Odnośnie żabek to jest tak że one są póki silnik jest nie rozgrzany. Po rozgrzaniu silnika nie ma problemu. A propos tego srodka że tak go nazwę cleanera może znacie jego nazwę ??.
Witajcie u mnie tez zalęgły się żabki, przy ruszaniu na jedynce następuje jakby taki próg, autko jakby spowalniało na chwile i dopiero potem rusza. Na dwójce z kolei zaczynasz szarpać, gdy jadę w korku bez dodawania gazu, czasami zaczyna wtedy szarpać, jeśli lekko dodaje gazu tez występuja szarpania, gdy wcisne gaz mocniej raczej autko nie żabkuje. Miałem cos podobnego wczesniej i gazownika zwiększył mi dawke na obrotach jałowych. w tej chwili jakby to samo. Zastanawiam się czy nie powoduja tego świece z ok 20-25 tys przebiegu. zauważyłem, ze gdy noce stały sie chłodniejsze, rozrusznik potrzebuje pokręcic czasami sekundę albo i nawet 2-3 aby zapalił motor. Aha, żabkuję mi i na zimnym i na rozgrzanym silniku.
A przy okazji ile wedle waszej wiedzy wytrzymuje mixer? ja przejechałem ok 60 000 km i zastanawiam się czy na zimę nie należey zmienić. Mam instalację Landi II generacji.
Pozdrawiam
Maciek