Arek_R, mam zalozony tak samo jak moj znajomy i on nie ma problemow, ja mam. Z tego co widzialem w watku galeria naszych camry, autko od Lukasza ma zalozony blos gdzie indziej. Ja mam przed przewietrzaniem skrzyni korbowej i zrobione przewietrzanie z innego miejsca. On ma za ta rurka dolotowa do skrzyni i za ta gruba rura ktora wchodzi do gumy laczacej przeplywomierz z przepustnica. A propos do czego sluzy ta gruba rura??
MAcie inne silniki i troszke inny dolot. Przewietrzanie skrzyni korbowej nie ma wiekszego znaczenia dla gazu (niektorzy zdejmuja calkowicie ta rurke i zakladaja maly filterek - choc nie sadze ze przeszlo by to u nas na przegladzie

)
Gruba rura idaca z dolotu, nie do przepustnicy a za nia - a dokladnie do silnika krokowego to bypass. W momencie kiedy przepustnica jest zamknieta, silnik kokowy sie otwiera i puszcza tamtedy powietrze do podtrzymania ustalonych obrotow.
Dodatkowo Łukasz ma u siebie rezonator - to jest to czarne pudeleczko wychodzace od rury dolotu.
Pewny jestes ze w momencie jak gasisz silnik na gazie to on nie zaciaga jakis resztek i zalewa gary gazem ? Sprawdz tez dla pewnosci druga strone kolektora dolotowego, to znaczy ta czesc z klapka podlaczona do czujnika temperatury silnika. A masz mozliwosc nagrania filmiku jak zapala silnik na gazie (sprobuj to nagrac zeby bylo slychac cylindry) moze wywachaj tez czy czuc gaz, czy z rury wydechowej tez czuc lpg ??
aha, a sprobuj jeszcze tak, zdejmij pokrywke filtra powietrza i jakims wkretakiem zablokuj skrzydlop przeplywomierza tak zeby bylo caly czas otwarte. Teraz niech druga osoba odpali samochod - jak sie wszystko zachowa ??