Autor Wątek: Kondensator  (Przeczytany 16945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

luc

• Gość
Kondensator
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Października 2004, 14:44:28 »
Cytuj (zaznaczone)
OK, ale ciagle kilka moich pytan pozostalo bez odpowiedzi... 
I jeszcze cos...
Czy jezeli mowimy o CA, to w gre musza wchodzic duuuze pieniadze ?
Wedlug mnie nie koniecznie.
Wezcie poprawke na to, ze nie wszyscy maja tyle kasy zeby wydac 10 tysi na audio !
Tyle, to ja za samochod dalem...

Tak jak poprzednicy napisali. Plus i minus podłącz koniecznie do aku. Wymien kable prdowe na grubsze.

Cytuj (zaznaczone)
Cytat:
po porstu ma bardzo wydajny pradowo wzmacniacz klasy A

A ja slyszalem, ze klasa A ma wlasnie najmniejsza wydajnosc pradowa ze wszystkich konstrukcji (klas AB, B, C, D i T).

Dobrze slyszałeć.
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2007, 12:29:51 wysłana przez Miche »

Wujek

• Gość
Kondensator
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Października 2004, 17:05:12 »
Tez mam taki problem! Mam juz kondensator i nic mi to nie pomaga!! Wlasnie czekam az ktos odpisze na moj post :asmiliecry

Wybacz ale nie jestem w stanie ci pomoc...

ZACHARY

• Gość
Kondensator
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Października 2004, 19:20:49 »
miałem to samo w FoFO(ford focus :-DD ) i musiałem wymienić alternator na bardziej wydajny. koszt...kosmos ale przestało pierdzieć i migać światłami!

fakers

• Gość
Kondensator
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Października 2004, 21:43:21 »
Hi. Coś mi tu nie gra z tym alternatorem ale..... może .....chociaż wydaje mi sie ze benzyna ma słabszy alternator (honda) a w dieslu toyki z kilma to by chyba takiego słabego nie włożyli....ale nie wiem nie znam sie zabardzo na alternatorkach......
He własnie sprawdzilem alternator mam 80 A to nie jest chyba mało ????Może wystarczy troszeczke obroty podkręcić ??? Jak myślicie PANOWIE????

GAK

• Gość
Kondensator
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Listopada 2004, 23:05:58 »
Cytat: Wujek
Tez mam taki problem! Mam juz kondensator i nic mi to nie pomaga!! Wlasnie czekam az ktos odpisze na moj post :asmiliecry

to moze masz kis lewy ten kondensator ;)
zrob taki prosty test...  wlacz audio... tak normalnie nie glosno i nie cicho ;) wlacz jakies cd i po chwili odlacz kleme... albo wyciagnji glowny bezpiecznik... w ten sposob odetniesz prad od wzmaka... i bdzie lecial na samym kondensatorze... jezeli pogra jeszcze przynajmniej z 5 sekund... to znaczy ze jest ok... jezeli nie to wymien kondensatorek... na pojemniejszy badz taki dzialajacy ;)

jezeli wzmacniacz jest w stanie zagrac przynajmniej 5 sek bez podlaczenia do akku... to nie ma bata, zeby ciagnal tyle pradu ze az swiatala migaja... chyba ze masz ten kondensator podlaczony na jakims dlugim kablu ze wmak ma blizej z bateriii ciagnac... slr do akku idzie inna grubosc kabla niz do kondensatora... wtedy ciagnie tam gdzie jest mniejszy opor - lepszy przewodnik...
takie jest moje zdanie... bo nie mam problemu z dyskoteka.... zarowy mam power2night GT150 a wzmak gra wlasnie ok 5 sek bez akumulatora tylko na kondensatorku.

fakers

• Gość
Kondensator
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Listopada 2004, 00:13:21 »
Hmmm.Zrobiło sie troche chłodniej i odrazu mi sprzecior gra lepiej.....Mi sie wydaje ze mam cos za małe te obroty bo jeeli skazowka obrotomierza jest poniżej 1000 obr jakiec 2 mm to wszystko jest SUPER ale jak sie dobrze rozgrzeje i obroty mu padną na ok 4 mm poniżej 1000 to znowu sie zaczyna mulć i już mnie to denerwuje bo jak to tak może być istna wioska.....Może ktos to czyta z użytkownikow diesla to napiszcie jak wasza wskazowka od obrotomierza stoi po rozgrznym dobrze silniku.....HELP BO W ZACZNE KOPAC W COP�....

P.S W  żadnym innym samochodzie nie miałem jakis tam kondensatorow i grało jak cholera to i w TOYOCIE chyba w koncu zamruczy tak jak się należy......
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2007, 12:29:14 wysłana przez Miche »

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Kondensator
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Grudnia 2004, 23:55:18 »
Cytat: GAK
A co do calosci systemu... to tak jak pisali koledzy wczesniej, zestaw na przod + skrzynia na plecach wszystko przez wzmacniacz... najlepiej inny niz boschmann ;)

A jakie dobre wzmacniacze mozecie polecic? Tak powiedzmy to tysiąca złotych? Najlepiej coć takiego co by się  ładnie pod fotel kierowcy zmieściło (długi a wąski?). Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2007, 12:28:14 wysłana przez Miche »
Seat Leon Cupra :D

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Kondensator
« Odpowiedź #22 dnia: 02 Grudnia 2004, 12:29:05 »
moje VDO sie miesci idealnie bo je tam kiedys wozilem........:D - i ma wejscia glosnikowe..........

dlugi i wasi (ogolnie maly) audison seria lrx -ultra waski!!, steg seria qm - dwa przyklady fajnych wzmakow - waskich i porzadnych!:)
steg za tys (2u kanalowka jka pislaes gdzie indziej) bez problemu.......
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl