Autor Wątek: Jak to jest z centralnym zamkiem tak naprawdę ?  (Przeczytany 2911 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

alworada

• Gość
Jak to jest z centralnym zamkiem tak naprawdę ?
« dnia: 29 Sierpnia 2007, 20:08:58 »
Mam Camry z 92 Canada :grin:. Kupiłem ją swego czasu ponad 2 lata temu .Teraz się zastanawiam czy do niej powinien być jakiś pilot ? :furious3: Zawsze ją otwieram z kluczyka od str kierowcy  czyli raz w lewo i prawo i jeszcze raz tak samo , to się odblokowują wszystkie dzwi i pyka coś w niej. Może powinien być jakiś pilot , a jeśli tak to jak go dopasować . Szanowni grupowicze macie napewno jakieś doświadczenie  HELP :cheesy: . Może ja się mylę z tym tematem . A nie znam nikogo kto  Camry  :huh:.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Odp: Jak to jest z centralnym zamkiem tak naprawdę ?
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Sierpnia 2007, 22:17:25 »
Mam Camry z 92 Canada :grin:. Kupiłem ją swego czasu ponad 2 lata temu .Teraz się zastanawiam czy do niej powinien być jakiś pilot ? :furious3: Zawsze ją otwieram z kluczyka od str kierowcy  czyli raz w lewo i prawo i jeszcze raz tak samo , to się odblokowują wszystkie dzwi i pyka coś w niej. Może powinien być jakiś pilot , a jeśli tak to jak go dopasować . Szanowni grupowicze macie napewno jakieś doświadczenie  HELP :cheesy: . Może ja się mylę z tym tematem

Ja mam taką Camry jak Ty i mam dwa piloty, ktorym sie zamyka z alarmem.
A moja sie otwiera chyba inaczej niż Twoja: przekręcam kluczyk raz w prawo i otwieraja sie tylko drzwi kierowcy, przekrecam drugi raz w prawo i otwiera sie reszta.

Cytuj (zaznaczone)
A nie znam nikogo kto  Camry  .

A skąd jestes??

alworada

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Sierpnia 2007, 09:11:14 »
Ech :oops: . Czuję że nie dobiorę  pilota . Okazuje się że poprzedni właściciel go przepił . Szukałem na Allegro i na różnych stronacj i nic nie ma . Denerwuje mnie takie otwieranie i zamykanie jak w syrence . Jestem z Konstancina i też przeleciałem giełdę w słomczynie ale bez rezultatów :oops: . A może ktoś wie gdzie można dorwać jakieś schematy pilota czu też jak on wygląda , to by mnie ułatwiło sprawę . Może da się jakiś inny przestroić :grin:

alworada

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Sierpnia 2007, 17:27:17 »
A i zgadza się u mnie tak samo się otwierają coś mnie się pomyliło , a to dlatego że z pilota jest łatwiej .CZy możesz mnie zrobić fotkę pilota , może łatwiej mnie się uda coś znaleść

Offline xmikolajx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Sierpnia 2007, 21:03:21 »
Z tym pilotem to nie tak prosto.
Wewnątrz jest układ nadajnika i kodera. W pamięci (EEPROM) kodera jest ciąg bitów (klucz) i tym kluczem jest kodowany ciąg binarny i wysyłany do odbiornika czyli do centralki w aucie.
Delikatnie powiedziawszy marne szanse (żadne?!) byś trafił pilota z identycznym kluczem szyfrującym.
W zależności od wersji układu w nadajniku bywa też niemożliwe przeczytanie już zaprogramowanego klucza.
Mówiąc krótko nie znasz klucza, nie stworzysz nowego pilota.

Pozdrawiam
In (T) we trust.

olo23

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Sierpnia 2007, 21:46:41 »
Pilota mogą ci na nowo zaprogramować w ASO albo u jakiegoś fachowca, który alarmy zakłada...

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Sierpnia 2007, 22:50:06 »
A i zgadza się u mnie tak samo się otwierają coś mnie się pomyliło , a to dlatego że z pilota jest łatwiej .CZy możesz mnie zrobić fotkę pilota , może łatwiej mnie się uda coś znaleść
Fota pilota NIC nie da. Jeśli nie umiesz pogrzebać w aucie to jedź do speca od alarmów i niech sprawdzi (prawdopodobnie w okolicach podpórki na lewą stopę - tam jest trochę przestrzeni) jaki masz alarm. Znając model dobierze Ci pilota i go zaprogramuje - to się daje zrobić z każdym alarmem - albo programuje się centralkę albo pilota. Konstancin = Konstancin Jeziorna ? Ktoś z TKP jest z KJ.. Ja mieszkam raptem 5km dalej w Piasecznie tylko, że wyrosłem z camry więc pilota brak
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl