Autor Wątek: Problem z wycieraczkami i z pierwszym biegiem. Pomocy  (Przeczytany 6065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gapula

• Gość
Problem z wycieraczkami i z pierwszym biegiem. Pomocy
« dnia: 26 Października 2004, 12:37:29 »
Witam mam problem z wycieraczkami w Yarisku D4D gdyz po wlaczeniu zaczynaja skakac a najsmieszniej to dopiero po jakims czasie w serwisie mowia zeby wymienic piurka ale jak ja 22 lipca tego roku kupilem prosze o pomoc drugim problemem jest skrzynia biegow na pierwszym biegu jak ruszam zaczyna skakac delikatnie pozniej jedzie normalnie i bez problemow moze to byc wina pocenia sie sprzegła. Pozdrawiam Prosze o pomoc.

Qnoor

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Października 2004, 12:48:16 »
Proste: na pierwszym biegu nie należy używac wycieraczek...  8) Niestety nie posiadam info czy czy I bieg i wycieraczki są zsynchronizowane. Jeśli chodzi o sprzęgło - nie martw się, na początku może łapać dosyć mocno - dotrze się...
PS
co to znaczy że sprzęgło siępoci..? kiedy, jak dlaczego?

PATI

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Października 2004, 13:13:17 »
A wiesz, ze mi czasami tez podskakuje samochod na pierwszym biegu. Ostatnio byłam w serwisie i poruszyłam temat podskakującego samochodu, ale chyba pan troche to zignorował. Właściwie nie wiem czemu. Nie jestem blondynką.

Marek Roman

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Października 2004, 14:47:02 »
Cytat: PATI
A wiesz, ze mi czasami tez podskakuje samochod na pierwszym biegu.

Uwazam, ze Yarisek jest samochodem bardzo narowistym na I-szym biegu. To nie jest moj pierwszy samochod, a do dzis (3 lata uzywania) zdarza mi sie zrobic kangurka. CZasemtez zaczyna sie bujac po starcie. Myslalem, ze 1.3 jest wolny od tego problemu...

Yaga

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Października 2004, 15:02:47 »
Ja nigdy nie zrobiłam kangurka na jedynce, nawet na początku jazdy Yarkiem. Owszem, musiłam sięnauczyć ruszać. Początkowo dodawałam za dużo gazu, obroty rosły, a auto stało albo puszczałam za szybko sprzęgło i silnik gasł. Na światłach był niezły wstyd.  :oops:  
Za to zdarzają mi sięsporadycznie lekkie podskoki na dwójce i to zarówno w poprzednim, jak i w obecnym samochodzie. Zdaje mi się, że Wwtcka też kiedyś wspominał o lekkim kangurku na dwójce.  :D

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Października 2004, 15:08:40 »
co do wycieraczek wymień piorka po roku tez mogly sie po zimie szgeolnie zniszczyć.sam tak mialem...wpadnij na spota kiedys to ktos zawsze cos zaradzi..moze są wygiete wycieraczki ?

Smok

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Października 2004, 15:17:36 »
jak mozna zrobić kangórka na 2 biegu??- 1 słyszę
nauczcie mnie

Yaga

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Października 2004, 15:20:09 »
To nie jest "klasyczny" kangurek czy żabka, tylko lekkie podskoki. Nie wiem, skąd to siębierze. Przypominam sobie jednak, że Wojtek też o nich wspominał.

PS.
Po co ta uszczypliwość?

PATI

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Października 2004, 15:55:21 »
Ja też nie pisałam o szarpaniu samochodu, tylko o podskokach.  Trudno mi to określić , ale ostatnio jak jechałam w wakacje ze Świnoujścia to podkakiwał na każdym biegu, prawie do samego Szczecina. Nie jest to kwestia nierównej nawierzchni. To były właśnie jakieś takie denerwujące podskoki. Zresztą jak widzęto chyba tylko mi sięcoś takiego przytrafiło.

alan03

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Października 2004, 00:12:07 »
kumpel mi mówił że Yaris wygląda jak żaba i tak go nazywa... więc skakanie już sięwyjaśniło :wink: ale tak na poważnie to też jest mi ciężko wyczuć sprzęgło... niby wszystko pięknie, ale czasem coś jest nie tak...
jak szybko startujęspod świateł to nie ma mowy o "skakaniu" i jak sięgo przytrzyma na I trochędłużej to II ładnie wchodzi i bez problemów idzie dalej...

Smok

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Października 2004, 08:57:53 »
Cytuj (zaznaczone)
Po co ta uszczypliwość?

żadna uszypliwośc- yaga nie wczytuj siętak
przeiwziesz mnie kiedyś i pokażesz jak to wyglada ok???

Yaga

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Października 2004, 09:25:55 »
Musiałbyś ze mną jeździć dłuuugo (a to niebezpieczne dla zdrowia psychicznego  :wink: ), bo jak wspomniałam, zdarza sięto sporadycznie. Nie umiem tego zrobić na zawołanie.

Smok

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Października 2004, 09:39:32 »
rozumiem - chcesz mie odstraszyć (ale ja sięnie dam)

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Października 2004, 14:13:24 »
a może tak na temat  :-DD Yaris>techinczne

Smok

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Października 2004, 14:28:55 »
ok sory- wnosze o pokasowanie moich watków OT

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl