon mozliwe ze w styczniu)
-flitr stozkowy
-turbina(czy jest mozliwosc wstawienia turbiny?)

podzielcie sie waszymi opiniami,mile widziana krytyka i dobre pomysly.....

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
Odp: srebrna zdzira reaktywacja!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Sierpnia 2006, 20:31:06 »
i git że sostajesz przy Toyce ;D

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Sierpnia 2006, 23:39:31 »
Po co ? Coś jest nie tak z oryginałem ? Chcesz 'pierdzące' auto ?

Zamów większą chłodnice -np o 2 litry i już ..

-car audio JBL
To jest dobry pomysł - posłuchaj głosników Infinity może zmienisz preferencje. Mi się JBL nie podobały tak jak Infinity..

-obnizenie
Poszukaj na forach w stanach, szczególnie w cardomain po haśle camry, znajdziesz masę bardziej i mniej udanych przeróbek

-spojler,progi
Poszukaj rozbitego lexusa LS400 - całe ospojlerowanie jest składane z elementów, które po skróceniu będą pasowały do camry. Moim zdaniem dyskretne, ale ładne..

-flitr stozkowy

Poczytaj www.godula.pl o sensie filtrów stożkowych - to Ci przejdzie. Jeśli już musisz to kup filtr K&N olejowy - kupujesz raz na całe życie samochodu i to ma sens.

Jest koleś, ktory to zrobił  w stanach. Założył turbinę od supry i jest chętny do konsultacji - mi pomagał poradami w przeróbce lamp na bi-ksenony.
Tu jest link do jego camry http://my.is/forums/showthread.php?t=302679 na jakimś 1/4 mili. Poszukaj go przez google..
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2006, 23:42:52 wysłana przez maniek_ls400 »
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

lennox

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Sierpnia 2006, 09:56:23 »
nice
jeszcze hamulce sportowe chcę wlasnie szukam czegos na ebay
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2006, 16:39:35 wysłana przez ayrsen »

etz257

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Sierpnia 2006, 11:10:43 »
Witam all maniakow camraka!!!!po dlugim czasie wkoncu sie odzywam......co prawda mialem problemy i depreche!!!!mija zdzira miala juz kartke FOR SALE ;]]] bylo to tylko przez 3h,mialem juz planowana nastepna honde i zmienilem zdanie.....stwierdzilem jednak ze bede inwestowal na max!!!oto lista rzeczy ktore chcem zrobic,jesli ktos moze mi podpowiedziec niech da konkretne odpowiedzi....
-car audio JBL
-obnizenie
-spojler,progi
-cale malowanie(soon mozliwe ze w styczniu)
-flitr stozkowy

podzielcie sie waszymi opiniami,mile widziana krytyka i dobre pomysly.....
Hej według mnie to Camryca jest piękna bez wspomagaczy:) ale jeśli chcesz:) To jest limuzyna w końcy wiec wydech zostaw i to najlepiej oryginalny. Jeżeli chodzi o obniżanie to mnie sie wydaje że Camy i tak jest niska może i nawet za niska zwłaszcza zimą, ale jak lubisz chaczyć płyta podłogową  to spoko:)
Ja osobiście nie uznaje żadnych spojlerów itp  wkońcu to nie sportowe auto, ale to kwestia gustu. Turbina to już miło brzmi :) 3.o już w samo w sobie śmiga fajnie ale dodakowe 20% czemu nie :) A głośniki to w oryginale chyba są super? ja przynajmniej nie mam zastrzeń.
Teraz pytanie czy warto sie wpakować z taką inwestycją.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2006, 16:39:13 wysłana przez ayrsen »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Sierpnia 2006, 20:41:52 »
Lennox, widzę że dochodzi do Ciebie że Camry to Camry :D

ja na razie klepię biedę, ale odkładam powoli na 1MZ-FE :)

co do Twoich pomysłów :

1) wydech bym sobie odpuścił - efekt może i będzie, ale weź pod uwagę że od głośnego dostaniesz szału w drodze do Polski
2) chłodzenie tak jak pisał Maniek
3) JBL - nie jestem jakimś koneserem. Camry gra mi w porządku, nie mam na co narzekać, no może za wyjątkiem tego że przy wyższych prędkościach można zapomnieć o radiu :(
4) obniżenie - kwestia gustu i wysokości studzienek na ulicach... nie zapominaj że czasem będziesz musiał jeździć w naszym pięknym kraju...
5) spojler?? progi?? jedyny spojler do Camry, który uznam, to ten fabryczny z V6 :) z progami jest fajnie dopóki nie trzeba podnieść auta, albo dopóki zaślepki nie powypadają :D jak na mój gust fabryka jest tu ok, ewentualnie to, co pisał Maniek, jeśli już nie możesz wytrzymać...
6) malować? hmm, obecne lakiery nadają się do malowania prac na plastykę... lakiery w Camry były chemoutwardzalne, można rzec że pancerne. przemyślałbym tą kwestię...
7) przerabiałem temat - odesłałem, nawet nie rozpakowując ( nawet K&N nie jest tak dobry jak pisze producent - znalazłem kiedyś jakąś angielską stronkę, gdzie gość robił swój, niezależny test filtracji - stożek podnosi moc tylko na krótko i po strojeniu, bo po 20-50kkm masz tyle kurzu w dolocie i silniku że możesz powoli zacząć myśleć o remoncie - skoro puszcza więcej powietrza, to logiczne jest że mniej filtruje )
8) turbo - mądrze gadasz. przemyślałbym sprawę kompresora - mniejszy przyrost mocy, ale za to liniowy i bez turbodziury
9) hamulce - myślę że wiercone brembo i do tego ferodo Premier, lub oryginalne klocki Toyoty wystarczą. nie wiem czy EBC robi coś do Camry, poza tym ich ceny trochę wykraczają za moje możliwości...

sorry za praktycyzm bijący z tego posta, ale czego można się spodziewać po właścicielu kombi 2.2 ? ;)

pzdr
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2006, 20:53:00 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

lennox

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Sierpnia 2006, 12:07:59 »
przmysalem all i powoli zaczynam.....zaczelem od malowania bo niestety moj camrak mial strsznie kijowy lakier....male poprawki tyl i bok pomalowany......do tego pomalowalem szczeki i bebny na zielono;] calkiem niezle wyszlo...jutro jade szukac spojlerka i progi ;]]]]porobie fotos i ocenicie

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Sierpnia 2006, 14:04:55 »
no to czekamy... tylko nie przesadź, bo Camry to auto w którym łatwo przesadzić i zrobić ( jak mówi Maniek ) "festyn" :D

pzdr
3VZ.pl

lennox

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Sierpnia 2006, 17:20:01 »
festynu nie bedzie ale za to dzis zamowilem wzmacniacz nowy SONY XMSD51X CAR SUBWOOFER AMPLIFIER BRAND NEW - 1100W! jutro powinien juz przyjsc ciekaw jestem jak bedzie gralo ;]

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Sierpnia 2006, 17:22:24 »
ja bym tego nie wytrzymał... lubię cichą, dobrze brzmiącą muzykę i niezbyt wiele basu...

pochwal się jak zamontujesz już :D

pzdr
3VZ.pl

rmoteka

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Sierpnia 2006, 00:57:03 »
Sorry ale będzie sarkastycznie.
Jak chcesz to mogę ci kupić domenkę www.agrotuning.pl. :-X

Układ wydechowy oryginalny będzie mniej kosztował niż "wynalazki", albo dobrą calówkę ze szwem

Obniżenie no to i utwardzenie, będzie fajnie głowa podskakiwać na dołkach (zamontuj kiwającego pieska). Tylko trzeba pamiętać o równomiernym obniżeniu:

Spojler Najlepiej dużą lotkę na górę szyby żeby dociskała tylnią oś do ziemi (tylko po co przy przednim napędzie?), a zaraz można przenieść napęd na tył (wał i dyfer z lexa powinien wejść).

albo trochę tańszy rodzimej produkcji

Progi tak można coś z tym zrobić, normalnie to sprawdzić czy nie ma korozii i zakonserwować, albo tak ?

tylko po co się ograniczać

Chłodzenie  może intercooler pomoże  ::) ma w nazwie zimno. Ale najlepsza będzie korekta zderzaka.

Filtr stożkowy czytaj co napisali marcinm i maniek_ls, można też zamontować lejek spożywczy też ma kształt stożka

Turbo: proponuję twin turbo do V-ki będzie lepiej i jeszcze kute tłoki i korbowody bo oryginały może przy depnięciu je pogiąć. Znam dobrego kowala, robi repliki mieczy, zbroi, damascen... powinien sobie poradzić.

Proponuję jeszcze:
- intercooler
- podtlenek azotu
- upgrade do 4x4
- rozpórkę na kielichach amorków (tył, przód)
- wymianę przewodów, pompy, tarcz klocków i zacisków hamulcowych na wyczynowe (jakieś 20kzł)
- wywalenie siedzeń tył i pasażer i dodatków takich jak klima, wspomaganie itp - niska masa to podstawa
- wymiana OBD na dedykowane do ww. sprzętu

Albo pójść inną drogą, tzw. wizerunkową:

Moja rada, kup suprę albo w ostateczności celinkę. To auta do tuningu, a camry to camry, taka mała niepozorna limuzynka dla starszych panów z niezbyt zasobnym portfelem.

Drodzy użytkownicy Camry może zrobimy zrzutę na toyotkę lennox-a, oddamy na żyletki niech odejdzie do krainy niekończących się autostrad w spokoju i z honorem.

Wloty, zapomniałem o wlotach  :(

no a jak są wloty to muszą być wyloty  :-\

A teraz efekt mocowy tych tuningów:

5000 obrotów i obrócony licznik, no no no  :o

dreams comes true

Obniżony, spojler, progi...

Zobaczcie to wymiękłem: http://www.animacje.krzysiek.biz/?url=play&id=834

A na koniec coś dla miłośników L na  grilu

Pewnie za ten post dostanę bana od moderatora to na pożegnanie żeby złagodzić żal po rozstaniu, mój pomysł na Camry:

« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2006, 02:35:54 wysłana przez rmoteka »

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Sierpnia 2006, 08:17:08 »
Pewnie za ten post dostanę bana od moderatora
rmoteka - niby za co? Przecież lennox sam się napisał:
podzielcie sie waszymi opiniami,mile widziana krytyka i dobre pomysly
Jeszcze raz - jak dla mnie bomba, dawno się tak nie uśmiałem - a dodatkowo mam takie same odczucia jak Ty... ;)

etz257

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Sierpnia 2006, 10:04:51 »
To samo mialem na myśli w mojej odpowiedzi ale twoje jest bardziej obrazowa:) Rewelacja :) hehehe.
Camry to Camry a nie Golf czy jakieś BMW
Pozdrawiam

rmoteka

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Sierpnia 2006, 11:44:19 »
Oj lennox nas nie polubi, niedość że kazaliśmy mu naprawiać układ chłodniczy (w innym wątku) to jeszcze obdarliśmy go marzeń.

Sorki lennox to nic osobistego, ale mnie szlag trafia bo kupiłem camry m in. dlatego, że jak kupowałem nie jeździli takim autem dresiarze, teraz świat staną na głowie.
Jak widzę białe 2,2 95  co jeździ u mnie w mieście,  z małyszem przez środek i łysym małolatem z wystawionym łokciem (bo nie stać pewnie na naprawę klimy), dudniącym bagażnikiem (chyba tam trzyma swoją kobietę, albo co), trzema spojlerami, siatką na ryby zamiast grila... to mnie taki  szlag trafia, że.... Nie ma już świętości, nawet maybach sięgnął bruku  :-[

Te przeróbki to tak jakby z rasowego araba (konia) chcieć zrobić wyścigowy motockl, da się zrobić genetyka jest wielka, ale PO CO?

OT
Zamawiać będę w Moskwie alusy, jak się ktoś dołączy to przesyłka wyjdzie taniej, do wyboru 2 modele:
1.

2.

« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2006, 12:21:15 wysłana przez rmoteka »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Sierpnia 2006, 12:36:36 »
no, Rmoteka, pojechałeś ostro :D

dawno się tak nie ubawiłem...    ;D ;D ;D

ja bym się na te alusy pisał, a obniżenie z tyłu takie jak w tej BMW, to mam jak załaduję 12 skrzynek piwa do bagażnika :D

wiesz, nie miej nic do małolatów - mam 22 lata dopiero :)

Camry można zrobić z gustem, serio, tylko trzeba mieć na to pomysł i niestety kasę...

http://www.geocities.com/leunghomepage/gallerycam.html

jeśli zmiany mechaniczne są tak poważne że trzeba zmienić coś w stylistyce żeby było ok, to rozumiem... ale ciężko mi pojąć obwieszanie auta byleczym żeby wyglądało na mocniejsze :D

tak, wiem, jak założę 16" to zaraz będzie ze jestem dwulicowy :D

pzdr

3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl