Autor Wątek: Czy zeruje wam się średnie spalanie po przekręceniu stacyjki?  (Przeczytany 18279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

busvald

• Gość
Czy zeruje wam się średnie spalanie po przekręceniu stacyjki?
« dnia: 14 Października 2004, 17:59:59 »
Mam Yarka od miesiaca i w sumie nie wiem czy to normalne ale jak wyłącze silnik i wyjme kluczyk to zeruje mi sie średnie spalanie, jakaś głupota no ale narazie nie osądzam tylko czekam na Wasze opinie. Dla przypomnienia mam Yarisa `99 japońską wersje.
Moze u Was też tak jest, nie wiem zakładalem radio i moze cos odłaczyłem przez przypadek. Dajcie znac bo wole sie najpierw samemu dowiedziec, niz mi maja w ASO wciskać.

A jeżeli tak jest fabrycznie to moze znac sposób na zrobienie tego. Może jakieś podtrzymanie napiecia albo cosik innego.

Offline Gosiek

• Toyot Chodzacy
Odp: Czy zeruje wam się średnie spalanie po przekręceniu stacyjki?
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Października 2004, 18:16:13 »
Cytat: busvald
Mam Yarka od miesiaca i w sumie nie wiem czy to normalne ale jak wyłącze silnik i wyjme kluczyk to zeruje mi sie średnie spalanie, jakaś głupota no ale narazie nie osądzam tylko czekam na Wasze opinie. Dla przypomnienia mam Yarisa `99 japońską wersje.
Moze u Was też tak jest, nie wiem zakładalem radio i moze cos odłaczyłem przez przypadek. Dajcie znac bo wole sie najpierw samemu dowiedziec, niz mi maja w ASO wciskać.

A jeżeli tak jest fabrycznie to moze znac sposób na zrobienie tego. Może jakieś podtrzymanie napiecia albo cosik innego.

Co prawda nie mam Yarisa tylko Corollkęale u Mnie wyjęcie kluczyka nie powoduje wyzerowania wartości średnich - więc lepiej to sprawdź.

alan03

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Października 2004, 18:29:59 »
coś musiałeś popieprzyć :wink:
u mnie też średnie spalanie sięnie zeruje...

busvald

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Października 2004, 18:42:00 »
Alan ale ty masz rocznik 02 wiec juz po FL, moze tam juz zrobili stałe zasilanie i sie nie kasuje  :roll:

Nikolas

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Października 2004, 23:52:31 »
W mojim TSie zostaje średnie spalanie i inne parametry, a kasuje je sam i zaczynam od nowa, ale co kilka tygodni. Małgosia  kupiła też 1.0  i 99 rocznik - Japonska wersja i też jej sięzeruje sam - jak gasisz silnik... :bojjjjjjjjjj ale nie sądze że tak powinno być.... :roll: Może jeszcze ktoś sięwypowie kto ma Yarka 99.... :wink:

tunix

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Października 2004, 00:07:35 »
Moja mama jeździła Y99. Nie znam dokładnie sprawy, ale coś mi sięobiło o uszy, że z powodu tego zerowania na gwarancji wymieniano komputerek. Postaram siędowiedzieć przy okazji.

Pozdr,
tx

busvald

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Października 2004, 03:00:12 »
już zaczynam mieć obawy ;(((

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Października 2004, 09:54:27 »
Ten temat już siękiedyś pojawił na starym forum - potrzebna jest wizyta w ASO gdzie zmienią soft lub cały komputerek.
Więcej będzie wiedział Crit lub Yo ! wwtecka :)

Crit

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Października 2004, 10:53:50 »
modele z lat 99-01 miały taką przypadłość, pozostaje wymiana tego modułu od sterowania radiem z wyświetlaczem na nowszy model, w aso nie pytaj bo cena powala, szukaj po szrotach :) ja dałem 50 zł

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Października 2004, 14:23:47 »
Niestety u mnie jest to samo  :(

busvald

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Października 2004, 02:05:14 »
Crit czy mozesz mi przyblizyc dokladnie czego mam szukac na szrotach i jak to nazwać, bo jednak to zerowanie mnie dobija i musze to kupic i wymienic.

adi

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Października 2004, 07:57:35 »
ja mam yarka 99' ale jakos nie zwrocilem uwagi na to...  dzisiaj to sprawdze :-D  :worried  :worried

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Października 2004, 11:28:12 »
moj to '01 i na szczescie czegos takiego nie zauwazylem! ale musz sie temu w takim razie przyjrzec dokladniej bo w listopadzie ostatni przegladzik......
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Bleck Yaris

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Października 2004, 15:46:07 »
dziwna sprawa to po co komu srednie spalanie jak i tak sie kasuje. A srednią predkośc tez kasuje :?:  bo skoro tak to coś z podtrzymaniem pamieci jest nie tak. Moze gubi gdzies prąd.
Pozdrawiam wszystkich.

busvald

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Października 2004, 18:28:25 »
No niestety gubi i średnie spalanie i średnią prędkość ;( no i teraz lipa, bo na elektronice sie znam tyle co na procesach przetwórczych buraka cukrowego ;(

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl