Autor Wątek: doradźcie!  (Przeczytany 6182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

leon

• Gość
doradźcie!
« dnia: 08 Sierpnia 2007, 00:49:17 »
Witam
Mam dylemat, szukam małego, ekonomicznego i w miare sprawnego samochodu (mniej więcej za 4500 złociszy), znalazłem pare ofert i waham się pomiędzy fiatem uno, a daewoo tico (bo pewnie na starletke od kilos-a3 stać mnie nie będzie  :-(, a szkoda bo toyota=niezawodność), z tego co czytałem to obydwa mechanicznie i blacharsko są podobne, dużo zależy od egzemplarza na który się trafi, uno trochę większe niż tico... co wy byście doradzili?? biorę też pod uwagę dostępność i cenę części zamiennych, ale nie mam o tym pojęcia, może ktoś z was coś wie?? :oops:

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: doradźcie!
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Sierpnia 2007, 08:13:51 »
Aleś chłopie wybór rzucił. Szukaj starlety ;)
Z tych 2 wolałbym uno.

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Sierpnia 2007, 10:11:22 »
A ja bym wziął Tico. Poza blacharką naprawdę niezły samochód. Przynjamniej silnik wytrzymuje spory przebieg, w Uno z tego co wiem to nie.

leon

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Sierpnia 2007, 21:18:21 »
flag wiem, ze to nie są super auta, ale w przedziale cenowym jakim dysponuję to te 2 są jeszcze najlepszymi propozycjami, a starletek za taką kase nie dostane  :-(, chyba że uszkodzoną a kasy mieć nie będę na naprawę a auta będę potrzebował na codzień

Offline WOJAN

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Sierpnia 2007, 22:31:51 »
Witam.
Jeżeli chodzi o UNO to się nie wypowiadam.
TICO miałem i zrobiłem nim  ok.180 tys.km przez 3 lata.Nie miałem z tym maluszkiem żadnego ale to żadnego problemu.Wymieniałem tylko to co trzeba tzn.płyny eksploatacyjne i rozrząd ,o oponach nie wspominając.Teraz następcą TICO jest FIAT PUNTO 2 1.2V8 z przebiegiem ok.140.tys. i sprawuje się delikatnie mówiąc nagannie.
Nie doradzam i nie odradzam żadnej z tych marek,ale ja wybrałbym TICO.Silniki fiata sa awaryjne,a  TICO  w końcu napędzane jest japończykiem.

Pozdrawiam -Janusz.

squire

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Sierpnia 2007, 22:48:37 »
Aleś chłopie wybór rzucił. Szukaj starlety ;)
Z tych 2 wolałbym uno.

ja z tych dwóch żadnego, uno jest na f a tico jeżdżą najgorsi kierowcy na świecie (w pierwszej trójce z bi em dabulju i taksiarzami)  :grin: :grin: :grin:
szukaj Starlety... szukaj szukaj  :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray:

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Sierpnia 2007, 23:22:43 »
Wolałbym jednak dajewo. Fiat to porazka, sypie sie wszystko co mozliwe. Tico jest przyzwoita alternatywa.
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Sierpnia 2007, 06:20:26 »
mam 2 sasiadow ... pierwszy kupil kiedys w salonie Fiata i teraz wszystkie plastiki lataja... gdy wjezdza na kostke to jedna reka trzyma kierownice a druga lapie plastiki i klnie a w srodku jest tak glosno ze nie ma mowy zeby pogadac bez krzyku, poza tym ma problemy ze sprzeglem i rdza pomyka ostro .... drugi ma Deja vu mniej wiecej ten sam rocznik i nie narzeka az tak bardzo, robi duzo km po trasie i tylko serwisuje co trzeba czyli olej rozrzad itp. tico ma tez drobne wady ale ....

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Sierpnia 2007, 10:54:32 »
A ja bym jeszcze rozważył Swifta. Naprawdę fajne autko ze świetnym silnikiem (1.0). A może nawet Charade, choć to już chyba trochę inna epoka, a i z częściamu może być problem.

Offline 2.0 XL D-Turbo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Sierpnia 2007, 13:38:16 »
z tych dwóch paciaków polecam tico. matka znajomej jeździ chyba już 9-10 lat i nic się nie dzieje, a robi dużo kilometrów, podejrzewam, że tico ma już spokojnie 200kkm

zastanów się jednak nad nissanem micra. za 4500 coś znajdziesz i wcale nie strasznego.
ew. jeszcze jakaś mazda 323?

UNIKAJ UNO (bo uno można było kupić nowe i 3 lata pojeździć, ale potem trzeba z tym uciekać.)
Camry 2.0 GLi 1989 56tkm
Maxima QX 3.0 1996
Pajero 3.2 DiD 2001
ex- 2.0 XL-D-turbo sedan 1988
ex- 2.0 GLi kombi 1991 - Siostrowóz
ex- LS400 1992 - so long...

mefju

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Sierpnia 2007, 16:15:38 »
Zdecydowanie TICO. Jezeli tylko blacharka zadbana, konserwacja zrobiona to z reszta nie bedzie problemu. Wiem z autopsji.

squire

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Sierpnia 2007, 22:47:43 »
ej, przecież da radę znaleźć Starletę za 4500... będzie jak moja EP81 lub EP82...
Yaz kupił swoją za chyba 4200, a może nawet mniej...  :huh: :huh: :huh:
a rocznik ten sam co mój.

u mnie nic się nie dzieje - myślałam, że mi ją za mocno przechyla na zakrętach, ale Pokemonka eddiego powiedziała, że nic takiego nie czuje, później się zorientowałam że za szybko jeżdżę, no i często mi się nadsterowność odzywa - ostatnio jak jechałam ze spota to zarzuciło mnie na rondzie, ale tylko skręciłam kierownicę w prawo i moja niunia posłusznie wróciła na tor  :grin: :grin: :grin:

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Sierpnia 2007, 01:30:17 »
Cytuj (zaznaczone)
u mnie nic się nie dzieje - myślałam, że mi ją za mocno przechyla na zakrętach

mam to samo .... nadsterownsc .... ale to jest tylko przy 90 km/h w miescie ..... szukaj Starlety ...szukaj szukaj  :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray:

Offline przemkuu

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Września 2007, 21:36:25 »
Zdecydowanie CHARADE za ta kwote mozna z latwoscia kupic piekny egzemplarz.
Tico ok ale podczas najdrobniejszej kolizji kapota cc bezpieczniejszy
Miłego dnia i miłych wrażen z jazdy!

mkr

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Września 2007, 22:36:02 »
Uno to tragedia, Tico ma blachy jakby zrobione z żyletek, ale jeździ lepiej, wykonane jest lepiej i komfort w środku też lepszy. Natomiast szukałbym Starlety. Kolega z forum sprzedał niedawno piękny egzemplarz SI za mniej więcej taką kasę, także jest to do zrobienia :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl