Autor Wątek: Piszcząca kanapa  (Przeczytany 10550 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Robert2039

• Gość
Piszcząca kanapa
« dnia: 19 Października 2004, 23:11:02 »
Czy zna ktoś lekarstwo na popiskującą kanapęna nierównościach, np. na kostce... Czytałem gdzieś kiedyś że na zaczepach ponoć wystarczy przesmarować, tylko o jakie chodzi  zaczepy z oparcia czy zaczepy do przesuwania całej kanapy. Mam model 1.3 SOL nowy od 6 miesięcy. Problem pojawił siępo dwóch miesiącach użytkowania. Czy da sięto reklamować w ramach gwarancji, czy poprostu czepiam sięszczególów??
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:00:54 wysłana przez Janmor »

Nikolas

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Października 2004, 23:50:05 »
Jedziesz i reklamujesz - mówisz że skrzypi i że nie życzysz sobie tego w nowym aucie! Poto masz gwarancję- i niech sięASO martwi co i czym smarować aby nie skrzypiało. :twisted:

Crit

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Października 2004, 07:18:31 »
Kupujesz na stacji WD40 i robisz to sam, bo trwa to 5 minut, wd40 jeszcze Ci zostanie i oszczędzisz masęczasu, który możesz inaczej sobie wykorzystać  8)
Do posmarowania masz zawiasy pomiędzy siedziskiem a oparciem oraz ten element, który zaczepia sięo podłogę, jak już będziesz siębawił to polecam przesmarować wszystkie elementy metalowe kanapy, problem znany dość dawno, myślałem, że po FL to poprawili, ale widać nie.

alan03

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Października 2004, 09:43:38 »
hihi no to są 2 różne opinie... i jedna i druga porada jest dobra...
ps: jak kupisz WD40 to zostanie Ci jeszcze na skrzypiący pedał sprzęgła który pewnie za niedługo da o sobie znać :roll: ale nie stresuj siętym za bardzo... :-D

PATI

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Października 2004, 09:46:48 »
Mi też coś skrzypi po 6 miesiącach użytkowania. Ale jeszcze tego nie zlokalizowałam.

Crit

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Października 2004, 09:49:24 »
łatwo sprawdzić czy to kanapa, jak kogoś tam posadzisz robi sięcicho  :-D jeśli nadal będzie coś słychać to znaczy że to co innego  :)

Yaga

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Października 2004, 09:58:02 »
Mam w tej chwili drugiego Yarisa i w obu kanapa piszczy/ała jak potępiona. W nowym odezwała sięnawet szybciej niż w poprzednim.
Czuję, że producent WD40 zarobi, bo też mam zamiar kupić to cudo i zabrać sięza oprysk.  :wink:  
Teraz czekam, kiedy zaczną stukać drzwi. A w przednim lewym słupku postukuje od pierwszych przejechanych metrów. French work. :cwalbrush

Smok

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Października 2004, 13:09:34 »
WD40 nie jest najlepszy- bardziej czyści niż smaruje
lepszy jest bezbarwny smar silikonowy

stainboy

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Października 2004, 18:48:54 »
Ja mam zamiar zapuscic smar do lacuchow rowerowych, albo Towotem zeby juz o tym zapomniec na zawsze, bo po wizycie w serwisie nie skrzypialo tydzien.

Offline Mekintosh

• Toyot Pełzający
  • **
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Października 2004, 20:25:18 »
Cytat: Smok
WD40 nie jest najlepszy- bardziej czyści niż smaruje
lepszy jest bezbarwny smar silikonowy

Zgadzam się- silikon na dłużej pomaga :roll:
Od bananow sie nie tyje

Hicks

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Października 2004, 13:33:54 »
Witam w klubie :)
Ja namierzyłem te odgłosy z drutów które znajdują sięw oparciu kanapy. Trzeba będzie odpiąć tapicerkę- dobrze, że jest na suwaki.
Co do silikonu w szparju to sięzgadzam - jest tu lepszy niż WD.
BTW: daj sobie spokój z ASO - za dużo zachodu i wynik niepewny...

jami

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Października 2004, 15:50:17 »
Cytuj (zaznaczone)
silikon na dłużej pomaga

a próbował ktoś z was smaru teflonowego, moze nie jest tak estetyczny jak silikonowy, ale wolniej sięściera wiec dłuzej bedzie spokój

GAK

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Października 2004, 21:02:10 »
a mi kanapa zaczela skrzypiec dopiero teraz a samochod ma juz 2,5 roku !!!
za to w komplecie ze sprzeglem... pojade kompleksowo do ASO bo i tak mam cos do zalatwienia...
...ta pozioma listwa zderzeniowa za przednim zderzakiem przerdzewiala strasznie :( no i oczywiscie jak zwykle po raz kolejny zglosze tylna wycieraczke ktora nie wraca na miejsce ;)

Fulz

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Października 2004, 17:21:29 »
U mnie kanapa odezwała siępo miesiacu od zakupu!!! Byłem już 2 razy w ASO - przesmarowali ale po kilku dniach to samo...Nie ma co tracić czasu i lepiej smarować samemu. Poza tym mam jeszcze "stukacza samochodowego" gdzieś pod poduszka pasażera i w drzwiach...rozebrałem już połowe kokpitu :adremel  i nie moge go namierzyć. W ASO też próbowali ale nie udało im sięnic znaleść. Generalnie wykończenie Yarków jest fatalne, telepie sięwszystko jak w 15letnim golfie. Niedługo zaczynam proces wyciszanie kazdego elementu po kolei...czekam tylko na długie zimowe wieczory. Pozdro

Hicks

• Gość
Piszcz±ca kanapa
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Października 2004, 18:17:32 »
Eee, tam. Masz chyba pecha bo u mnie nie ma takich zjawisk (pomijając kanapę).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl