Autor Wątek: Radio CD z nawigacją w Rav 4  (Przeczytany 52918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
Radio CD z nawigacją w Rav 4
« dnia: 05 Grudnia 2006, 23:50:46 »
Witam wszystkich,
Być może problem nawigacji z Toyotach był juz poruszany kilkakrotnie ale wydaje mi się że mój jest wyjątkowy.
Otóż od kilku dni jestem szcześliwym posiadaczem tego pieknego autka (Rav 4 D-4D 2004).
Długo szukałem aż w końcu znalazłem. I akurat trafiłem na model z radiem cd z nawigacją.
Oczywiście nawigacja nie działa bo nie mam do niej płyty, ale przynajmniej mogłem posłuchac sobie radia. No własnie mogłem.....bo od dzisiaj tzn od zamontowania w autku alarmu i różnych tam takich zabezpieczeń, radio nie działa, na ekranie nawigacji pojawia sie tylko komunikat że potrzebna jest płyta dvd z mapą do nawigacji. Prawdopodobnie wszystko się zresetowało w wyniku odpięcia klem od akumulatora. Żadne przyciski w radiu nie reagują. Rozmawiałem z jakimś specem i on powiedział że aby przywrócić radio to niezbędna będzie własnie ta płyta z mapą. Ale z drugiej strony myślę sobie co ma piernik do wiatraka, czyli radio do nawigacji.
Bardzo prosze was o pomoc, jeśli miał ktoś podobny problem, bądź wie jak sobie z nim poradzić, napiszcie.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników Rav4

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Radio CD z nawigacją w Rav 4
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Grudnia 2006, 22:54:31 »
he, he, minęło parę dni a tu żadnej odpowiedzi. Samemu udało mi sie zdjagnozowac przyczynę.
Pojechałem do ASO Toyota we Włochach, tam poznałem super speca od elektroniki w Toykach.
Gość od razu wiedział w czym tkwi problem, przyniósł płytę z mapą, włożył do nawigacji, nawigacja pobrała jakieś dane i od razu wszystko zaczęło działać, najważniejsze to to że radio juz hula!!. tylko teraz muszę pamiętać o tym że jak odłączę z jakiegoś powodu klemy to znowu radio straci pamięć :). Można jeszcze wybrać drugą opcję: kupic oryginalną (bo nieoryginalnych nie ma) płytę z mapą do tego radia i nie martwić się już o nic.....
pozdrawiam.

darku

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Grudnia 2006, 17:35:31 »
Kolego madnes, i jak wyjmiesz płytke to za kazdym razem działa znaczy sie mozna słuchac radia bez tej płytki? Cena takiej płytki z mapa Polski to koszt 650zł brutto i jest juz dostepna w aso. Pozdrawiam D.

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Grudnia 2006, 20:05:15 »
Tak, radio działa bez problemu (bez płytki), ale pewnie w momencie kiedy będę z jakiegoś powodu musiał zdjąc klemy, radio znowu przestanie działać. Coraz mocniej zastanawiam się jednak nad zakupem tej płytki. Tak jak piszesz jest juz dostepna z mapą Polski, ale myślałem że kosztuje ok. 2000. Jutro jadę do ASO Toyota Włochy i będę znał cenę.

darku

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Stycznia 2007, 22:09:04 »
I jak z tą płytka?

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Stycznia 2007, 00:26:29 »
Płytka z mapa polski kosztuje w ASO 649 PLN i jest dostępna tylko z angielskim lektorem.
Udoskonalona, z polskim lektorem wersja ma pojawic sie pod koniec tego roku.
Ja chyba jednak zdecyduje się na ta która jest obecnie dostepna.
Jak juz nabędę, zdam relacje jak ta navi działa.

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Września 2007, 14:43:15 »
Jest nadzieja że w ciągu 2-3 miesięcy ukaże sie w ASO Toyota płyta z nową mapą do oryginalnych nawigacji Toyoty.
Mapa ma obejmować już nie 16 a ponad 30% obszaru Polski i ma być z polskim lektorem ( pewnie Hołek, Kuzi albo Martyna :) - taki joke :)).
Jak tylko dostanę informację o tym że mapa jest już dostępną, zdam relacje jak to działa z praktyce.
Pozdro.

Seba_E007

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Listopada 2007, 22:41:03 »
Powiedzcie mi, macie nawigacje z duzym kolorowym wyswietlaczem? Bo ja mam zwykle radio ze zwyklym wyswietlaczem i do tego NAVI DVD Toyota pod siedzeniem razem z ori plytka.

W sumie nawigacja jest, tylko ten wyswietlacz :/

Offline Toyoman

• Toyot Leżący
  • *

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Listopada 2007, 18:35:30 »
a ja za taka kase (no moze minimalnie wieksza) polecam cos z full gwarancja 1000 x lepszego niz ten szit....

to jest fajne, gdyby kosztowalo max 1500 zl....
Niech prąd bedzie z Wami !!!
" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Listopada 2007, 20:20:02 »
Kolega Toyoman poleca bo sam to sprzedaje :)
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Listopada 2007, 21:08:22 »
no to w takim razie jasna sprawa....

sprzedaje pewnie dlatego ze to taki szit...;)

zdecydowanie, obiektywnie nie polecam w takiej cenie, jesli cena bedzie duzo nizsza to warto to kupic...

dodam jeszcze tylko w ramach przestrogi dla innych (nie czuj sie atakowany Toyoman jesli to Twoja aukcja), ze opis rozniez jest z ksiezyca, bo stwierdzenie ze pokrycie PL jest w 97% nie wiem skąd sie tam zaplatalo...
dodatkowo kable do kupinia w ASO tez nie beda nalezaly do tanich i w tym momencie zaczyna robic sie cena, za ktora mozemy kupic sprzet o kilka klas wyzej, zarowno pod wgledem audio/wideo jak i navi ....

pzdr
« Ostatnia zmiana: 18 Listopada 2007, 21:12:05 wysłana przez Red_Point »
Niech prąd bedzie z Wami !!!
" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline Toyoman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Listopada 2007, 15:39:50 »
Kolego Red_Point nie czuję się wogóle atakowany, po prostu pokazałeś w tym momencie swój nieprofesjonalizm i brak wiedzy na tematy które poruszasz! Akurat to nie moja aukcja tylko znajomego...

1. Cena: jako iż jest to akcesorium oryginalne cena w ASO waha się w granicach 8000-10000 jakbyś chciało się kupić taką navi "z ulicy". 6200 kosztuję dokładana do nowych aut!
2. Kolego z księżyca opis nie jest - Pokrycie polski od listopada tego roku wynosi 97%. Nowy płyty już w ASO, koszt 1200 zł. JEst to przekonwertowana mapa z Automapy do której Toyota kupiła licencję...
3. Kable drogie? No może drogie: antena 140 zł + wiązka ok 100 (którą można spokojnie zastąpić mając schemat - a takowy posiadam, kablem własnej produkcji)

Czy koszt 3000 zł za 100% sprawną oryginalną nawigację jest duży? Wydaje mi się rozsądną ceną...

P.S Red_Point co ty wiesz o nawigacjach że piszesz że można kupić sprzęt wyższej klasy? Wiesz wogóle kto produkuje dla Toyoty nawigacje i sprzęt audio? Skoro nawigacja Toyoty ma niską klasę to po co sam Sobie kupiłeś auto ich produkcji? Trzeba było sobie Daewoo kupić i do niego dokładać o klasę wyższą nawigacje... :)
(bez urazy)
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2007, 15:45:18 wysłana przez Toyoman »

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Listopada 2007, 15:53:45 »
Akurat to nie moja aukcja tylko znajomego...

Zwracam honor/Załozyłem ze w dziale giełda wystawiasz przedmiot swoj a nie znajomego  i jestes sprzedajacym rowniez tej navi.

pzdr
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Offline Toyoman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Listopada 2007, 15:59:15 »
Pomagam w sprzedaniu, ale sam ma taką nawigację więc wiem o czym mówie...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl