Witam wszystkich .(nowy troszke zielony :D )
Po wielkich bolach udalo sie zalogowac (wielkie dzieki )
bardzo fajne forum (ciekawe ,mozna łyknąć wiedzy na temat toyoty itp.)
starałem sie uwaznie przejzec wszystkie watki , wiec jesli jeszcze cos robie nie tak to nie bijcie tylko powiedzcie ,napiszcie ,pomozcie....
stalem sie szczesliwym posiadaczem camry 3.0 95r(1mz-fe) kanada
W camry na gorze od strony rozrzadu jest tzw. poduszka silnika wyglada jak lacznik drazka stabilizatora , czy ktos wie czy mozna to zdobyc gdzies indziej niz a.s.o .Jestem zarejestrowany (fota,inter/c ,jc ) i w sumie tam nie ma ewentualnie oryginal 173pln po rabacie w JC . W a.s.o 255 pln to samo(a wyglada na tanszy ;D ) (mozna regenerowac ale to ostatecznosc :-[ )
wiem ze o tym bylo ............
jakie swiece zapłonowe 1mz-fe 95r bo te przegladarki i katalogi w wiekszosci podaja ze 1mz-fe jest po 2000r i ludzie sie pytaja czy to skladak :-\
dostepne sa dwa rodzaje np. ngk - bkr6ekpb-11 i to jest platynowa do 1mz-fe ale po 08.96r lub bcpr6ep-11 ktory jest od 92r w gore ale do 3vz-fe .potrzebuje aby sie ktos wypowiedział kto wymienial i co wlozyl do 1mz-fe
niby wybor jest prosty a jednak 95r to nie 96r chociaz silnik ten sam ale model auta moze byc inny...
Wiem mozna kupic w a.s.o denso platynowe po 55pln/szt , ale jesli ustale ktore sa prawidlowe to mozna nabyc championy platynowe po 28 pln/szt po rabacie w focie zaznaczam ze sa legalne (nie ruskie, chinskie itp) wygladaja na normalne, a moim skromnym zdaniem nie wydaje mi sie zeby technologicznie odstawaly od ngk,bosch,denso (chyba)(zalezy kto co lubi).
Widzalem watek o biciu kół ( u mnie tarczek,klocki nowe opony felgi wywazone brak bicia ,w stacji diagnostycznej na szarpakach luzow w zawieszeniu brak ,reperaturki zacisku wymieniane ,lozyska amortyzatorow raczej bez luzow,zakladajac tarcze dokladnie papierem wyczyscilem piasty aby tarcza lezala idealnie, amortyzatory w normie,auto nie jest zespawane z dwoch i nie mialo zadnej powaznej kolizji,geometria ok, opony nie wyzabkowane,) a kierownica bije tylko przy hamowaniu raz mocniej raz mniej , ach prowadnice zacisku przesmarowane smare miedzianym .. ;D jakies pomysły i sugestie. ;D
czyzby pompa absu (e chyba nie ) :-[ .