Autor Wątek: Wytłumienie maski (F)  (Przeczytany 27693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

czesÂławcarinaE

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Czerwca 2005, 11:04:54 »
odnowięte posty i powiem ,że w najnowszym MOTORZE jest przykład jak wygłuszyć maskęprzednią matami z aluminium .Ale tu nasuwa mi siępytanie...:

czy ta folia aluminiowa nie za bardzo będzie oddawała ciepło na silnik? bo normalnie grzeje sięmaska silnika i oddaje ciepło na zewnątrza w tym przypadku oddaje znowu do środka...nie jest to chyba dobre....

co o tym myślicie... :(

danielo

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Czerwca 2005, 11:08:35 »
u mnie nie dzieje sie nic niepokojacego sie dzieje.
natomiast co do samego wygluszenia to troche przegiolem i teraz odpada. w najblizszym czasie poszukam oryginalnego.

Bisua

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Lipca 2005, 01:02:33 »
czesławcarinaE, z kumplem robilismy cos takiego w nissanie i wszystko było ok

yogz

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Lipca 2005, 21:23:29 »
przestrzegli mnie w ASO przed wygłuszeniem - twierdzą że silnik nie będzie właściwie oddawał ciepła przez maskę- powiedzieli że jak siękoniecznie upręto założą od diesla.   :?:

danielo

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Lipca 2005, 22:07:54 »
Cytat: yogz
przestrzegli mnie w ASO przed wygłuszeniem - twierdzą że silnik nie będzie właściwie oddawał ciepła przez maskę- powiedzieli że jak siękoniecznie upręto założą od diesla.

a ile krzycza za takie cos w ASO?
i nie dziwie sie, ze odradzaja - na tym tez chca zarobic.

czesÂławcarinaE

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Lipca 2005, 13:02:50 »
..no własnie tego sięboję, bo na dłuższą metęjak będęjeździł w czasie upału po warszawie to ugotujęsilnik. wentylator będzie sięciągle włączał a potem zaraz coś mi pierdnie.
chromolępoupycham gąbkęw kokpit.....a najlepiej to chyba oryginalną kupić wykładzinędo klapy i przymocować.
,,,no ale koszty.......

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Lipca 2005, 18:04:23 »
Cytat: czesławcarinaE
..no własnie tego sięboję, bo na dłuższą metęjak będęjeździł w czasie upału po warszawie to ugotujęsilnik. wentylator będzie sięciągle włączał a potem zaraz coś mi pierdnie.
chromolępoupycham gąbkęw kokpit.....a najlepiej to chyba oryginalną kupić wykładzinędo klapy i przymocować.
,,,no ale koszty.......

Boisz sie ze ugotujesz silnik a na oryginalnej to juz nie ???
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

danielo

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Lipca 2005, 18:16:07 »
a najlepiej to chyba oryginalną kupić wykładzinędo klapy i przymocować.
,,,no ale koszty.......

jakis czas temu koles na allegro chcial 150 zetow za uzywke z jakiejs brytyjki... maty wyjda cos kolo 100. wg mnie lepiej poszukac uzywanego oryginalu.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Lipca 2005, 18:45:21 »
Myślęże oryginał można założyć. W końcu GTI też miały fabrycznie wytłumienie :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

k r z y s i e k

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Lipca 2005, 20:54:49 »
Cytat: Perzan
Myślęże oryginał można założyć. W końcu GTI też miały fabrycznie wytłumienie :)
Pozdro.

Ja mam fabryczne wyciszenie maski  w GLi '97, chociaż uważam, że źródłem hałasu wewnątrz jest nie tyle brak wykładziny pokrywy silnikai lecz kiepskie wyciszenie przegrody silnika z kabiną. Szczególnie w 2.0 gdzie silnik jest bardzo blisko tej ściany. Na szczęście dwólitrówka jest cichsza od pozostałych bo jazda nie wymaga krecenia na wysokie obroty. Potem chyba po 3,5  tyś robi sie głośno tj >120/5 biegu. Natomiast jechałem trochęCariną z 2 litrowym wolnossącym dieslem (porażka) typowy klekot z lat 80tych. Zero przyśpieszenia i faktycznie głośno już przy 90. Nie wyobrażam sobie, jak można tym samochodem jechać z dziećmi przez cały dzień na wczasy z rozsądną podróżną prędkością np 110 -120.  :cwalbrush  z No ale kiedyś i maluchami do Grecji jeżdzeli   :D  
Tak czy owak jak ktoś ma ochote to można jeszcze powyciszać auto ale  diesle to już obowiązkowo!
krzysiek

czesÂławcarinaE

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Lipca 2005, 08:53:01 »
a dlaczego na oryginalnej miałbym ugotować?czy tam jest mata aluminiowa?
materiał odda ciepło na klapęa mata już nie tak bardzo..
zrobiłem ostatnio experyment:
sa takie maty srebrne na przednią szybęotóż włożyłem ją do środka a po kilku godzinach sprawdziłem metodą "ręczną" jak gorąca jest szyba, następnie wyjąłem mate i pozwoliłem szybce sięnagrzewać normalnie .

do jakich wnisków doszedłem?
żeby nie kłaść czekolady na desce rozdzielczej :lol: też ale szyba była według mnie bardziej gorąca od odbicia maty srebrnej niż gdy słoneczko przechodziło normalnie do środka.

no jest to oczywiście metoda prosta jak konstr.cepa i bez popartych wcześniej zapisów i badań naukowych,ale postaci rzeczy nie zmienia...
...a może sięmylę...?

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Lipca 2005, 16:26:48 »
a dlaczego na oryginalnej miałbym ugotować?czy tam jest mata aluminiowa?
materiał odda ciepło na klapęa mata już nie tak bardzo..
zrobiłem ostatnio experyment:
sa takie maty srebrne na przednią szybęotóż włożyłem ją do środka a po kilku godzinach sprawdziłem metodą "ręczną" jak gorąca jest szyba, następnie wyjąłem mate i pozwoliłem szybce sięnagrzewać normalnie .

do jakich wnisków doszedłem?
żeby nie kłaść czekolady na desce rozdzielczej :lol: też ale szyba była według mnie bardziej gorąca od odbicia maty srebrnej niż gdy słoneczko przechodziło normalnie do środka.

no jest to oczywiście metoda prosta jak konstr.cepa i bez popartych wcześniej zapisów i badań naukowych,ale postaci rzeczy nie zmienia...
...a może sięmylę...?

To mozna zalozyc jakas mate bez folii aluminiowej   :chmmm  
A co do nagrzewania szyby - szyba moze i sie bardziej nagrzala ale wnetrze zapewne mniej.
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

Bart

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Lipca 2005, 00:16:29 »
czesc tez mam w 2.0(benz) wyciszenie maski w standardzie rocznik 96. ale z tym wyciszeniem srodka to na serio dobry i prosty sposob w ktorys wolny weekend jesli sie takowy zdarzy tak jak kolega nawciskam gdzie popadnie gambki tylko gdzie sie taka kupuje??? w jakims budowlanym, praktiker, castorama czy jak

danielo

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #28 dnia: 06 Lipca 2005, 08:42:32 »
Cytat: Bart
nawciskam gdzie popadnie gambki tylko gdzie sie taka kupuje???

podjedz do jakies firmy produkujacej meble tapicerowane. oni maja zawsze odpady za pare zetow ci to oddadza. jakbys mieszkal blizej to bym ci dal bo moja firma zajmuje sie przerabianiem tego, wiec mam tego na tony.

shady

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Lipca 2005, 14:07:32 »
witam

a nie mogla by byc zamiast gabki jakaka wata do docieplania budynkow?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl