Autor Wątek: Corolla E-10 bieże olej co zrobić??  (Przeczytany 2025 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Outsider1990

• Gość
Corolla E-10 bieże olej co zrobić??
« dnia: 23 Marca 2007, 23:35:16 »
Mam problem Corolka bieże troche oleju czy to normalne bo nie wiem?

na temat brania oleju itp bylo juz kilka razy na forum prosze poszukac (opcja szukaj jest w panelu gornym) i prosze poczytac FAQ-->>> http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=12916.0 .... pozdrawiam Radex
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2007, 15:24:34 wysłana przez Radex E9 »

gregpo

• Gość
Odp: Corolla E-10 bieże olej co zrobić??
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwietnia 2007, 14:16:50 »
Mi tez trochę bierze. Rozmawiałem z różnymi mechaniorami, niektórzy doradzają wlać coś do oleju (preparaty do uszczelniania), inni odradzają ;)
Efekt - prawie 2 lata jeżdże, doleję od czasu do czasu. Wiem, że jak pociągnę na większych obrotach na trasie to trzeba będzie dolać za jakiś czas, jak jeździ żona albo ja bardziej oszczędnie nie jest źle. Gdybym był pewien że to np. uszczelniacze a nie co innego, i gdybym miał pewnego mechaniora - może bym się i zdecydował :)

Pozdrawiam
--
E10 liftback 1994, 1.6 benzyna, oklejony PMS ;)

lopezm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Kwietnia 2007, 21:21:09 »
Wszystko zależy ile to jest dużo  :huh: Bo np. dla mne >0,5l na 1000km to już się kwalifikuje do wymiany pierścieni+uszczelniaczy  :wink:

Admin

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Kwietnia 2007, 14:15:28 »
Wszystko zależy ile to jest dużo  :huh: Bo np. dla mne >0,5l na 1000km to już się kwalifikuje do wymiany pierścieni+uszczelniaczy  :wink:

Jesli tak jest przy spokojnej jezdzie to tak. Jak przy katowaniu silnika 4EFE to jeszcze jest do zniesienia.

Mi tez trochę bierze. Rozmawiałem z różnymi mechaniorami, niektórzy doradzają wlać coś do oleju (preparaty do uszczelniania), inni odradzają ;)

Zmień mechanika, nie dolewaj zadnych takich dodatków.

Efekt - prawie 2 lata jeżdże, doleję od czasu do czasu. Wiem, że jak pociągnę na większych obrotach na trasie to trzeba będzie dolać za jakiś czas, jak jeździ żona albo ja bardziej oszczędnie nie jest źle. Gdybym był pewien że to np. uszczelniacze a nie co innego, i gdybym miał pewnego mechaniora - może bym się i zdecydował :)

Pozdrawiam
--
E10 liftback 1994, 1.6 benzyna, oklejony PMS ;)

wymieniałem uszcelniacze w byłej corollce. Jak zona jedziła to nie brała wcale, jak ja jedziałem ( 7200 RPM) to brała kolo 0,3 l na 1000 km.

hubciu77

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Kwietnia 2007, 09:08:56 »

dziki

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Maja 2007, 22:55:59 »
moja też brała i to ok. 1 litra na 1000km-teraz mam spokój
własnymi siłami wymieniłem uszczelniacze zaworowe i pierścienie
teraz nawet jak kręce do 6500\min nie bierze
pozdrawiam corolla 1.6\4AFE\93r.\liftback

ps. nie łamcie się w Polsce tylko ryba nie bierze :cheesy:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl