Autor Wątek: Jak odkrecić skorodowane śrubki? (F)  (Przeczytany 18913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mjr

• Gość
Jak odkreciæ skorodowane ¶rubki? (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Października 2004, 17:17:40 »
Narazie nic.
Nie mam możliwości ataku śrubokrętem, bo ...  :roll: .. jakby to powiedzieć..  :roll: .. obecnie jestem z dzieckiem na ręku  :-D więc pole manewru mam bardzo ograniczone.

Jutro jak mnie żona zluzujue, to powalcze i powiem jak poszło.

mjr

• Gość
Jak odkreciæ skorodowane ¶rubki? (F)
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Października 2004, 22:27:38 »
Wygralem!!!  :bdance
Nie obylo sie bez sprzetu ciezkiego.. ale po kolei...
WD-40 nic nie dalo. Niestety penetracja ograniczyla sie tylko do idealnego rozprowadzenia srodka po uszczelce pod kloszem. Widocznie do polaczen metal-tworzywo sie nie nadaje.
Przy probach odkrecenia obrobily mi sie sruby i nic.  :awallbash
Zdjalem pokrywe z klapy i odkrecilem interes z cala listwa. Trzeba odpiac kabelki - jest zlaczka pod klapa od strony bagaznika.
Probowalem ponownie odkrecic te srubki i nic..  :awallbash mimo tego, ze juz po zdjeciu moglem swobodnie podejsc z narzedziami.
Probowalem z drugiej strony kombinerkami lapac za wystajacy gwint - ani drgnie.  :awallbash

No to wiertara i jechane.
Wiercilem od strony lba sruby w celu odciecia go od gwintu - wiertelko o nieco wiekszej srednicy niz srednica gwintu.

W ten to sposob po odcieciu wszystkich czterech lbow srub zdjalem klosze i wtedy kombinerkami lapiac za gwint udalo mi sie wykrecic resztki srub.  :aclap

Mam nadzieje, ze te 2 godziny walki na rozne sposoby nie pojdzie na marne, bo powyzszy opis przyda sie komus i jesli beda wszystkie narzedzia pod reka, to zajmie 20 minut.
Powtarzam - szkoda czasu na chlapanie sie jakimis WD.. cola .. itp...  :idea:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl