Autor Wątek: Radio CD z nawigacją w Rav 4  (Przeczytany 52914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kpoles

• Gość
Odp: Radio CD z nawigacją w Rav 4
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Stycznia 2008, 13:49:32 »
witam
tak sobie poczytałem wasze wypowiedzi i juz sam nie wiem co mysleć.
jestem zwolenikiem zintegrowanych sprzetów szczególnie w samochodzie,
chciałbym kupic sobie taka navigacje jaka sprzedaje znajomy Toyomana ale nie wiem czy bede mogl ja łatwo podlaczyc w swojej AVE (2006 rok), szczegolnie ze jest ona jeszcze na gwarancji ...
Pisał chyba mandes ze poznał jakigos speca od elektroniki samochodowej w Toyota Włochy - a masz jakis namiar do niego lub wiesz jak sie nazywa ?
Zanim kupie taka navigacje chciałbym poznac wszystkie za i przeciw jesli chodzi o podłaczenie.
Same mapy to jest juz sprawa wtórna.
Nie chciałbym stracić gwarancji i najchetniej dokonałbym montazu w ASO, ale przy zalozeniu ze dostarczam oryginalna navi Toyoty a ASO tylko montuje.

Prosze was o poradę ...

darku

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Stycznia 2008, 21:45:37 »
Kup i antene. Kostki w aucie masz oprócz jednej ale to zaden problem, a i z mapami tez problemu nie powinno byc. Pozdr. D.

kpoles

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 03 Stycznia 2008, 00:11:52 »
skoro zaden problem z ta jedną kostką to o jaka chodzi i gdzie mozna ja zdobyc/kupić ?

pozdro

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Stycznia 2008, 15:02:48 »
Moja nawigacja już działa :). Okazało się że poprzedni właściciel wyjął z autka antenę z czujnikiem GPS. A teraz trzymajcie się mocno krzeseł........... Antena a tak naprawdę kawałek kabla i czujnik GPS kosztuje w ASO 2100 netto :) . Na allegro taka antena uniwersalna kosztuje od 35 zł . I taką właśnie zastosowaliśmy do mojej nawigacji, pozostała tylko drobna kwestia przerobienia końcówki ale spec o którym pisałem wyżej poradził sobie z tym bez najmniejszego problemu. Navi działa bez zarzutu, wszystko sprawnie i z dokładnością do paru centymetrów. KPOLES jak masz jakieś pytania, wątpliwości co do navi zapraszam na mały teścik (widzę że jesteś ze stolicy także nie powinno być większych problemów z umówieniem się). Pozdro.

jacobbi

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Stycznia 2008, 02:12:16 »
Witam. Czy ktoś się orientuje czy będą mapy Polski na nawigację tns 200? Mam taką t lexusie gs300 z 99 roku i boję się że nawigacja okaże się bezużyteczna

kpoles

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Stycznia 2008, 08:28:27 »
nawet juz są takie mapy. Zgłoś sie do ASO i kup zestaw najnowszych map a Polska juz w nich bedzie.
Zapytaj tylko czy do twojej navi nie potrzebujesz wgrać nowego chipsetu żeby nowe mapy były dla niej czytelne.

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Października 2008, 14:39:52 »
Witam ponownie,

Po niespełna roku czasu użytkowania nawigacji coś padło i z nawigacji już nici :(. Otóż od pewnego czasu w czasie jazdy z nawigacją co jakis czas pojawiał się komunikat że nastąpił błąd w odczycie płytki z mapą, problem sie powtarzał coraz częściej do momentu aż w ogóle przestał czytać płytę. Pierwszym krokiem było włożenie płyty czyszczącej ale ten manewr nie pomógł, doradźcie co można jeszcze zrobić w tej kwestii??

kpoles

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Października 2008, 22:15:54 »
witam

obawiam sie ze skonczyl ci sie laser w odtwarzaczu dvd w twojej navi.
proponuje wymiane lasera lu calego napedu dvd.
w srodku tego radia siedzi normalny komputerowy odtwarzacz dvd.
Oczywiscie odradzam wymiane samemu, chyba ze ktos wie co robi i sie zna

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Października 2008, 09:14:45 »
O rany  :-o, przestraszyłeś mnie z tym laserem, ale to może być bardzo prawdopodobne. 

kpoles

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Października 2008, 17:42:05 »
nie ma sie czego bac ...
najgorsze jest tylko to ze takie radio po naprawie mozna sprawdzic tylko w samochodze gdyz do prowidlowego dzialania potrzebna jest odpowiednia instalacja, a taka jest tylko w samochodzie. Niestety nasze ASO nie prowadza serwisu takich sprzetów tylko wysylaja do japonii do producenta a to kosztuje i trwa długo. Znam w warszawie jednego magika, ktory naprawia takie rzeczy i kiedys wymienial uklad scalony w karcie graficznej wyswietlacza.
prawdopodobnie wymiana lasera bedzie dla ciebie lepszym rozwiazaniem, gdyz wymiana calego napedy moze byc klopotliwa bo msialbys zdobyc dokladnie taki sam naped z tym samym chipsetem a to moze byc niemozliwe jesli twoja navi ma juz pare lat.

jesli chcesz ten namiar na serwisanta to napisz na prv

sernik

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Października 2008, 19:21:02 »
Jeszcze nie jest to taka tragiczna sprawa bo wymiana laseru chyba coś koło 200zł kosztuje...

Offline raw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Października 2008, 09:46:25 »
Ja swój laser wymieniałem ostatnio w firmie:
www.mikar.com.pl/.  Szczerze oge ich polecić. Chłopaki naprawdę znają się na tym co robią.
Wymiana kosztowała 300 zł. Nie było to radio jak u Ciebie ,tylko standardowe zwykłe radio z CD jakie było montowane w Ravkach. Najlepiej by było jakbys podjechał do nich z tym radiem i porozmawiał co sie da z tym fantem zrobić.

sernik

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Października 2008, 17:21:33 »
Lol raw, ja ostatnio za 230zł całe nowe radio cd kupiłem:D

Offline raw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 28 Października 2008, 12:20:17 »
Lol raw, ja ostatnio za 230zł całe nowe radio cd kupiłem:D

Ale czy kupiłeś radio oryginalne od rav4 z wyswietlaczem do temperatury i komputera pokładowego?? czy inne zwykłe radio 1-din w sklepie - to jest zasadnicza różnica

sernik

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Października 2008, 15:33:24 »
Oryginalne, ze wszystkimi bajerami. Ja kupowałem akurat dlatego bo miałem wcześniej kaseciaka.(który dodatkowo nie odbierał niczego na falach fm).
Zresztą, zapraszam na degustacje na spocie:D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl