Autor Wątek: wahacze poprzeczne Camry 2.2 93r.. jak wymienic??  (Przeczytany 3456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
wahacze poprzeczne Camry 2.2 93r.. jak wymienic??
« dnia: 18 Lutego 2007, 10:41:26 »
Witajcie czy wyciagal ktos z was tylne wachacze poprzeczne ?? sa tam takie dlugie sruby i nie wiem jak wyjac je?? przeszkadza zbiornik i nie wiem czy go wyciagac czy jest jakis innny sposob? te z piasty tez nie wychodza za lekko ale moze sie uda:)

Premier

• Gość
Odp: wahacze poprzeczne Camry 2.2 93r.. jak wymienic??
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lutego 2007, 17:50:36 »
jeśli jest tak jak w TD to po wyjęciu wahaczy będziesz musiał ustawić od nowa zbieżność.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lutego 2007, 18:48:09 »
tak, wyciągał :)

masz 2 wyjścia - albo ściągnąć zbiornik, albo belkę.

ja wybrałem belkę, bo wystarczą 4 śruby i leci na dół ( uważaj na głowę :D )

zapraszam http://motonews.pl/sh_forum.php?op=fvt&t=139765&c=205&f=23&start=180 na stronę 10 - tam opisałem pokrótce co i jak robiłem

te z piasty wychodzą ciężej - WD40, młotek, i delikatnie :D mimo że nie zawsze się da - mój mechanik zdziwił się jak mu powiedziałem że mi się udało, bo w ASO najczęściej tną i wstawiają nowe ( ok 100zł sztuka )

co do zbieżności - jeśli wymieniasz nieregulowany drążek ( jak ja ) to nie musisz na zbieżność jeździć, chociaż wcale nie zaszkodzi...

pzdr
3VZ.pl

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Lutego 2007, 23:55:17 »
wstawiają nowe ( ok 100zł sztuka )
Bzdura - 100PLN to kosztują 4 śruby. A wymiana najlepiej przez opuszczenie belki ale tak jak pisał Marcin najczęsciej przez cięcie śrub .
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

etz257

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lutego 2007, 16:56:56 »

zapraszam http://motonews.pl/sh_forum.php?op=fvt&t=139765&c=205&f=23&start=180 na stronę 10 - tam opisałem pokrótce co i jak robiłem

pzdr
Marcin tam na tej stronce zauważyłem coś takiego jak "crash pulse recorder" gdzie to się znajduje?
Teraz pytanie czy w sedanie też to będzie?
Pozdrawiam

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Marca 2007, 03:42:51 »
Bzdura - 100PLN to kosztują 4 śruby. A wymiana najlepiej przez opuszczenie belki ale tak jak pisał Marcin najczęsciej przez cięcie śrub .

bzdura, nie bzdura, zadzwoń do ASO i spytaj, a potem pisz. za 100zł to u nich możesz dostać o-ring pod pompę oleju i żarówkę do przycisku klimy :P

Marcin tam na tej stronce zauważyłem coś takiego jak "crash pulse recorder" gdzie to się znajduje?
Teraz pytanie czy w sedanie też to będzie?
Pozdrawiam

jak już Ci pisałem - jest pod siedzeniem kierowcy. nie wiem - może przywilej szwedów - nie spotkałem się z tym w innej Camry jeszcze :/

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl