Autor Wątek: Kod P1349  (Przeczytany 14326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yaqb

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Kod P1349
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Lipca 2007, 00:39:36 »
czyscilem sam, jak z tym do aso pojechalem to powiedzieli ze mam zabrudzona przepustnice i ze trzeba ja wymienic ( podali jakas chora cene za nowa). Troszeczke inaczej to wyglada w TS ale mysle ze tak samo latwo,zwlaszcza jak sie ma instrukcje  :wink: a ty ja masz, jest to jedynie troszke czasochlonne
jedynym objawem byl wlasnie gwizd
od okolo 600 do max 2500 tys obrotow

ten silniczek o ktorym mowilem to na twojej instrukcji jest na tyle 3 zdjecia i na 4tym zdjeciu jest rozebrany, miejscem ktroe warto dobrze przeczyscic jes tam nazwane "IAC chamber"

beep

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Lipca 2007, 11:29:47 »
czyscilem sam, jak z tym do aso pojechalem to powiedzieli ze mam zabrudzona przepustnice i ze trzeba ja wymienic...

Przy moim talencie do psucia to raczej nie bede sie za to zabieral no chyba ze obroty beda falowac a takich objawów nie mam.

Offline restek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Lipca 2007, 13:46:11 »
Przysluchalem sie dzis bardziej uwaznie i dzwiek ten wystepuje od okolo 600 do max 2500 tys obrotow - im blizej 2k tym dzwiek staje sie wyzszy i cichszy.
U mnie jest podobnie tyle, że wczoraj siedząc w samochodzie i słysząc ten dźwięk wcisnąłem sprzęgło i przestało piszczeć, puściłem i znowu zaczęło. jak pojechałem do mechanika to oczywiście k.... nie piszczało, a dzisiaj znowu to samo. zaczyna mnie to denerwowac. chyba poczekam aż będzie wyraźnie "wyło" a nie popiskiwało bo robię z siebie wariata u mechanika.  poza tym  mechanik powiedział, że jeśli dźwięk ten ustępuje po tym jak wciskam sprzęgło, to może być cos nie tak ze skrzynią biegów np. za mało  oleju, ale sprawdził  i było go tyle ile powinno być. nie słysząc wspomnianego dźwięku nic innego póki co nie wywnioskował.
Yarestek

Offline restek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Lipca 2007, 11:16:10 »
Ma ktoś może schemat silnika 1.5 yarisa ? albo wie gdzie się znajduje (camshaft solenoid valve) po naszemu komputer napisał zmienne sterowanie zaworów. Mechanik powiedział, że jest to, jeśli dobrze pamiętam jakiś regulator.
Yarestek

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl