za odpowietrzanie baku paliwa w camry sluzy miedzy innymi filtr -nie wiem jak go nazwac - węglowy (CHARCOAL CANISTER). I czesto jego zapchanie pwoduje dziwne objawy ze wskazowką, obrotami itd. To jest taka duza, podluzna puszka co znajduje sie mniej wiecej pod przeplywomierzem i wchodza do niej dwie rurki.
Syczenie po otwarciu korku wlewu paliwa powodowane jest tym ze jakies tam zaworki reguluja cisnienie w baku (syczenie jest najwieksze w przypadku kiedy dlugo sie jezdzi z mala iloscia paliwa) ale nie jest to normalny objaw !!!! Teoretycznie w momencie kiedy syczenie jest juz glosne i dobrze slyszalne za kazdym razem jak odkrecamy korek - powinno sie wymienic ten filtr.
Szukałem tego filtra, ale nie znalazłem tam nic 
A ile ten filt moze kosztowac??

niestety teraz zauwazylem ze masz silnik 2.2 a tam nie wiem niestety z pamieci gdzie co sie znajduje
nie wiem tez ile kosztuje takie cudo, ale tak jak na pierwszym obrazku jest opisane da sie to cudo wyczyscic pod warunkiem ze nie jest zablokowany (czyli jak bedziesz dmuchal w jedna dziurke i zatkasz druga to musi byc przejscie):
"Excessive vacuum build up inside the fuel tank will restrict the fuel flow and pressure. By removing the fuel cap, a big air suction or air pressure from or into the tank is the result of a blocked tank ventilation which may also be caused by a kinked vent line to the charcoal canister.
Remove the tank ventilation hose from the charcoal canister and at the same time see the flow increase on the flow meter which returns to 40 l/h. The service instrument is telling you;
CHANGE THE CHARCOAL CANISTER as it is blocked. "
Gdybym nie sprzedawal camry to dzis wieczorem wymontowalbym to i obejrzal jak to jest skonstrowane, a tak to niestety juz niechce nic grzebac