Autor Wątek: PRZEDZIWNE SZARPANIE  (Przeczytany 7190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jacek1127

• Gość
PRZEDZIWNE SZARPANIE
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Listopada 2004, 00:36:29 »
Moze masz imobilizer albo alarm z funkcja antyporwaniowa , czy cos w tym stylu ? Ja mialem podobny problem i okazalo sie ze winny byl wlasnie imobilizer.

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
PRZEDZIWNE SZARPANIE
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Listopada 2004, 15:31:02 »
Cytat: Rafik
No to będziemy płakać razem bo ja zostałem upewniony że padła mi właśnie sonda lambda a nie co innego a cena nowej to 1886zł  :asmiliecry

Jakie masz objawy tego padnięcia ( oprócz oczywiście Check Engine ). Wg. mnie samochód powinien tylko więcej palić bo cały czas będziesz jeździł na bogatej mieszance ( 20:1 ) ale może sięmylębo zastanawiam sięco komputer na to powie.
Najlepiej jakby sięserwisSJ wypowiedział bo te przez te lambdy z 4AFE spać nie mogę
To małe g... kosztuje tyle co średniej klasy 29 calowy telewizor. A moje auto ma już 229 kkm więc pewnie przyjdzie też na niego czas.
Carina E Sportswagon 1.6

Rafik

• Gość
PRZEDZIWNE SZARPANIE
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Listopada 2004, 17:54:04 »
Masz rację. Jedynymi objawami uszkodzonej sondy lambda są:
1. ciągłe świecenie sie kontrolki check engine
2. zwiększone zużycie paliwa o ok 1L na setke.

Poza tym wszystko jest normalnie, nie ma żadnych szrpnięć, silnik pracuje stabilnie na wolnych obrotach, płynnie wchodzi na obroty, dioda economy pracuje normalnie(zielone na pomarańczowe i na odwrót zależnie od poziomu wciśnięcia gazu) i ogólnie wszystko jest po staremu i pewnie niewiedział bym o niej gdyby nie to pomarańczowe światełko co mi bije po oczach jak jadę,bo przyszła zima i zwiększone zużycie bym sobie jakoś wytłumaczył.

Mam pytanie: jak katalizator znosi jazdębez sondy w LeanBurn i czy w ogóle on może być jeszcze sprawny przy 218kkm. czy przy dłuższej jeździe może sięzapchać?

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
PRZEDZIWNE SZARPANIE
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Listopada 2004, 18:06:41 »
Po wiadomości o sondach labda i czujnikach ubogiej mieszanki w 4AFE i nie tylko odsyłam tu Tam jest wszystko . Niestety po rosyjsku.
Zresztą w wątku o sondzie lambda też to dałem.
Pozdrawiam
Carina E Sportswagon 1.6

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl