....co do hlodnicy to sprawdzalem jest szczelna na 100%, natomiast co do wylewajacego sie plynu do zbiornika wyrownawczego to nie jest takie calkiem oczywiste. Kazdy wie, ze troche sie moze przelac jak sie silnik nagzewa, bo plyn zmienia swoja objetosc to normalne, ale do pewnego stopnia. U mnie jest tak ze wyzuca tam caly czas wode, tak jakby kompresja sie jakos przedostawala do hlodnicy tzn. powietrze i powoduje ono wylewanie sie wody do zbiornika wyrownawczego, dlatego pytam czy poszla mi uszczelka pod glowica? Pompe wody wymienilem na nowa, i raczej nie mozna jej bylo zalozyc inaczej:?
...incydent wygladal nastepujaco, tj. zatrzymalem sie poniewaz silnik automatycznie sie wylaczyl gdyz mam instalacje gazowa, i jak nie ma wody w ukladzie chlodzacym silnik powinien sie wylaczyc. Natomiast woda z hlodnicy sie gubi pod wplywem wyzucania jej szczegolnie na wiekszych obrotach do zbiornika wyrownawczego, calej wody!!!! Dlatego nie wiem co to moze byc, uszczelka czy moze termostat, czy jakis czujnik?, a nie chce sciagac glowicy, zeby popatrzec sobie na uszc zelke, a do servisu patologow raczej sie nie wybieram
HELP!!