Autor Wątek: Film: Jak jezdzi D-4D by V-tech :)  (Przeczytany 39652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CoOljaCk

• Gość
Film: Jak jezdzi D-4D by V-tech :)
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Października 2004, 17:50:22 »
Cytat: tomek_paseo
Box ... na który autko nawet zareagowało :) + magnetyzery + nadmiar mocy i momentu "w serii"

a nie chcialo Ci sie karnac do Andrzeja w unitronic w wawie.... powinno lepiej wyjsc niz po boxie vtechu.

tomek_paseo

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Października 2004, 19:18:19 »
Cytat: CoOljaCk

a nie chcialo Ci sie karnac do Andrzeja w unitronic w wawie.... powinno lepiej wyjsc niz po boxie vtechu.

Hmmm... generalnie dzwonilem do kilku firm (nie pamietam, czy do Unitronic tez) i pytalem o chipa do Yarisa D4D.... i jakos nikt nie traktowal tego powaznie. Mowili, ze czekaja na "zmalpowanie" niemieckich programow, albo ze jeszcze tego nie robili, albo zeby sie zglosic za miesiac, albo ze kogos tam nie nie ma, albo Bóg wie, co jeszcze. Generalnie - "komunistyczne", nierzetelne podejście.
Owszem, zdaje sobie sprawę, że zmiana oprogramowania chipa jest efektywniejsza, niż box - steruje większą liczbą parametrów, ale nie będęsięużerał z bandą ignorantów i olewaczy. W jednej z najbardziej znanych warszawskich firm... jedyne, co mi zaproponowali, to .... moduł .... za ... dwukrotnie wyższą cenę, niż w krakowskim V-techu. Z V-techa zaś jestem naprawdęzadowolony. Przynajmniej potraktowali mnie poważnie. Satysfakcja potwierdzona naprawdędużą różnicą w "subiektywnym" ciągu auta, oraz w pomiarach elastyczności.
Podrawiam.

Faworyt: nie mogęsiędoczekać Twojego filmiku  :twisted:  :) [/b]

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Października 2004, 19:24:37 »
Cytuj (zaznaczone)
Filmik mam juz nakrecony,od 0-200km/h,tylko znajomy musi mi go przeslac,a ja przesle komus z forum kto go na forum zamiesci w dziale Carina,no bo to w koncu bedzie sie nazywalo "Jak jezdzi Carina2.0",w sumie do 200 w dwie osoby rozpedzila sie w okolo 40sek  .Pozdro
czekamy z niecierpliwoscia :):)

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Października 2004, 22:32:50 »
Mam tez filmik jak rozpedza sie celica 2.0 od kumpla,mialo tez byc do 200,ale cos skrzynia zaszwankowala i powiedziala,ze teraz panie trójki pan niewrzucisz,poprostu zaciela sie skrzynia na dluzsza chwile,ale do 100 na godzine jest nakrecone i tez wrzuce ten filmik w najblizszym czasie :D

Jak teraz ogladam se ten filmik to widze odrazu pare bledów,ze sie nieprzylozylem,bo zjebalem start i na dwójce nieprzeciagnalem do ponad 100km/h( i jest ponad 8 sekund,normalnie jest tyle ,ale do 106km/h do odciecia),a tyle sie da ,tylko ja tego niezrobilem,bo niemyslalem o tym :-D ,wiec niema sensu wlaczanie stoperów i mierzenie czasów do setki,tylko tak do obserwacji,no niewiem,ale ja na pierwszy rzut oka jestem srednio ucieszony,sami zobaczycie,chyba w przyszly weekend nakrecimy jeszcze raz,ale z wyeliminowaniem bledów,a póki co ten bedzie juz w poniedzialek wieczorem,jak sie bawic to sie bawic

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Października 2004, 18:20:52 »
Zgodnie z zapowiedziami jest filmik na forum,zapraszam na forum carina do obejrzenia
"Jak przyśpiesza CarinaE 2.0" - taki tytuł wątku.Dałem tam,aby niezaśmiecać wśród yarków :lol:

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Października 2004, 18:26:22 »
Zapraszamy do topiku  :arrow:  http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?p=25319#25319 tam znajdziecie filmik i prosze aby komentarze i uwagi o Carince Faworyta zapisywać w w/w wątku

Bleck Yaris

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Października 2004, 23:58:27 »
Jestem pod wrazeniem podobało mi sie te Yarisy moze tez coś zamieszcze. Miałem gdzies filmik moj Yaris 1.0 i Punto 1.2 no coz domyslcie sie sami. A i z Coltem 1.3 97 tez probowalem ale nie mam filmu moze jeszcze raz sprobuje. Pozdrawiam :lol:

beep

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Października 2004, 10:51:18 »
Oż w morde - ale zaj****** przyspiesza!

BTW - niezly dzwiek ma twoj Yarek :)

Pozdro,
Beep

marrus

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Października 2004, 23:26:26 »
tomek_paseo, Moj też tak jezdził do ok 20 000 teraz ma 93 000 i jest dużo gorzej niby idzie ale b. mulisto raz lepiej a raz gorzej.  życzęTobie frajdy z jazdy Bajo 8)

tomek_paseo

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Października 2004, 01:06:12 »
Cytat: marrus
tomek_paseo, Moj też tak jezdził do ok 20 000 teraz ma 93 000 i jest dużo gorzej niby idzie ale b. mulisto raz lepiej a raz gorzej.  życzęTobie frajdy z jazdy Bajo 8)

Hmmm... dziwne. Moim zdaniem powinieneś pojechać do serwisu, póki nie przekroczyłeś 100 000 km. Na pewno jest coś nie tak. Jeżdżętakże Ave z silnikiem D-4D i generalnie, to im więcej km (a też zbliża sięjuż do setki), tym lepiej jeździ. Nie zostawiaj tak tego. A moze to po prostu wina naszego kiepskiego paliwa? Moze trzeba cos przeczyscic?
Pozdrawiam.

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Października 2004, 18:14:35 »
Cytuj (zaznaczone)
tomek_paseo, Moj też tak jezdził do ok 20 000 teraz ma 93 000 i jest dużo gorzej niby idzie ale b. mulisto raz lepiej a raz gorzej. życzęTobie frajdy z jazdy Bajo
a moze masz problem z przepływomierzem ??

NickMan_clio

• Gość
Re: Film: Jak jezdzi D-4D by V-tech :)
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Października 2004, 02:50:06 »
Cytat: tomek_paseo
W jak krotkim czasie mozna rozpedzic Yariska do niemal 200 km/h ?
Waga: okolo 860 kb
KLIK !
No! Teraz wszystko już działa :D

calkiem ladnie jedzie
ok. 10 do paki w dwie osoby ...calkiem calkiem
szkoda ze 200 nie udalo sie osiagnac
bede wkrotce w ok. legnicy
moze spikniem sie i sprawdzim na prostej ??

masz wykres od pirowskiego ??
zapodaj na forum , chetnie lookne
co pokazala jego inercja , jaka moc i moment ?
pozdro

dzik

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Października 2004, 12:38:52 »
A tak jezdzie benzyna w clio 1,2 16v  :lol:

0-180

I na pol gwizdka a i tak ASR mryga co widac.

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 26 Października 2004, 15:49:03 »
no to troche dziwnie szybkie te 1.2 hyhy wychodzi jakies 7sek do PAKI!? :-DD  :shock: !?!?

NickMan_clio

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Października 2004, 15:55:34 »
Cytat: Yaryś
no to troche dziwnie szybkie te 1.2 hyhy wychodzi jakies 7sek do PAKI!? :-DD  :shock: !?!?

heheh  , dobre
a widziales Ty ASR ( ESP ) w aucie 1.2 ??
dziku was w bambuko chce zrobic ...
nieladnie dziku

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl