Autor Wątek: Poduszka silnika i inne.  (Przeczytany 2638 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SIRKRIS5

• Gość
Poduszka silnika i inne.
« dnia: 11 Października 2006, 18:13:12 »
Witam wszystkich .(nowy troszke zielony  :D )
Po wielkich bolach udalo sie zalogowac  (wielkie dzieki )
bardzo fajne forum (ciekawe ,mozna łyknąć wiedzy na temat toyoty itp.)
starałem sie uwaznie przejzec wszystkie watki , wiec jesli jeszcze cos robie nie tak to nie bijcie tylko powiedzcie ,napiszcie ,pomozcie....
stalem sie szczesliwym posiadaczem camry 3.0  95r(1mz-fe) kanada

W camry na gorze od strony rozrzadu jest tzw. poduszka silnika wyglada jak lacznik drazka stabilizatora , czy ktos wie czy mozna to zdobyc gdzies indziej niz a.s.o .Jestem zarejestrowany (fota,inter/c ,jc ) i w sumie tam nie ma ewentualnie oryginal 173pln po rabacie w JC . W   a.s.o   255 pln to samo(a wyglada na tanszy  ;D )   (mozna regenerowac ale to ostatecznosc  :-[ )
wiem ze o tym bylo ............
jakie swiece zapłonowe 1mz-fe 95r bo te przegladarki i katalogi w wiekszosci podaja ze 1mz-fe jest po 2000r i ludzie sie pytaja czy to skladak  :-\
dostepne sa dwa rodzaje np. ngk - bkr6ekpb-11 i to jest platynowa do 1mz-fe ale po 08.96r   lub  bcpr6ep-11 ktory jest od 92r w gore ale do 3vz-fe  .potrzebuje aby sie ktos wypowiedział kto wymienial i co wlozyl do 1mz-fe
niby wybor jest prosty a jednak 95r to nie 96r chociaz silnik ten sam ale model auta moze byc inny...
Wiem mozna kupic w a.s.o denso platynowe po 55pln/szt , ale jesli ustale ktore sa prawidlowe to mozna nabyc championy platynowe po 28 pln/szt po rabacie w focie zaznaczam ze sa legalne (nie ruskie, chinskie itp) wygladaja na normalne, a moim skromnym zdaniem nie wydaje mi sie zeby technologicznie odstawaly od ngk,bosch,denso (chyba)(zalezy kto co lubi).
Widzalem watek o biciu kół ( u mnie tarczek,klocki nowe opony felgi wywazone brak bicia ,w stacji diagnostycznej na szarpakach luzow w zawieszeniu brak ,reperaturki zacisku wymieniane ,lozyska amortyzatorow raczej bez luzow,zakladajac tarcze dokladnie papierem wyczyscilem piasty aby tarcza lezala idealnie, amortyzatory w normie,auto nie jest zespawane z dwoch i nie mialo zadnej powaznej kolizji,geometria ok, opony nie wyzabkowane,) a kierownica bije tylko przy hamowaniu raz mocniej raz mniej , ach prowadnice zacisku przesmarowane smare miedzianym .. ;D  jakies pomysły i sugestie.    ;D

czyzby pompa absu (e chyba nie ) :-[  .

rmoteka

• Gość
Odp: Poduszka silnika i inne.
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Października 2006, 22:00:14 »
Maniek coś dla Ciebie  ;D

Co do poduszki-łącznika silnika to prawie na bank da się wyprasować tulejki metalowo-gumowe i wystarczy zajrzeć tu http://ted.pl/ albo tu www.allegro.pl albo po firmach które wymieniłeś. Coś powinno się dobrać. Nie kupuj używanej bo pewnie będzie też wybita albo zrobisz 500 km i zacznie stukać. Poza tym radzę kupić oryginał bo wystarcza ma 200kkm, a chińczyk może paść po 200km.

Świece...jak ten sam motor 1mz-fe to ten sam motór czy 95 czy 96. Numerek jest numerek
Poza tym polecam lekturę:
http://www.tkp.org.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=44&topic=10655.0
http://www.tkp.org.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=44&topic=3321.0
Cytuj (zaznaczone)
tarałem sie uwaznie przejzec wszystkie watki
leniuszek  :D

Cytuj (zaznaczone)
Widzalem watek o biciu kół ( u mnie tarczek,klocki nowe opony felgi wywazone brak bicia ,w stacji diagnostycznej na szarpakach luzow w zawieszeniu brak ,reperaturki zacisku wymieniane ,lozyska amortyzatorow raczej bez luzow,zakladajac tarcze dokladnie papierem wyczyscilem piasty aby tarcza lezala idealnie, amortyzatory w normie,auto nie jest zespawane z dwoch i nie mialo zadnej powaznej kolizji,geometria ok, opony nie wyzabkowane,) a kierownica bije tylko przy hamowaniu raz mocniej raz mniej , ach prowadnice zacisku przesmarowane smare miedzianym .. Duży uśmiech  jakies pomysły i sugestie.    Duży uśmiech
To wygląda na tarcze hamulcowe jak nic, ale może z tyłu (przy dużych odchyłkach poczujesz też na kierownicy). A kierownica bije góra-dół czy lewo-prawo?

SIRKRIS5

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Października 2006, 22:19:59 »
dzieki ..
1. tedgum bardzo ok stronka nie znalem stronki ale firme tak (a w ofercie foty jest bo od nich biora a sami nie maja w katalogu elektronicznym)

2.o swiecach ten pierwszylink widzialem a drugiego nie  ??? :o

3. bije lewo-prawo (wydawalo by sie ze jak zimne auto to bije mniej ,albo mnie juz sie w glowie miesza).

SIRKRIS5

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Października 2006, 11:06:50 »
Tarcze nowe brembo   :oops: (przetoczone - moze ciut lepiej ale i tak jeszcze troche drga ) inter cars niby lepszy niz JC ale i tak słabiutkie te zamienniki.

Tulejka w ted-gum 40pln /  szt , ta od strony chłodnicy z dziurka (ale na razie nie maja) plus wysyłka  21 pln.

Tulejke dorobilem u sasiada na mokotowie (madalinskiego rog łowickiej) cena 60 pln.  (prowadzi regeneracje zawieszen itp) ,ach po jej wymianie ciszej wchodzi " R " .

Dla ciekawosci :   regeneruje poduszki olejowe np. ta z przodu silnika - koszt 150 pln.

Sam jezdzi ls 400 . (zrobił na swoim zawieszeniu 50 tys. km i nadal jest ok)  :grin:

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Października 2006, 08:20:43 »
Tulejke dorobilem u sasiada na mokotowie (madalinskiego rog łowickiej) cena 60 pln.  (prowadzi regeneracje zawieszen itp) ,ach po jej wymianie ciszej wchodzi " R " .
Sam jezdzi ls 400 . (zrobił na swoim zawieszeniu 50 tys. km i nadal jest ok)  :grin:
Miałem się nie odzywać - ale ... koniecznie muszę poznać Twojego sąsiada !  :grin: Odezwij się do mnie na priv. O camry pogadamy przy najbliższym spotkaniu (mieszkam na Ursynowie pracuję na Ochocie)
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Stycznia 2007, 19:08:39 »
kolego ja też niedawno wymieniałem łącznik stabilizatora bo gumy sie niesamowicie powybijały, kupiłem drugi (na allegro) za 150zł i problem z głowy

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl