Autor Wątek: zawieszenie  (Przeczytany 1792 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

OLI

• Gość
zawieszenie
« dnia: 22 Października 2006, 18:09:03 »
Drodzy Camraci.
Od jakiegoś czasu w Camraczu są niepokojące stuki w zawieszeniu w przednim kole. Na początku były tylko na większych nierównościach gdy zawieszenie "dobijało". Z czasem stuki zaczęły się pojawiać częściej. Zdziwiłem się bo zawiecha była robiona niecałe dwa lata temu, a jeżdżę bardzo ostrożnie na dziurach. Podniosłem koło, luzów nie ma, ale nie ma też odboja.. (Jutro postaram się zrobic zdjęcia). Zajrzałem do drugiego amora i to samo - nie ma. Od góry i od dołu metal. Obawiam się że poduszki amorów nie przetrwały. I teraz pytanie: Czy kupować w ASO, czy znacie jakieś inne trwałe zamienniki? Nie ukrywam że wolałbym zrobić to najmniejszym kosztem, ale żeby jeździły jak najdłużej  :cool:. Pozdro.

PS: Wczoraj przejeżdżała obok mnie Camry z ksenonami (amerykanka z przed liftingu), od razu pomyślałem że klubowa :cheesy:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: zawieszenie
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Października 2006, 19:43:32 »
jak zielona sedan, to wiem komu zawdzięcza te Xe :D

jak biała kombi to znaczy że ktoś moją zap..., więc daj szybko znać jaki kolor, proszę :)

co do poduch amora... jak robisz 5kkm w roku, to zamiennik. jak więcej, to radziłbym ASO... drogo, ale raz na wieki :)

pzdr
3VZ.pl

OLI

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Października 2006, 23:21:48 »
Robię około 15 kkm. Pozostaje tylko zainwestować w oryginały i zapomnieć o stukaniu na pare latek. No i te bumpery muszę założyć, jakaś mądra głowa wolała zaoszczędzić sobie roboty przynajmniej z przełożeniem tych starych, nie mówiąc o założeniu nowych. Ech.  :|

Możesz odetchnąć, był to ciemny sedan :cheesy: Dzięki, pozdro.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Października 2006, 10:00:43 »
uff, odetchnąłem :D

ja zbieram na poduchy do tyłu, bo już się najeździłem na zamiennikach, i szczerze mówiąc wolę dozbierać na ASO, chyba że jakiś zamiennik okaże się rzeczywiście trwały...

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl