Autor Wątek: Kupno Camry - dylematy  (Przeczytany 42740 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

forys

• Gość
Odp: Kupno Camry - dylematy
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Września 2006, 15:31:44 »
Dziękuję wszystkim za komentarze.

Podsumowując - dylematów właściwie brak czyli jednym słowem szukam Camry.
Jeśli ktoś natknie się na takową to chętnie "przygarnę:
Założenia:
- rocznik 94 - 96 lub zbliżone wiekowo
- sedan
- silnik 3.0 1MZ-Fe
- w przyzwoitym stanie techniczym
- chętnie z szyberdachem i bez skóry
- zdecydowanie nie zagazowana
- realny przebieg  ;D

Pozdrawiam,
forys

etz257

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Września 2006, 09:42:17 »
No i podjąłeś właściwą decyzję :) Ale z tym 94 to może sobie odpuść bo chyba w 94 roku  klimie był jeszcze chyba stary gaz w klimie i nie ma gdzie tego uzupełnić. Ale może się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Września 2006, 11:42:33 »
tak, chyba od '95 zaczęli ładować R139 zamiast R12

a uzupełnić trzeba wiedzieć gdzie :D

pzdr
3VZ.pl

olo23

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Września 2006, 18:24:05 »
Ja mam 94 rocznik i już jest R139 także nie powinieneś mieć problemu. Możesz to sprawdzić kupując auto. Powinna być naklejka pod maską o ile przetrwała tyle lat. Moja jeszcze błyszczy :D pzdr...

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Września 2006, 20:55:19 »
A ja wymieniłem oringi przy skraplaczu i napełniłem klimę w camry 92 czynnikiem R139 i nie puszczała przez ponad rok (potem się sprzedała) więc gaz w klimie nie stanowi problemu..
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Września 2006, 22:00:23 »
A ja wymieniłem oringi przy skraplaczu i napełniłem klimę w camry 92 czynnikiem R139 i nie puszczała przez ponad rok (potem się sprzedała) więc gaz w klimie nie stanowi problemu..
pytałem gości od klimy, mówią że średnio 2,3 lata sprężarka wytrzymuje, o ile wcześniej nie pójdą uszczelnienia...
 jak się dobrze poszuka to można znaleźć gości, co jeszcze mają r12...

pzdr
3VZ.pl

kielcecamry

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Września 2006, 21:43:52 »
Witam,

to jeszcze jedna opinia na temat camry. Posiadam auto 97r 3,0 automat, przebieg 306 tys - prawdziwy, serwisowana bardzo długo, nie bita, krajowa. Używana przez właściciela firmy przez kilka pierwszych lat, potem jeździła w tejże firmie, a potem ja ją kupiłem przy 266 tys. Auto niestety zagazowane i cierpią przez ty tylko wtryski. Poza tym samochód "nietykalny". Nic absolutnie nic się nie popsuło !!! Wymieniam klocki, olej, filtry... Obecnie jestem na etapie wycofywania sie z gazu i czyszczenia wtrysków. Zastanawiam się nad zmiana samochodu bo moja lepsza połówka jest w ciąży a z dwójką dzieci i butlą w bagażniku może być ciasno. Myślę o jakimś kombi, chociaż ostatnio przyglądam się młodszym camry 99-01 jeszcze w starej budce...
Mogę się wypowiadać w samych superlatywach o tym aucie i polecić z czystym sumieniem. Bardzo czesto spotykam się z opiniami że po camry nic już mnie nie zadowoli i trochę w to wierze.

Polecam !!!!

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Września 2006, 00:17:38 »
Witam,

Bardzo czesto spotykam się z opiniami że po camry nic już mnie nie zadowoli i trochę w to wierze.

Polecam !!!!

znam takiego jednego co się przesiadł i bardzo sobie chwali :P
3VZ.pl

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Września 2006, 08:08:50 »
Zastanawiam się nad zmiana samochodu bo moja lepsza połówka jest w ciąży a z dwójką dzieci i butlą w bagażniku może być ciasno.
Musisz zacząć wozić żonę i dzieci w środku samochodu a nie w bagażniku ! :D
Mam butlę w kole i dojazdówkę (od wczoraj ;P) i mimo, że kufer jest mniejszy niż w camry bez trudu pakuję wszystkie graty na 3 tygodniowe wakacje do bagażnika.
Będziesz musiał kupić dobrze składający się wózek (mnie też to czeka ;-) )

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Września 2006, 16:12:57 »
Zastanawiam się nad zmiana samochodu bo moja lepsza połówka jest w ciąży a z dwójką dzieci i butlą w bagażniku może być ciasno.
Musisz zacząć wozić żonę i dzieci w środku samochodu a nie w bagażniku ! :D
Mam butlę w kole i dojazdówkę (od wczoraj ;P) i mimo, że kufer jest mniejszy niż w camry bez trudu pakuję wszystkie graty na 3 tygodniowe wakacje do bagażnika.
Będziesz musiał kupić dobrze składający się wózek (mnie też to czeka ;-) )

oo ,widzę że dojazdówka doszła... i jak? ładna?? :D

ja tam wolę moją lodówkę na kółkach :D wszystko się mieści :D

pzdr
3VZ.pl

lennox

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Września 2006, 22:12:25 »
mimo ze juz nie mam camraka jest auto godne polecenia...................duze wygodne i ma cos w sobie..............

kedzierz

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Września 2006, 16:15:26 »
No i stało się! Sporo szybciej niż się spodziewałem kupiłem Camry - wersja Europa '95 V6 (gaz) sedan w jasnoniebieskim lakierze, przebieg 187 kkm - jaki w rzeczywistości to pewności nigdy nie ma ale auto nie zniszczone, środek w bdb stanie, silnik przykurzony od lat (nie myty na sprzedaż) a właściciel jeździł nią od '96 - jeszcze czarne blachy :)
Będąc po oględzinach kilku sztuk subiektywnie rzecz biorąc mogę stwierdzić, że nabyłem przyzwoity egzemplarz - czas pokaże na ile miałem rację.
Póki co po 500 km moje pierwsze wrażenia to:
- to był dobry wybór! :) to tak generalnie rzecz ujmując :)
- auto niesamowicie ciche, mój MKIII 2.0 TDCi to demon hałasu w porównaniu w Camry - tu prz 100 - 140 jak dla mnie jest ciszaaaaa...
- niesamowity dźwięk silnika - miód na serce :)
- do setki idzie jak burza, potem wydaje mi się, że mój diesel jest szybszy ale to może dlatego, że nie umiem jeszcze jeździć Camry ;)
- automat (mój pierwszy) - rewelacja! płynnie, bez szarpnięć po prostu idealnie; przy wyprzedzaniu musze zmienić styl i doprowadzać do redukcji przed znalezieniem się na lewym pasie (teraz mam 6-bieg i idzie do przodu nawet z 6tki bez redukcji) - może stąd wrażenie, że jest wolniejsza od Mondeo przy większych prędkościach
- do tej pory najszybciej 150 i sunie w miare sensownie - jest miękka to fakt (aczkolwiek zawieszenie bez uwag, nic nie stuka, nie puka, dobrze tłumi i amortyzatory w dobrym stanie) niemniej jednak tam gdzie Mondeo idzie jak po szynach Camry się lekko kładzie - jest po prostu mięciutka - taki krążownik :)
Auto nie wygląda na egzemplarz po dzwonie (fakt - miało uszkodzone prawe drzwi i lekko próg) - delikatne/kosmetyczne  szkoday parkingowe ale przymknąłem oko biorąc pod uwagę wiek autka - w sumie 11 lat to szmat czasu - generalnie prowadzi się zadziwiająco dobrze biorąc pod uwagę wiek ;)

To chyba tyle tak na gorąco - więcej wrażeń wraz z upływem czasu/kilometrów :)

Pozdrawiam,
forys

kedzierz

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Września 2006, 16:18:22 »
heh - jakiś dziwny nick się wpisał/zalogował - wszakże autor ten sam :)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Września 2006, 16:20:33 »
oo, i nicka też kupiłeś nowego :D

fotki, fotki, fotki, a potem będziemy mówić ach, i och :D

gratulacje... jak to się mówi... welcome home :D

pzdr
3VZ.pl

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Września 2006, 21:15:07 »
No i stało się! Sporo szybciej niż się spodziewałem kupiłem Camry - wersja Europa '95 V6 (gaz) sedan w jasnoniebieskim lakierze,
Pozdrawiam,
forys
No to Kolego ! Kiedy przyjedziesz do mnie się pochwalić ?? Gratuluję i cieszę się,  że się udało ;-))
W tym tygodniu siedzę na Żeraniu albo Ochocie odezwij się na mobile..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl