Autor Wątek: problem z lpg  (Przeczytany 57249 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ucybucy

• Gość
Odp: problem z lpg
« Odpowiedź #45 dnia: 03 Października 2007, 18:25:38 »
Teraz na gazie zapalił i chodził ale na pedał gazu nie reaguje. Gdy tylko przełączyłem na benzynę od razu zgasł...

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #46 dnia: 03 Października 2007, 20:15:44 »
podejrzewam przepływomierz... jakby TPS padł, to nie byłoby takich objawów...

pzdr
3VZ.pl

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 03 Października 2007, 20:18:13 »
Ale przepływomierz przypadkiem nie odpowiada tylko za benzyne? Co powoduje ze na gazie sie pieprzy?

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Października 2007, 20:42:48 »
Cześć Marcin.

Sprawdź baardzo dokładnie wszystkie przewody, przede wszystkim podciśnienia, w okolicy przepływomierza.
Kiedyś tuż po kolizji moja pierwsza 3VZ nie chciała odpalić, ani na benzynie, ani na gazie. Okazało się że coś się odpięło właśnie w okolicy przepływki.

Niestety było to w 2002 roku i nie pamiętam dokładnie co i gdzie. Objaw identyczny - odpala, a po dodaniu gazu gaśnie.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Października 2007, 21:10:57 »
Ale przepływomierz przypadkiem nie odpowiada tylko za benzyne? Co powoduje ze na gazie sie pieprzy?
Cześć przepływomierz odpowiada za dawkowanie powietrza celem stworzenia odpowiedniej mieszanki paliwowo-powietrznej (bez różnicy czy gazu czy paliwa tzn. i tego i tego)
Pozdrawiam
Obi

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 03 Października 2007, 21:48:34 »
Jeśli byłby to pechowo przepływomierz to ile może kosztować? Ile wymiana przewodów itp?

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 03 Października 2007, 22:18:04 »
Sluchaj przeplywomierz uzywka okolo 450pln , przewody jesli masz na mysli wysokiego napiecia to zalezy od producenta ale ja sugeruje dosc stanowczo zeby jak juz znajdziesz przyczyne dlaczego nie chodzi na benzynie bo od tego trzeba zaczac to pozniej MUSISZ znalesc przyczyne strzalow bo sytuacja sie powtorzy.

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 03 Października 2007, 22:40:31 »
Problemem pewnie bedzie gdzie ten przepływomierz w dobrym stanie dostać nie? A te przewody wysokiego napięcia ile mogą wynieść?

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 04 Października 2007, 11:14:27 »
Co do przeplywomierza szukaj na allegro, albo w rozbitych autach najlepiej tam gdzie gazu nie bylo  :grin: wtedy bedzie w dobrym stanie to sie raczje nie psuje przy normalnym uzytkowaniu. Co do przewodow wysokiego napiecia to okolice 300 zlotych wiem ze maniek kiedyc pisal ze w ASO przewody potrafia kosztowac nieduzo wiecej a co orginal to orginal. Przewody sprawdzasz omomierzem , oraz jak zapalisz to przebicia na przewodach widac poprostu lataja po nich swiecace pajaczki  :-P. A jak u ciebie ze swiecami ??.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #54 dnia: 05 Października 2007, 07:42:52 »
Cena przepływomierza ok. 350-750 zł, ale na Allegro widzę że tylko są do Corolli itp. żadnego do Camry  :embarrassed:
Kable Denso są w cenie ok. 170 zł
pozdrawiam
Obi

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 05 Października 2007, 07:59:57 »
Jesli chcesz kupic przeplywomierz szukaj u tych osob na allegro np:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2195583
w tym nie widze gazu

http://allegro.pl/item251236843_toyota_camry_3_0_v_6_93r_czesci.html

http://allegro.pl/item251364091_toyota_camry_3_0_na_czesci.html - ten mial pozar elektryki ale moze przeplywomierz jest caly ja kupowalem u niego maglownice uczciwy facet.

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 05 Października 2007, 11:31:17 »
Dzięki. A przepływomierz np z camry z 1995 roku bedzie pasował do mojego?

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 05 Października 2007, 12:12:18 »
Jak bedziesz kupowac to sprawdz czy numery seryjne sie zgadzaja wtedy bedziesz miec pewnosc to jedyny sposob.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #58 dnia: 05 Października 2007, 12:48:24 »
Jak bedziesz kupowac to sprawdz czy numery seryjne sie zgadzaja wtedy bedziesz miec pewnosc to jedyny sposob.

choć też niekoniecznie - np. TPSy mają kilka różnych numerów części, a są takie same ;)

pzdr
3VZ.pl

Offline jaceklibuda

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 19 Października 2007, 11:26:44 »
do marcinm-  czy miałeś juz jakieś porzykre doświadczenia z sekwencją w silnikach VVT-i?
Jeśli tak to napisz jakie.Szczerze mówiąc trochę mnie przestraszyłeś tą głowicą.

pozdr.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl