Autor Wątek: popiskuje coś w silniku. Zaraz po uruchomnieniu.  (Przeczytany 5296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Toyo69

• Gość
popiskuje co¶ w silniku. Zaraz po uruchomnieniu.
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Października 2004, 10:29:46 »
Qrcze sam sobie naciągnij, to kwestia 15 min. i użycia 2 kluczy. Pod alternatorem są dwie śruby jedna do kontrowania (ta po lewej) i jedna do naciągania (ta równoległa do paska klinowego)
Popuszczasz pierwszą, potem drugą przekręcisz paręrazy, sprawdzając naciąg paska i jak wszystko będzie ok to zpowrotem przykręcisz pierwszą  :P

matyr

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Października 2004, 11:58:14 »
Wiesz co, dzięki za radę, ale jestem totalnie lewy do grzebania przy aucie. Dlatego kupiłem toyotę. :-D

kefasneo

• Gość
by³o mine³o
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Października 2004, 10:42:27 »
ja też to miałem przed zmiana rozrządu i pasków silnika; po wymianie i solidnym naciągnięciu paska klinowego chba nic juz nie popiskuje; ale rozgrzana rolla jest cicha niczym lexus - moja jest z lat 92-97 ja mam 03.97r. produkcja wiec z końca

WincenT

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Października 2004, 11:39:40 »
Hymmm fajnie :) U mnie pojawil sie wlasnie ten sam problem... w Corolli 92` super, dzieki za rozwiazanie, bo wlasnie zaczolem sie zatanawiac co to swiszczy... :) Pozdrawiam....

Ps. Piski tylko na nizszych obrotach prawda ?  :roll:

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Października 2004, 13:53:07 »
A tak apropo to może być jeszcze łożysko/ka w alternatoże, też piszczą tylko że jest to inny dzwięk. :wink:  :wink:

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Października 2004, 15:27:01 »
Cytat: Toyo69
A tak apropo to może być jeszcze łożysko/ka w alternatoże, też piszczą tylko że jest to inny dzwięk. :wink:  :wink:

O tym już pisałem i mam nadzieje ze to nie to bo koszty spore :( Warto sprawdzić ten pasek ale nie naciągać za mocno bo można rozwalić łozyska.
BMW E46 320d
Mini Cooper

sqnx

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Października 2004, 12:34:05 »
witam to moje pierwsze pisanie na toyce stronie ja tez tak mam ze piszczy ale jestem przekonany ze to pasek i jak za 2tys bede wymienial olej to naciagne pasek (mam nadzieje ze to to  :aslyer )

pozdrawiam toyotywiczow :aduh

cuker

• Gość
W mojej te¿ od kilku tygodni ¶piewa
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Listopada 2005, 21:30:39 »
Popiskuje, czasami przestaje. Właśnie zamówiłem pompęwodną ( 120 zł ). Namierzyłem metodą lekarską - stetoskop prawde ci powie co gdzie śpiewa :).

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Listopada 2005, 21:34:15 »
Cuker, a popatrzyłeś na daty tych postów? ;)

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Listopada 2005, 10:35:34 »
Matyr nie przejuj sie po prostu masz poslizgi na pasku wieloklinowym, ja po zalozeniu paska GATES-a tez niekiedy przy zapalaniu rano  kiedy wilgoc ladnie obeszla cala komore silnika pasek piszczy przez kilka sekund po dodaniu gazu przestaje i juz jest cisza.
Napisz jaki masz silnik to napisze ci jaki masz miec luz na psku miedzy kolem pasowym a kolem alternatora.

Croom, a popatrzyłeś na mój poprzedni post...? ;)
Pigletto
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl