Autor Wątek: "chyba" chcę Kupić Camry V6 - kilka pytań  (Przeczytany 76763 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

owca

• Gość
Odp: "chyba" chcę Kupić Camry V6 - kilka pytań
« Odpowiedź #90 dnia: 17 Marca 2009, 10:10:58 »
Jest fajna czerwona na Allegro (co najważniejsze super pewna), ale po pierwsze ciemna tapicerka (boję się ciemnej skóry na lato) i trochę zrąbana naprawa tylnego zderzaka (różni się kolor).

a co ta za różnica czy ciemna, czy jasna... i tak będzie baaardzo gorąca.

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #91 dnia: 17 Marca 2009, 10:25:40 »

Przesadzasz. Poprostu jak jest słoneczko odpalasz furkę nie siadając na siedzeniu, włączasz klimkę, palisz faję i już masz extra zimną skórkę.

PozDRo
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

Grzechoo

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 17 Marca 2009, 11:56:48 »

Zawsze uczono mnie na fizyce, że ciemne ciała czy materiały bardziej chłoną (i oddają) energię niż ciała jasne.
Dlatego między innymi w lato chodzi się w jasnych a nie ciemnych rzeczach.

Nie mówimy tu o przypadku, gdzie samochód stoi w pełnym słońcu kilka godzin, wtedy masz rację - różnicy nie będzie.
Poza tym czarny jest dla mnie zbyt przygnębiający - nic na to nie poradzę, a w tej Toyocie poza podsufitką nie ma nic jasnego.

user123m

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 10 Września 2010, 22:24:51 »
Otóż mam zamiar kupić sobie samochód, mam kilka opcji, a jedną z nich jest Toyota Camry.
Jest to wersja amerykańska, z automatem, silnik 3.0 V6 rocznik 95. Samochód kosztuje w komisie około 3500 zł ale cena do uzgodnienia. Jednak trochę obawiam się tego silnika. Ile on może palić? Straszą mnie że prawie 20 l inni znowu że około 10 l. Może mi ktoś więcej powiedzieć o tym modelu? Czy ona faktycznie tak dużo pali? Nie zastanawiałbym się ale ona nie ma instalacji gazowej a nie chcę dawać 300 zł miesięcznie na benzynę

.Tematy scalam.

Szymon14
« Ostatnia zmiana: 10 Września 2010, 23:06:45 wysłana przez SZYMON14 »

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 10 Września 2010, 22:40:29 »
To zrezygnuj z Camry chociaż to wdzięczny samochód i kup Fieste z silnikiem 1,0.Będzie Ci palić 5 l/100km.Camry pali tyle ile potrzebuje ale wrażenia są nie zapomniane  :grin:
O spalaniu niech się wypowiedzą użytkownicy na codzień.Ja miałem przyjemność zrobić taką 500km i jak bym nie miał takiej sytuacji finansowej jak teraz napewno bym ją kupił.Jak chcesz mniej płacić za paliwo to pomyśl nad LPG.
Pozdrawiam

user123m

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 10 Września 2010, 23:01:36 »
Za Fiestę to podziękuję... Właśnie ta Camry mi się podoba i jest w dość atrakcyjnej cenie, ale tak mnie wszyscy straszą tą paliwożernością, a nie stać mnie na wersję najnowszą, która też jest bardzo ładna.
Samochodem głównie jeżdżę po mieście i wszyscy mi mówią że będzie mi palił 20 l a na dodatek że za OC będą dużo chcieć.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 10 Września 2010, 23:45:50 »
OC to inna historia.Tutaj masz odpowiedź apropo spalania:
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=3873.0
Życzę miłej lektury bo wątek został rozpoczęty w 2005 roku i troche tego jest  :-)
Fiestą jechałem dwa razy i o tyle za dużo  :grin:

Offline tsunami

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Września 2010, 01:21:26 »
Cytuj (zaznaczone)
Straszą mnie że prawie 20 l inni znowu że około 10 l.

powiem że żaden z nich nie kłamie bo camróweczka pali tyle ile jej się naleje
potrafi spalić i 20 i jeśli oszczędzasz to i 10
mi III gen. gazu (żadko się nią jeździ na pb)  łyka koło 16-17l
a Vgen. paliwka średnio komp pokazuje 10,7 ale wskazywał także i 15 i 8,9
camry   3.0 V6

"św. Krzysztof jeździ z Tobą do 140 km/h potem oddaje swoje miejsce św.Piotrowi"

owca

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 11 Września 2010, 08:11:31 »
Otóż mam zamiar kupić sobie samochód, mam kilka opcji, a jedną z nich jest Toyota Camry.
Jest to wersja amerykańska, z automatem, silnik 3.0 V6 rocznik 95. Samochód kosztuje w komisie około 3500 zł ale cena do uzgodnienia. Jednak trochę obawiam się tego silnika. Ile on może palić? Straszą mnie że prawie 20 l inni znowu że około 10 l. Może mi ktoś więcej powiedzieć o tym modelu? Czy ona faktycznie tak dużo pali? Nie zastanawiałbym się ale ona nie ma instalacji gazowej a nie chcę dawać 300 zł miesięcznie na benzynę

.Tematy scalam.

Szymon14

Powiem tak, mam nowszy silnik, ktory teoretycznie mniej pali. Przy normalnej jezdzie na trasie zakldam 9,4 l/100km (oszczędna jazda to juz ponizej 8l - ale tak sie nie da dluzej jezdzic, bo tiry cię zatrąbią) - po miescie, normalne dojazdy do pracy - to spalanie 14-16 l/100km   (btw: 300 zl to u mnie tygodniowo idzie :) )

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #99 dnia: 11 Września 2010, 15:34:27 »
(btw: 300 zl to u mnie tygodniowo idzie :) )

U mnie nierzadko więcej. Na gaz  <diabel>

Przepraszam z góry za, może trochę sarkastyczny, ton wypowiedzi. Wybacz, ale 300zł przy obecnych cenach paliwa, to jest niecały zbiornik. Dla uproszczenia przyjmijmy 65l paliwa. Czyli 400-500km w przypadku tego, konkretnego auta. Przy takich przebiegach rocznych ( 5kkm ) nie opłaci się utrzymywać auta, bo taksówki będą tańsze.
« Ostatnia zmiana: 11 Września 2010, 16:25:36 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

puku

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 12 Września 2010, 11:35:18 »
Kolega ma podejście typu "chciałbym ale się boje".
Mistrzu wybierając sporego sedana z niemal 190konnym 3 litrowym motorem chciałbyś uzyskać spalanie na poziomie Matiza ?
Jeśli się czaisz i jesteś typem gościa, który w rozmowie z kimś po informacji że auto ma silnik pow. 2 litrów strzela tekstem "O Jezu. Panie! A ile to pali ?" To odpuść sobie temat.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #101 dnia: 12 Września 2010, 19:20:23 »
Też odradzam. Zwłaszcza, że Camry za 3500 to może być warta tyle, ile waży.

Jak kolega nie chce wydawać 300 miesięcznie na paliwo, to ciekawe, czy chciałby wypłynąć z kilku tysięcy, chociażby na remont A541e.

Przy takim podejściu to lepiej kupić rower, wozić się taxi, albo patrzeć na Corollę 1.3 z gazem.
3VZ.pl

Offline michalck81

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 13 Września 2010, 08:15:23 »
Hehehe rozbawiło mnie to całe zamieszanie, Camry 1995 r. za 3500 pln. Dobrze utrzymany Fiat Cinqecento (nie wiem jak to się pisze) chodzi po tyle <diabel>
odradzam. Zwłaszcza, że Camry za 3500 to może być warta tyle, ile waży.

Offline redbull

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 13 Września 2010, 14:07:53 »
Jeżeli bite miasto typu Wrocław to z 14-15 litrów nie zejdziesz no chyba ze ktoś Cie będzie woził na lawecie. Za tą kase lepiej się w to nie pakuj sądzę że ze znalezieniem dobrej corolki w tej kwocie był by problem, aczkolwiek każde auto trzeba zobaczyć na żywo.
była camry le 2.2 usa
był avalon I xls 1mz canada

joker

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 22 Września 2010, 17:43:44 »
Potwierdzam to, co mówią koledzy. Do Camry za 3500 nawet nie podchodź. Moja 4 lata temu stała 17500 zł (bezwypadek), gościowi się paliło więc w dniu oględzin zszedł do 15000, ja jeszcze się stargowałem i wyrwałem za 13000 :) A była doinwestowana na fest i warta nawet 18000 zł - kupując nie miałem w niej do zrobienia NIC. Ani jednej części zawieszenia, nawet najdrobniejszej, ani klocków, tarcz, amorów - ideał. 95', sedan, 193 000 przebiegu. Koledzy z forum widzieli w dziale zdjęć - laleczka. Mimo to, przez 4 lata pożarła kupę pieniędzy, są rzeczy które się zużywają z biegiem czasu bo taka jest kolej rzeczy a Camry jeżeli chodzi o części do tanich aut nie należy. Wrzuciłem w nią na dzień dzisiejszy jakieś 15 000 zł (ale to już na gotowo, czyli z wymianami opon włącznie). Powtórzę jeszcze raz - w maksymalnie DOINWESTOWANY samochód wrzuciłem 15 koła przez 4 lata, nie wliczam tylko ubezpieczenia i wachy. Nie chcę sobie nawet wyobrażać co można kupić za 3500 zł. Jeżeli rzeczywiście 300 zł na wachę /mc to dużo, to zapomnij w ogóle o Camry. Spalanie w mieście 12-16 (zazwyczaj jest to 14-15), trasa 8-11 zależy od jazdy (mi udało się spalić 14).
Ja bez sarkazmu - odpuść kolego, mówię szczerze.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 22 Września 2010, 17:46:33 wysłana przez joker »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl