Malo oleju to moze i mialem ..... ale nie napedowego :P przejechane ok 160km po trasie wiec 4/5 zbiornika jak nic :/
Domniemam, ze to byla kwestia "regularnych" kolein przez ktore w zbiorniku powstala fala stojaca z taka amplituda i przesunieciem na sciankach, ze czujniki zostaly oglupione o 5l.
Gosc z serwisu powiedzial, ze przy zmianie paliwa o 5l jest reset ... i tak jest z aveT25 (przynajmniej) do 03.2006.
Kompa(a raczej firmware) mam do wymiany ... ale sie nie ludze, ze to wiele zmieni gdyz ten sam gosc mnie poinformowal, ze poprawka to
zmiana ustawienia z 5l na 17l....
Imo to sam sposob mierzenia jest do d. najwidoczniej czujniki sa po jednej stronie baku, zamiast po 4rech i wyliczonej średniej - co by eliminowalo przechyly gdzies do 45 stopni minimum

Plus usrednianie wyniku poprzez dodawanie z 5ciu kolejnych nowych wartosci co kilkanascie sekund ... co eliminowaloby chlupotanie oleju i chwilowe duze wachniecia(jazda po tarce z kolein) .... oczywiscie to sa moje mrzonki :>
PS: swoja droga podobno informowali klientow o potrzebie wymiany tegoz komuputera ...(ale do mnie nie dotarli) ktos potwierdzi???