Autor Wątek: Usunięcie dolnego ograniczenia tempomatu  (Przeczytany 1635 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline QwErTy256

• Toyot Leżący
  • *
Usunięcie dolnego ograniczenia tempomatu
« dnia: 23 Sierpnia 2007, 13:21:15 »
Tak jak w temacie, czy da rade usunąć dolne ograniczenie tempomatu ? to 40km/h ? w jakim celu ono zostalo zrobione, tylko ze wzgledow bezpieczenstwa czy cos innego ? Pewnie wielu z was zada pytanie 'A PO CO ?', a ja po prostu mam pomysl na to aby zrobic za pomoca malego komputerka, czujnikow ultradzwiekowych, nowoczesny tempomat mogacy przyspieszac i zwalniac za pojazdem ktory jedzie przedemna, o ile usuniecie tego do poruszania sie po autostradzie nie jest potrzebne, ale juz aby poruszac sie w korku, aby auto samo stawalo i ruszalo.. to juz trzeba :)

AGILESS

• Gość
Odp: Usunięcie dolnego ograniczenia tempomatu
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Sierpnia 2007, 22:02:33 »
Hmmmmm…..  Wymyśliłeś sobie zajęcie !!! Zastanawiam się tylko co będzie jeśli przerobisz to wszystko i w pewnym momencie Twój tempomat się zatnie powiedzmy przy 15 km/h w korku (myślę że tak się nie stanie choć awarie tempomatów również się zdażają). Moja żonka właśnie kończy kurs na prawo jazdy :furious3: i dowiedziała się od swojego instruktora że w USA niektóre stany zabraniają jazdy z włączonym tempomatem na terenie miast, właśnie z uwagi na awaryjność i częste mylenie pedałów podczas gwałtownego hamowania.
 Myślę że prędkość minimalna dla tempomatu ma swoje słuszne wytłumaczenie i nie warto tam nic grzebać, choć to Twoje auto i możesz robić co Ci się podoba.
Pozdrawiam.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
Odp: Usunięcie dolnego ograniczenia tempomatu
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Listopada 2007, 19:01:40 »
AGILESS zgadzam sie z tobo jesli zaprojektowano tak a nie inaczej  to zapewne ma to swoje zastosowanie :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl