Autor Wątek: Żółta kontrolka silnika  (Przeczytany 23740 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adi

• Gość
Odp: Żółta kontrolka silnika
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Lutego 2005, 22:41:27 »
space mowia ze to sonda i resetuja kompa :shock:

luke

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Lutego 2005, 15:23:00 »
a oprocz tej swiecacje kontrolki masz jakis problem z autem np nadmierne zuzycue paliwa lub brak mocy ? :roll:

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Lutego 2005, 16:19:16 »
Cytat: adi
przez jakis czas resetowalem ja odlaczjac plusa od aku ale to pomagalo na chwile....
a ile razy mozna tak bezkarnie robić "sztywny reset" kompa? Wieszość niemieckich aut po 5-tym rozładowaniu akumulatora - komp sie blokuje na amen i następne odpalenie juz tylko w serwisie. Czy jestes pewien,  że Toyoty nie mają takiego bajeru?
Wracając do kontrolki - warto znać jaka jest przyczyna jej  swiecenia. Problem w tym , że zapalanie checka może  świadczyć o banalnych przyczynach (złe paliwo), lub bardzo poważnych usterkach (jak np. cytowana uprzednio panewka)
Pozdro
« Ostatnia zmiana: 12 Marca 2007, 00:29:20 wysłana przez eddie »

adi

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lutego 2005, 14:33:57 »
resetowalem wiecej niz 5 rzy :-DD

jak zbiore gotowke to podjade na stacje i sie tym zajme bo to juz wkurzajace jest :twisted:

bufi

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Marca 2006, 14:38:09 »
Wpadłem w poślizg, zapalił mi się jednocześnie CHECK i kontrolki VSC/VSC OFF. Gdzie mogę w miare tanio zlikwidować ten check, w ASO trzeba czekac z tydzien, pewnie koszta tez niemale.

orzech

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Marca 2006, 09:16:28 »
A próbowałeś odłączyć klemę , u mnie to zadziałało .

dimas

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Marca 2006, 09:58:40 »
Wpadłem w poślizg, zapalił mi się jednocześnie CHECK i kontrolki VSC/VSC OFF. Gdzie mogę w miare tanio zlikwidować ten check, w ASO trzeba czekac z tydzien, pewnie koszta tez niemale.

Mam dokładnie ten sam model i ... na przestrzeni roku dwa razy zapaliła sie kontrolka check i VSC/VSC OFF.
Za pierwszym razem wizyta w ASO i kasowanie błedu a za drugim sam odłączyłem klemy na 10min i po kłopocie (tylko radyjko trzeba zaprogramowac od nowa ;))
Niektórzy polecają wyjąć bezpiecznik - szybciej i łatwiej a i ustawienia radia i kompa nie znikają.
Pozdro.

miszal_wwa

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Kwietnia 2006, 09:06:52 »
mam avensisa z 2001 d4d 2.0 i mam problem z paliwem... trzeci raz i mam tego dosc. Za pierwszym razem kiedy sie zapalila zatankowalem gdzies na trasie i sie zapalila, po okolo 10 minutach, nie wiedzialem co jest grane wiec pojechalem do ASO, powiedzieli ze paliwo marne zatankowalem i zresetowali, drugi raz po tankowaniu na orlenie. Pojechalem tam drugi raz. Ostatnio tankuje tylko na BP bo widzialem na forum ze maja dobre paliwa. Dlugi czas wszystko ok az do wczoraj...:[ Zalalem na BP jak zawsze, po paru minutach znow sie swieci... rece mi opadaja.. mozna to jakos inaczej "zresetowac " niz przez odlaczanie aku? podobno wystarczy wyjac bezpiecznik czy jakos tak i czy to wystarczy? czy jak nie wsadze z powrotem bezpiecznika to sie nie zapali? z gory dieki za pomoc

ave409

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Kwietnia 2006, 09:26:28 »
mam avensisa z 2001 d4d 2.0 i mam problem z paliwem... trzeci raz i mam tego dosc. Za pierwszym razem kiedy sie zapalila zatankowalem gdzies na trasie i sie zapalila, po okolo 10 minutach, nie wiedzialem co jest grane wiec pojechalem do ASO, powiedzieli ze paliwo marne zatankowalem i zresetowali, drugi raz po tankowaniu na orlenie. Pojechalem tam drugi raz. Ostatnio tankuje tylko na BP bo widzialem na forum ze maja dobre paliwa. Dlugi czas wszystko ok az do wczoraj...:[ Zalalem na BP jak zawsze, po paru minutach znow sie swieci... rece mi opadaja.. mozna to jakos inaczej "zresetowac " niz przez odlaczanie aku? podobno wystarczy wyjac bezpiecznik czy jakos tak i czy to wystarczy? czy jak nie wsadze z powrotem bezpiecznika to sie nie zapali? z gory dieki za pomoc

1. Ja tankuje na LOTOSIE
2. jeżeli masz coś nie tak z tą kontrolką to wymień odpowiedzialną za to część na sprawną i wszystko, a nie będziesz jezdzić do ASO i resetowac  :-\

pzdr

miszal_wwa

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Kwietnia 2006, 09:28:56 »
z kontrolka jest ok i ze wszystkim jest ok, tak powiedzieli w serwisie, mowia caly czas ze ona sie zapala przez to ze zle paliwo tankuje

ave409

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Kwietnia 2006, 09:32:32 »
spróbuj zatankowac na LOTOSIE. Ja tam tankuje i nie narzekam, mam karte stałego klienta i w ogóle mam zniżki - tanio a dobrze:)

A wg. mnie to robią Cię w balona, jakie to ma znaczenie ... paliwo to paliwo

Ja pierwsze słyszę żeby kontorlka sie zapalała od jakości paliwa ...  :D

miszal_wwa

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Kwietnia 2006, 09:36:04 »
poczytaj na forum... inni tez mieli takie problemy, ktory masz rocznik? moj kumpel ma 98 i nie ma problemu a w tych wersjach co ja mam silnik jest bardzo czuly na jakosc paliwa

ave409

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Kwietnia 2006, 09:47:05 »
ja mam Toyotę Avensis 1.8 z 1998r.

miszal_wwa

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Kwietnia 2006, 10:08:24 »
no wlasnie :)

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Kwietnia 2006, 12:22:49 »
Moge sie mylic, bo mam tylko prymitywna i malo wrazliwa Carinke ale...zmienilbym ASO  ;D Reset kompa mozesz zrobic poprzez wyjecie bezpiecznika  od  wtrysku paliwa (EFI) na pare minut. W carinie jest on w puszcze pod maska wiec w Ave pewnie podobnie
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl