Autor Wątek: opis schematu silnika Carmy 2.2 manual  (Przeczytany 13357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

guliver

• Gość
opis schematu silnika Carmy 2.2 manual
« dnia: 08 Listopada 2006, 10:28:41 »
Witam mam problem potrzebuje schemat silnika do camry 2.2 a dokładnie to opisu wszystkich zbiorniczków na płyny eksploatacyjne prosze o pomoc

etz257

• Gość
Odp: opis schematu silnika Carmy 2.2 manual
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Listopada 2006, 11:26:06 »
A możesz wyrazić się jaśniej bo ja nie wiem o co Ci chodzi o jakie opisy? Zbiorniczki to: miska olejowa w silniku pod maską jest troche wiecej: płyn od wspomagania, płyn chłodniczy i od spryskiwaczy, ewentualnie zbiornik wyrównaczy od klimy, a co tu opisywać?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Listopada 2006, 12:11:36 »
i zbiornik płynu hamulcowego i drugi od pompy sprzęgła...

podejrzewam że po prostu chodzi o to że kolega nie za bardzo wie co gdzie nalać, mimo że wszystkie zbiorniki opisane są :D

Proszę bardzo :

mam nadzieję że nie muszę pisać gdzie nalewa się oliwy i sprawdza jej poziom ;)

pzdr
3VZ.pl

guliver

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Listopada 2006, 20:29:13 »

podejrzewam że po prostu chodzi o to że kolega nie za bardzo wie co gdzie nalać, mimo że wszystkie zbiorniki opisane są :D

wiem gdzie co nalac :P az tak głupi to nie jestem tylko chciałem sie upewnic a opisane jest ale zalerzy skąd jest samochód ;/ a moja toyota ma wszystko opisane po holendersku wiec prosze sie nie dziwic a zgóry dzięki pozdrawiam z Pomorza

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Listopada 2006, 22:05:12 »
Marcin

Proszę bardzo :

Marcin !!!
Kiedy mogę podstawić lexa na takie wypucowanie silnika ???? Ile bierzesz za taką robotę ?? Ja Cię kręcę - chyba jak była nowa to nie miała tak ładnie pod maską <mniam> Gratulacje !!
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Listopada 2006, 22:46:19 »
nawet jutro :D zapraszam :)

jak dla Ciebie to gratis, polecam płyn Arva i godzinę wolnego czasu... albo po prostu przyjedź i zostaw lexa na 3 godziny ( godzina mycie / godzina suszenie / godzina jeżdżenie :P )

oczywiście wszystko na odpiętej baterii, a potem koniecznie ściągnąć kopułkę i wysuszyć w środku - pomimo że nie myłem Karcherem, i że niby jest uszczelniona, to i tak były w środku 2 krople, które bardzo skutecznie uniemożliwiały jazdę...

zdjęcie jest z lipca chyba, więc teraz już inaczej wygląda :D
pzdr
3VZ.pl

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Listopada 2006, 22:47:21 »

wiem gdzie co nalac :P az tak głupi to nie jestem tylko chciałem sie upewnic a opisane jest ale zalerzy skąd jest samochód ;/ a moja toyota ma wszystko opisane po holendersku wiec prosze sie nie dziwic a zgóry dzięki pozdrawiam z Pomorza

masz holendra?? pokaż!! pokaż !! gdzie fotki?? :D

pzdr
3VZ.pl

etz257

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Listopada 2006, 07:39:05 »

Proszę bardzo :

mam nadzieję że nie muszę pisać gdzie nalewa się oliwy i sprawdza jej poziom ;)

pzdr
Hehehe, Maniek mnie uprzedził, chciałem to samo napisać że silniczek rewelacja, ale ja tylko wilgotna szmatką przecieram, bo mycie nie jest mimo wszystko zalecane. Ale robi wrażenie :) Ja chciałem się spytać skąd masz taki plastikowy czarny dekielek na przodzie auta? Juz to kiedyś w Camry na Allegro widziałem, ale nigdzie indziej, ja na swoją już nie patrze bo moja to nie wiem co przeszła, ale nawet u kumpla nie ma tego czegoś a ma auto 100% pewne, tylko że Canada.
Ja to nawet mam hamulce z 3.0 :) zamówiłem klocki i okazało się że nie pasują, są za małe. Z tyłu jest ok, tylko przód jest jakiś inny. Mam zaciski dwutłoczkowe, może jakieś inne hamulce dawali do 2.2 czy ja coś mam nie tak? Może ktoś to potiwerdzić? Potwierdzało by to też że jak w ASO Kupiłem "suwak" po którym poruszają się klocki hamulcowe, to też był za mały. Wiem że to nie ten temat ale korzystam z okazji :)
« Ostatnia zmiana: 09 Listopada 2006, 07:41:05 wysłana przez etz257 »

guliver

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Listopada 2006, 10:21:50 »
Holender jest taki sam w wersji Europejskiej tylko inaczej wszystko opisane tzn w innym języku :pp a zdjęcie wkleje wieczorkiem ;] jak wróce z roboty jak macie problem z jakimś innym samochodem to śmiało postaram sie pomóc a najbardziej to siedze w VW Golf Pozdrawiam ;]

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Listopada 2006, 10:45:12 »
Hamulce dwutłoczkowe są w camry z ABSem

etz257

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Listopada 2006, 12:34:15 »
Hamulce dwutłoczkowe są w camry z ABSem
Ok
Dzięki, akurat mam ABS (ale niesprawny - czujniki z przodu), trochu sie teraz uspokoiłem:) Ale czemu klocki z Kashiyama do Camry 2.2 nie pasują? Są za małe wygląda na to że z 3.0 by pasowały.
Druga sprawa to mój niesczęny tłoczek z wrzerami :( co chwile mie sie zapieka, pytanie co zrobić? Nowy pewnie kosztuje krocie.
Pzdr

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Listopada 2006, 13:40:18 »
dwutłoczkowe były w niektórych wersjach zza wody, i tylko w 1MZ-FE, jak również w Avalonie ( jako standard )

jeśli masz w 2.2 taki bajer, to 100% że poprzedni właściciel miał głowę na karku i sobie założył coś, co hamuje, a nie co tylko zwalnia...

ABS nie ma z tym nic wspólnego.

co do ciekawostek, to już pisałem, ale kombiaki 7-osobowe też miały układ hamulcowy z V6 ( ale niestety tylko 1-tłoczkowy )

pzdr
3VZ.pl

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Listopada 2006, 14:53:22 »
dwutłoczkowe były w niektórych wersjach zza wody, i tylko w 1MZ-FE, jak również w Avalonie ( jako standard )
ABS nie ma z tym nic wspólnego.
A właśnie, że ma Misiu pluszowy ! Ostatnia moja camry to kanada 1mz-fe (1994) bez ABSu i z jednotoczkowymi zaciskami !

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Listopada 2006, 20:09:29 »
aa, no to się nie odzywam  :-P

czyli wychodzi na to że 1MZ-FE z ABSem ma dwa tłoczki... a Etz jest szczęśliwym posiadaczem 2 tłoczków w 5S-FE :)

pzdr
3VZ.pl

guliver

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Listopada 2006, 22:11:37 »
Mam problem poprzedni właściciel mojej toyki (mój teściu) nie dolewał wogle płynu do wspomagania ;/ i jest suchota w zbiorniczku i teraz co mam zrobic prosze o pikantne szczególy :D Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl