Autor Wątek: No to skrzynka znowu miodzio !... ale inne rzeczy juz na tapecie :(  (Przeczytany 1972 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Litwa

• Gość
Terve ! (czyt. Czesc - to po Finsku)

Chcialem podzielic sie z Wami moja radoscia z powodu naprawy skrzyni w mojej "staruszce".
Wczoraj odebrana i smiga znowu miodzio - ale tylko skrzynia :) !
Zregenerowany konweter, tarczki do przodu, komplet uszczelek, jakies przekladki stalowe, olej.
Koszt ...2900 :(, a mialem sobie laptopa kupic pod choinke. A tu co, zamiast laptoka to mam samochod. Czy to nie lepszy i wartosciowszy prezent !? :)
Jedno co sobie juz wmawiam to, ze 3ci raz skrzyni nie bede robil, a jakby sie popsula to ja oddam na czesci.
Po 1500km jade na czesciowa wymiane oleju i przeczyszczenie filtra w misce. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
Skrzynia juz chodzi ale teraz druga sprawa do roboty to, ze autko nie chce jechac na zimnym silniku. Po dodaniu gazu obroty zamiast isc w gore to spadaja tak ze silnik sie dlawi i prawie chce zgasnac. Tak samo sie zachowuje na PB i LPG. Jak jest rozgrzany to chodzi ok. Niepokojacy jest stuk jakby zaworow chociaz byly juz kiedys regulowane.
Przewody orginalne, swiece tez - platynowe, kopulka i palec JC tez zmieniane jakis czas temu przy wymianie spalonej cewki.
Napiszcie mi prosze na co wedlug was powiniennem zwrocic uwage zamiast pojade do nastepnego oszusta i partacza (czyt. mechanika) ? A moze znacie jakiegos godnego polecenia w okolicach Czestochowy ?

ps. tarcze tyl JC zwichorwane - do wymiany bo na kierownicy juz je czuc. Reczny sie skonczyl. Instalka LPG II gen ale jakas no-nejmowa (zakladana w Auto-Mida-Gaz w Dabrowie 4 lata temu) - ktorej nikt nawet nie chce ustawic bo komp jakis dziwny. Zimering pod rozrzadem cieknie - do wymiany. Klima puszcza bokiem. Tuleja tylnego wahacza  znowu sie odzywa chociaz byla robiona .... Czy ten koszmar sie nigdy nie skonczy ??? Moze ktos kupi moja toyke za symboliczne 7 kpln i sprobuje cos z niej jeszcze zrobic, bo mi juz pomalu zapal przechodzi ??

ps. a ja i tak KOCHAM nia plywac po drogach ;)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: No to skrzynka znowu miodzio !... ale inne rzeczy juz na tapecie :(
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Grudnia 2006, 12:05:05 »
gratulacje co do skrzyni :)

jednak co manual, to manual, i nie piszę tego żeby tu robić polemiki na ten temat :D

a może masz wtryski przypieczone, że nie jedzie na zimno? proponowałbym bak dobrej Pb, i środek do czyszczenia wtrysków, zzerować kompa ( bezpiecznik EFI na kilkanaście sekund, albo odpiąć aku na 5min )

obejrzyj tą kopułkę z JC, mam taką samą i po 20kkm na LPG wygląda gorzej niż Denso po 200kkm :( pomierz kable, chociaż to na pewno nie one...

sprawdź przerwę na świecy, wyczytaj kody serwisowe ( jeśli jakieś są - zwora w TE1 i E1 pod maską, a potem kluczyk w ON, i patrz co mruga check engine... )

co do mechanika... popatrz po forach ( tu, motonews, xtt.pl ), może akurat ktoś w okolicach częstochowy ma jakiegoś dobrego mechanika...

jeśli nie - daj znać, kumple mają jednego magika w Krakowie, a ja drugiego w Tarnowie... wierz mi - warto jechać nawet 200km do kogoś kto ma o tym pojęcie, ale raz, niż jeździć tysiąc razy do kogoś kto radzi sobie tylko do 125p, ale za to jest blisko...

chcesz sprzedać Toykę?? miałeś jakiś wypadek ostatnio, gdzie głowa Ci ucierpiała????  :laugh:

jeśli czujesz na kierownicy tarcze, to nie wiem czy tylnie...

co do koszmaru... to są uroki auta z pewnym określonym przebiegiem na naszych drogach...

nie martw się, zrób co trzeba i ciesz się pływaniem :)

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl