Witam wszystkich posiadaczy "Yarka".
Zgłaszam sięjako nowy na forum, gdyż za nie więcej niż pół roku zamierzam przesiąść sięna Yarisa. Wybór jedynie słuszny :wink: zwłaszcza jak sięjeździło 2 lata Fiatem Marea :evil: Teraz postanowiłem nabyć coś (a) nowego (b) trwałego (c) ekonomicznego.
No i wybór padł na Yarka, gdyż wcześniej przejeździłem w firmie Base'em 1.0 z 99 r. 55 tys. km w półtorej roku - i nic (co mi siębardzo podoba). Dodam że moim koledzy pozamykali w międzyczasie na swoich bolidach dawno 100 tysi i wrażenia podobne. A że 1.0 (może poza hałasem) sprawiał siędobrze i palił niewiele (mój rekord to 3.8 w trasie) to wracam do Yarka, ale tym razem będzie to raczej 1.4.
No i mam kilka pytanek na dzień dobry:
1. Jak jest z kosztami przeglądów D4D w porównaniu do 1.0. Przeglądy TMP do najtańszych nie należą, ciekawe czy na dieslu osiągną swój maks.
2. Jak z głośnością silnika w porównaniu do 1.0?
3. Jakie macie doświadczenia z "targowaniem" zniżki u dealerów - ile można wyciągnąć i czy zależy to od modeli, wersji itp. Nasza firma załatwiła pracownikom zniżkę5%, tak więc myślęże próg "bólu" dla dealera jest znacznie dalej, skoro TMP może sobie rzucić taką zniżką nie pytając siędealerów.
Pozdrawiam,
Tigga